ColdDemons Napisano 2 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 2 Lipiec 2007 http://www.allegro.pl/item210105163_swietny_szperacz_do_wykopkow.htmlZastanawiam się jak tym namierzyć np. moniaka!!!:) A może ktoś z was używa czegoś takiego??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 2 Lipiec 2007 Share Napisano 2 Lipiec 2007 Dobre na śmietniki.Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek419 Napisano 2 Lipiec 2007 Share Napisano 2 Lipiec 2007 Na śmietniki,skrzyneczki.W latach osiemdziesiątych wiele osób z czymś takim biegało.pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba321 Napisano 2 Lipiec 2007 Share Napisano 2 Lipiec 2007 Taaa, albo trafić tym od razu w spłonkę i zaoszczędzić sobie kopania. ...CirrusCX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myhhau Napisano 2 Lipiec 2007 Share Napisano 2 Lipiec 2007 A jeśli już ktoś tego bardzo potrzebuje, to nie prościej zrobić sobie coś takiego... samemu?Pozdrawiam spędzających czas w warsztacie a nie w sklepie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ColdDemons Napisano 2 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 2 Lipiec 2007 Ja mam pytanie!!! Po cholerę komuś coś takiego!!!!???? Nie wyobrażam sobie jak bym miał tego używać!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 2 Lipiec 2007 Share Napisano 2 Lipiec 2007 Wiadomo Myhhau- pręt ósemka, giętarka(albo Pudzian), szlifierka i ewentualnie farba- na pierwszej lepszej budowie zrobią Ci za góra 5 zł.Na allezło się nie nadaje:)Ale dla wygodnych jak znalazł... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 2 Lipiec 2007 Share Napisano 2 Lipiec 2007 Użycie polega na wprowadzeniu, przeważnie ostrzejszego końca w glebę, w której mamy nadzieję wychaczyć fant.Może być to teren koło starej knajpy w poszukiwaniu szkła, pomoc na pewnej" miejscówce(gdy sprzęt nienastarcza), itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokesh Napisano 3 Lipiec 2007 Share Napisano 3 Lipiec 2007 Oj, panowie, znam takie miejsca, gdzie wasze wspaniałe wykrywacze będą bezużyteczne, a szpila niezastąpiona .Niemieckie magazyny polowe, wysadzone w powietrze, wywołają w waszych wykrywaczach jednostajny pisk ,który może być przyczyną głuchoty . A starą dobrą szpilą zawsze coś wykujecie [ oby nie oko] Pozdro... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pokemon Napisano 4 Lipiec 2007 Share Napisano 4 Lipiec 2007 Powiem z praktyki- jako nastoletni chłopak sam na taki pomysł wpadłem (o wykrywaczach to się słyszało wtedy ale we wojsku) :-)Problem w tym, że ...kamienie. Następnie czasochłonność- bardzo dużo czasu zabiera spenetrowanie 1 m kwadratowego terenu, co przy wykrywaczu to tylko trzy machnięcia cewką. Kolejna sprawa: monety tym nie znajdzie, a jak szukać już np. garnka, to nie lepiej użyć wideł?Przepraszam, ale moim zdaniem to sprzęt dla naiwnych, który można sobie samemu skonstruować b/t Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gizio Napisano 4 Lipiec 2007 Share Napisano 4 Lipiec 2007 SerwoPokemon całkowicie się z Tobą zgadzam.Za te pieniądze +koszta wysyłki wolałbym kupić zgrzewkę browca i sobie ją wypić,a ten szperacz samemu można zrobić.Gość szuka jeleni albo zyje jeszcze w czasach kiedy wykrywacz było siągalny tylko w jednostkach wojskowych.Sam kiedyś kopałem na zrzutach śmietnikowych i wcale nie potrzebny mi był tego typu przyrząd.Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ColdDemons Napisano 4 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 4 Lipiec 2007 W pełni zgadzam się z pokemonem!!! Panie kokesh a słyszał Pan kiedyś o dyskryminacji??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matrix14xxx Napisano 4 Lipiec 2007 Share Napisano 4 Lipiec 2007 Podobny do jabelka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokesh Napisano 4 Lipiec 2007 Share Napisano 4 Lipiec 2007 Oj słyszałem o dyskryminacji ,i nie tylko tej rasowej,lecz w miejscu o którym wcześniej pisałem ,można o niej zapomnieć, tyle kolorków, że jak wspominałem jeden pisk .Miejsce jest mi znane ze wczesnych lat dzieciństwa ,kiedy to o wykrywaczach mało kto słyszał ,jak to wspominał kolega pokemon Więc gdy stałem się posiadaczem wykrywacza ,zaraz pomyślałem o tym terenie ,z którego lata temu przy użyciu szpili wychodziły wspaniałe fanty .Wielkie było moje rozczarowanie gdy wykrywacz okazał się bezużyteczny .Pozostało kłucie szpilą .Pozdro... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
to17071990 Napisano 5 Lipiec 2007 Share Napisano 5 Lipiec 2007 Sa jeszcze lepsze sposoby ;]Slyszałem od naocznego świadka że jeden gość po prostu w latach 80tych rozkopywal ziemianki na czuja" . I ponoc iezłe fanty wychodzily Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pokemon Napisano 5 Lipiec 2007 Share Napisano 5 Lipiec 2007 Oczywiście, jeśli to takie miejsca:http://www.odkrywca.pl/dzisiejsza-wyprawa-palac-smietnisko,478204.html#478204ale wtedy to i szperacz nie potrzebny :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.