pokemon Napisano 5 Lipiec 2007 Autor Napisano 5 Lipiec 2007 OK.A co sądzisz o beczułce kolego Catadero? Dziwnie niechlujnie zespawana, ale ciekawe te występy jak do toczenia beczek :-)
iskra Napisano 5 Lipiec 2007 Napisano 5 Lipiec 2007 zgadzam sie z pokemonem .Wszystkie te rzeczy pochodzą z epoki PRL. Pozdro
pokemon Napisano 5 Lipiec 2007 Autor Napisano 5 Lipiec 2007 Dzięki iskra, ale ja jeszcze nic takiego nie powiedziałem :-)Nie przeczę, że PRL (wczesny raczej) wchodzi w grę, ale rónie dobrze z beczułki nalewali Sowieci paliwo do swoich pojazdów, w kanisterku było chłodziwo do ckm-u a we flaszencji była oliwa do smarowania mauserów :-)Czy może ktoś coś konstruktywnego powiedzieć?
Ves Napisano 4 Lipiec 2007 Napisano 4 Lipiec 2007 W takich 1L butelkach kiedyś sprzedawano olej w CPNie. I to pewnie byl olej do T-34 albo F-14 :-).
Catadero Napisano 5 Lipiec 2007 Napisano 5 Lipiec 2007 Jeśli chodzi o beczkę to nie mam zdania.Ale wydaje mi się,że to ta sama menażeria.
pokemon Napisano 6 Lipiec 2007 Autor Napisano 6 Lipiec 2007 A rodzaj uchwytu beczki nic nikomu nie podpowiada? Niestety korek się nie zachował...co moge dodać, to że bardzo drobniutki gwint jest na tym korku...
Catadero Napisano 5 Lipiec 2007 Napisano 5 Lipiec 2007 Niemcy,jako lubiący porządek,praktycznie na każdym pojemniku mieli wytłoczone napisy.Choćby tylko malutkie ,5Ltr." Kanisterek 5 litrowy to nic innego jak PRL-owska (lata 60)bańka w jakiej sprzedawano wówczas olej silnikowy.Stosowana była też do innych płynów technicznych.To samo tyczy się metalowej butelki 1L.W tamtych czasach zatwierdzony wzór pojemnika był używany do wielu produktów.
pokemon Napisano 4 Lipiec 2007 Autor Napisano 4 Lipiec 2007 rodzinka razem w komplecie :-)Wszystko stalowe
pokemon Napisano 5 Lipiec 2007 Autor Napisano 5 Lipiec 2007 he,he T-34 dobre he,heOlej? Może olej?Dodam, że ten kanisterek miał na boku papierową prostokątną naklejkę.To jak koledzy? Wszystko przeznaczenie cywilne?
pokemon Napisano 4 Lipiec 2007 Autor Napisano 4 Lipiec 2007 Wszystko znalezione w lesie 20 lat temu :-)
Pytanie
pokemon
Beczułka 50 l ?
19 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.