Alexxg Napisano 5 Lipiec 2007 Share Napisano 5 Lipiec 2007 Klaus, pisz WP do Wachmistrza na Forum SRH Wrzesień 39. On to kiedyś nam robił, jak jeszcze byliśmy na etapie szwajcarskim". Ale naprawdę popatrz na coś z Azji, to to się nie opłaca. Coś koło 70 to kosztowało. Dodaj jeszcze przeróbki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klaus BOLS Napisano 5 Lipiec 2007 Share Napisano 5 Lipiec 2007 bez obaw, ja mam pełny ekwipunek, i mundur szturma a o farbowanie szwajcara pytam i z ciekawości, i że tak powiem w celach chandlowych ;] pozdrawiam KLAUSGRH GOŚ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myhhau Napisano 9 Lipiec 2007 Share Napisano 9 Lipiec 2007 Acer, To zdjęcie munduru policyjnego to ze zbiorów własnych czy z neta? Jeśli z neta, to mógłbyś dać link do tej strony? Byłbym wdzięczny :) Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 9 Lipiec 2007 Share Napisano 9 Lipiec 2007 Myhhau skoro temat Cię interesuję, to proszę tu masz link do zdjęć policyjnej buzy polowej M40:http://www.germanmilitaria.com/WaffenSS/photos/S004156.htmlPozdrawiamHindus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ober_schutze Napisano 9 Lipiec 2007 Share Napisano 9 Lipiec 2007 ta fota od acera jest chyba z alledrogo, w kazdym razie dokladnie taka (a pewnie i ta sztuka ze zdjec) byla do wziecia w Bytomiu ostatnio, nawet ją macalem ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myhhau Napisano 9 Lipiec 2007 Share Napisano 9 Lipiec 2007 Dzięki Hindus, germanmilitaria.com to pierwsza strona na której sam zacząłem szukać :) A nuż na stronie od Acera będzie pisać coś więcej. Tak, temat wszelkich innych służb mundurowych i pomocniczych w Rzeszy bardzo mnie interesuje. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 9 Lipiec 2007 Share Napisano 9 Lipiec 2007 Witam Panów :)Jak napisaliście - fotografia munduru pochodzi z jednej aukcji z alledrogo - nie mojej :(, nie jestem użytkownikiem, który ją wystawiał.Pewnie, że chciałbym ją mieć ale nie mam akurat tyle na zbyciu.Fotkę zamieściłem dla pokazania jednego odcienia szerokiej gamy barw niebiesko- zielonych niemieckich mundurów policyjnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 9 Lipiec 2007 Share Napisano 9 Lipiec 2007 W kwestii innych służb mundurowych i pomocniczych mogę się pochwalić posiadaniem oryginalnego kompletnego munduru (bluza + spodnie) asesora niemieckiej służby leśnej.Mundur pochodzi z 1938 roku i jest jak na jego historię w świetnym stanie. Jak koledzy zainteresowani mogę później wkleić fotografię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 9 Lipiec 2007 Share Napisano 9 Lipiec 2007 Koledzy zainteresowani- mozesz wklejac :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AKMS Napisano 19 Lipiec 2007 Share Napisano 19 Lipiec 2007 A mnie na tym zdjeciu razi co innego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AKMS Napisano 19 Lipiec 2007 Share Napisano 19 Lipiec 2007 Uuups! Przepraszam Panowie-za duzo okienek pootwieranych i post poszedł nie tu , gdzie trzeba :(Moder, wytnij jesli możesz.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 19 Lipiec 2007 Share Napisano 19 Lipiec 2007 Na tym zdjęciu prawie wszystko to porażka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
victor Napisano 27 Lipiec 2007 Share Napisano 27 Lipiec 2007 wracając do głównego tematu.jak wspominali to koledzy nie ma sensu inwestowania pieniędzy i czasu na przerabianie , przefarbowywanie szwajcarów, szwedów gdyż jest to tylko strata czasu i pieniędzy. Lepiej odłożyć od razu właściwą sumkę i kupić porządną replikę z renomowanej firmy niż się męczyć, ew. wystawiać się na pośmiewisko, niemożność uczestniczenia w poważnych rekonstrukcjach etc.sam to przerabiałem z kolegami i całe szczęście, że jest to już historia, naprawdę warto od razu kupić replikę, sam takową zakupiłem i micha od razu się sama cieszy ;))polecam wszystkim od razu właściwą drogą.....:)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skrzatu96 Napisano 3 Sierpień 2010 Share Napisano 3 Sierpień 2010 ja równiesz jestem rekon. od niedawna czy z mundurów szwajcarskich można zrobić mundury wehrmahtu??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slajmi130 Napisano 3 Sierpień 2010 Share Napisano 3 Sierpień 2010 ło matko bosko dajże spokój REKON. NIE DA SIĘ!!! jak RÓWNIESZ z DDR ów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojciu Napisano 4 Sierpień 2010 Share Napisano 4 Sierpień 2010 Może nie najtańszą, ale solidną solucją są nasi południowi sąsiedzi. Jeśli ktoś ma jakieś doświadczenia z tym adresem proszę o informacje http://www.reenactor.cz/30-repliky-nemecko-1936-1945 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek11 Napisano 4 Sierpień 2010 Share Napisano 4 Sierpień 2010 Witam.W temacie mogę naopisać tylko tyle. W reko. siedzętakże od niedawna, jakiś czas temu pyisałem na tym forum na temat szwajcara + mundur kamo. na niego. Postanowiłe,m siępokierować radą większości i przyoszczędzić na Struma, efekt jest o wiele lepszy, szczerze rozumie wszystkie osoby rozpczynające reko. (szczególnie tych młodszych) ale proponuje przyoszczędzić, wtedy nie zostaniecie skrytykowania za gonienie w szwajcaracg czy mundurach DDR. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nebelwerfer Napisano 5 Sierpień 2010 Share Napisano 5 Sierpień 2010 Wojciu: Nie wiem jakiej produkcji są towary z Twojego linka. Jeżeli to Czeskie (Panther Store lub Brno) to spokojnie kupuj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojciu Napisano 7 Sierpień 2010 Share Napisano 7 Sierpień 2010 Dzięki wielkie za podpowiedź pozostaje czeka tylko na sierpniową wypłatę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.