Skocz do zawartości

Mundury do rekonstrukcji (paskudne szwajcary)

Rekomendowane odpowiedzi

Klaus, pisz WP do Wachmistrza na Forum SRH Wrzesień 39. On to kiedyś nam robił, jak jeszcze byliśmy na etapie szwajcarskim". Ale naprawdę popatrz na coś z Azji, to to się nie opłaca. Coś koło 70 to kosztowało. Dodaj jeszcze przeróbki...

Dzięki Hindus, germanmilitaria.com to pierwsza strona na której sam zacząłem szukać :) A nuż na stronie od Acera będzie pisać coś więcej. Tak, temat wszelkich innych służb mundurowych i pomocniczych w Rzeszy bardzo mnie interesuje. Pozdrawiam.

Witam Panów :)

Jak napisaliście - fotografia munduru pochodzi z jednej aukcji z alledrogo - nie mojej :(, nie jestem użytkownikiem, który ją wystawiał.

Pewnie, że chciałbym ją mieć ale nie mam akurat tyle na zbyciu.

Fotkę zamieściłem dla pokazania jednego odcienia szerokiej gamy barw niebiesko- zielonych niemieckich mundurów policyjnych.

W kwestii innych służb mundurowych i pomocniczych mogę się pochwalić posiadaniem oryginalnego kompletnego munduru (bluza + spodnie) asesora niemieckiej służby leśnej.

Mundur pochodzi z 1938 roku i jest jak na jego historię w świetnym stanie.

Jak koledzy zainteresowani mogę później wkleić fotografię.

• 2 weeks later...
wracając do głównego tematu.
jak wspominali to koledzy nie ma sensu inwestowania pieniędzy i czasu na przerabianie , przefarbowywanie szwajcarów, szwedów gdyż jest to tylko strata czasu i pieniędzy. Lepiej odłożyć od razu właściwą sumkę i kupić porządną replikę z renomowanej firmy niż się męczyć, ew. wystawiać się na pośmiewisko, niemożność uczestniczenia w poważnych rekonstrukcjach etc.

sam to przerabiałem z kolegami i całe szczęście, że jest to już historia, naprawdę warto od razu kupić replikę, sam takową zakupiłem i micha od razu się sama cieszy ;))

polecam wszystkim od razu właściwą drogą.....:))

• 3 years later...
Witam.
W temacie mogę naopisać tylko tyle. W reko. siedzętakże od niedawna, jakiś czas temu pyisałem na tym forum na temat szwajcara + mundur kamo. na niego. Postanowiłe,m siępokierować radą większości i przyoszczędzić na Struma, efekt jest o wiele lepszy, szczerze rozumie wszystkie osoby rozpczynające reko. (szczególnie tych młodszych) ale proponuje przyoszczędzić, wtedy nie zostaniecie skrytykowania za gonienie w szwajcaracg czy mundurach DDR.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie