Alexxg Napisano 5 Lipiec 2007 Napisano 5 Lipiec 2007 Klaus, pisz WP do Wachmistrza na Forum SRH Wrzesień 39. On to kiedyś nam robił, jak jeszcze byliśmy na etapie szwajcarskim". Ale naprawdę popatrz na coś z Azji, to to się nie opłaca. Coś koło 70 to kosztowało. Dodaj jeszcze przeróbki...
Klaus BOLS Napisano 5 Lipiec 2007 Napisano 5 Lipiec 2007 bez obaw, ja mam pełny ekwipunek, i mundur szturma a o farbowanie szwajcara pytam i z ciekawości, i że tak powiem w celach chandlowych ;] pozdrawiam KLAUSGRH GOŚ
myhhau Napisano 9 Lipiec 2007 Napisano 9 Lipiec 2007 Acer, To zdjęcie munduru policyjnego to ze zbiorów własnych czy z neta? Jeśli z neta, to mógłbyś dać link do tej strony? Byłbym wdzięczny :) Pozdrawiam.
Hindus Napisano 9 Lipiec 2007 Napisano 9 Lipiec 2007 Myhhau skoro temat Cię interesuję, to proszę tu masz link do zdjęć policyjnej buzy polowej M40:http://www.germanmilitaria.com/WaffenSS/photos/S004156.htmlPozdrawiamHindus
ober_schutze Napisano 9 Lipiec 2007 Napisano 9 Lipiec 2007 ta fota od acera jest chyba z alledrogo, w kazdym razie dokladnie taka (a pewnie i ta sztuka ze zdjec) byla do wziecia w Bytomiu ostatnio, nawet ją macalem ;p
myhhau Napisano 9 Lipiec 2007 Napisano 9 Lipiec 2007 Dzięki Hindus, germanmilitaria.com to pierwsza strona na której sam zacząłem szukać :) A nuż na stronie od Acera będzie pisać coś więcej. Tak, temat wszelkich innych służb mundurowych i pomocniczych w Rzeszy bardzo mnie interesuje. Pozdrawiam.
acer Napisano 9 Lipiec 2007 Napisano 9 Lipiec 2007 Witam Panów :)Jak napisaliście - fotografia munduru pochodzi z jednej aukcji z alledrogo - nie mojej :(, nie jestem użytkownikiem, który ją wystawiał.Pewnie, że chciałbym ją mieć ale nie mam akurat tyle na zbyciu.Fotkę zamieściłem dla pokazania jednego odcienia szerokiej gamy barw niebiesko- zielonych niemieckich mundurów policyjnych.
acer Napisano 9 Lipiec 2007 Napisano 9 Lipiec 2007 W kwestii innych służb mundurowych i pomocniczych mogę się pochwalić posiadaniem oryginalnego kompletnego munduru (bluza + spodnie) asesora niemieckiej służby leśnej.Mundur pochodzi z 1938 roku i jest jak na jego historię w świetnym stanie. Jak koledzy zainteresowani mogę później wkleić fotografię.
AKMS Napisano 19 Lipiec 2007 Napisano 19 Lipiec 2007 Uuups! Przepraszam Panowie-za duzo okienek pootwieranych i post poszedł nie tu , gdzie trzeba :(Moder, wytnij jesli możesz....
victor Napisano 27 Lipiec 2007 Napisano 27 Lipiec 2007 wracając do głównego tematu.jak wspominali to koledzy nie ma sensu inwestowania pieniędzy i czasu na przerabianie , przefarbowywanie szwajcarów, szwedów gdyż jest to tylko strata czasu i pieniędzy. Lepiej odłożyć od razu właściwą sumkę i kupić porządną replikę z renomowanej firmy niż się męczyć, ew. wystawiać się na pośmiewisko, niemożność uczestniczenia w poważnych rekonstrukcjach etc.sam to przerabiałem z kolegami i całe szczęście, że jest to już historia, naprawdę warto od razu kupić replikę, sam takową zakupiłem i micha od razu się sama cieszy ;))polecam wszystkim od razu właściwą drogą.....:))
skrzatu96 Napisano 3 Sierpień 2010 Napisano 3 Sierpień 2010 ja równiesz jestem rekon. od niedawna czy z mundurów szwajcarskich można zrobić mundury wehrmahtu???
Slajmi130 Napisano 3 Sierpień 2010 Napisano 3 Sierpień 2010 ło matko bosko dajże spokój REKON. NIE DA SIĘ!!! jak RÓWNIESZ z DDR ów.
wojciu Napisano 4 Sierpień 2010 Napisano 4 Sierpień 2010 Może nie najtańszą, ale solidną solucją są nasi południowi sąsiedzi. Jeśli ktoś ma jakieś doświadczenia z tym adresem proszę o informacje http://www.reenactor.cz/30-repliky-nemecko-1936-1945
Zbyszek11 Napisano 4 Sierpień 2010 Napisano 4 Sierpień 2010 Witam.W temacie mogę naopisać tylko tyle. W reko. siedzętakże od niedawna, jakiś czas temu pyisałem na tym forum na temat szwajcara + mundur kamo. na niego. Postanowiłe,m siępokierować radą większości i przyoszczędzić na Struma, efekt jest o wiele lepszy, szczerze rozumie wszystkie osoby rozpczynające reko. (szczególnie tych młodszych) ale proponuje przyoszczędzić, wtedy nie zostaniecie skrytykowania za gonienie w szwajcaracg czy mundurach DDR.
Nebelwerfer Napisano 5 Sierpień 2010 Napisano 5 Sierpień 2010 Wojciu: Nie wiem jakiej produkcji są towary z Twojego linka. Jeżeli to Czeskie (Panther Store lub Brno) to spokojnie kupuj.
wojciu Napisano 7 Sierpień 2010 Napisano 7 Sierpień 2010 Dzięki wielkie za podpowiedź pozostaje czeka tylko na sierpniową wypłatę
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.