ColdDemons Napisano 2 Lipiec 2007 Autor Napisano 2 Lipiec 2007 http://www.allegro.pl/item210105163_swietny_szperacz_do_wykopkow.htmlZastanawiam się jak tym namierzyć np. moniaka!!!:) A może ktoś z was używa czegoś takiego???
Darek419 Napisano 2 Lipiec 2007 Napisano 2 Lipiec 2007 Na śmietniki,skrzyneczki.W latach osiemdziesiątych wiele osób z czymś takim biegało.pozdro
kuba321 Napisano 2 Lipiec 2007 Napisano 2 Lipiec 2007 Taaa, albo trafić tym od razu w spłonkę i zaoszczędzić sobie kopania. ...CirrusCX
myhhau Napisano 2 Lipiec 2007 Napisano 2 Lipiec 2007 A jeśli już ktoś tego bardzo potrzebuje, to nie prościej zrobić sobie coś takiego... samemu?Pozdrawiam spędzających czas w warsztacie a nie w sklepie:)
ColdDemons Napisano 2 Lipiec 2007 Autor Napisano 2 Lipiec 2007 Ja mam pytanie!!! Po cholerę komuś coś takiego!!!!???? Nie wyobrażam sobie jak bym miał tego używać!!!
karpik Napisano 2 Lipiec 2007 Napisano 2 Lipiec 2007 Wiadomo Myhhau- pręt ósemka, giętarka(albo Pudzian), szlifierka i ewentualnie farba- na pierwszej lepszej budowie zrobią Ci za góra 5 zł.Na allezło się nie nadaje:)Ale dla wygodnych jak znalazł...
karpik Napisano 2 Lipiec 2007 Napisano 2 Lipiec 2007 Użycie polega na wprowadzeniu, przeważnie ostrzejszego końca w glebę, w której mamy nadzieję wychaczyć fant.Może być to teren koło starej knajpy w poszukiwaniu szkła, pomoc na pewnej" miejscówce(gdy sprzęt nienastarcza), itd.
kokesh Napisano 3 Lipiec 2007 Napisano 3 Lipiec 2007 Oj, panowie, znam takie miejsca, gdzie wasze wspaniałe wykrywacze będą bezużyteczne, a szpila niezastąpiona .Niemieckie magazyny polowe, wysadzone w powietrze, wywołają w waszych wykrywaczach jednostajny pisk ,który może być przyczyną głuchoty . A starą dobrą szpilą zawsze coś wykujecie [ oby nie oko] Pozdro...
pokemon Napisano 4 Lipiec 2007 Napisano 4 Lipiec 2007 Powiem z praktyki- jako nastoletni chłopak sam na taki pomysł wpadłem (o wykrywaczach to się słyszało wtedy ale we wojsku) :-)Problem w tym, że ...kamienie. Następnie czasochłonność- bardzo dużo czasu zabiera spenetrowanie 1 m kwadratowego terenu, co przy wykrywaczu to tylko trzy machnięcia cewką. Kolejna sprawa: monety tym nie znajdzie, a jak szukać już np. garnka, to nie lepiej użyć wideł?Przepraszam, ale moim zdaniem to sprzęt dla naiwnych, który można sobie samemu skonstruować b/t
Gizio Napisano 4 Lipiec 2007 Napisano 4 Lipiec 2007 SerwoPokemon całkowicie się z Tobą zgadzam.Za te pieniądze +koszta wysyłki wolałbym kupić zgrzewkę browca i sobie ją wypić,a ten szperacz samemu można zrobić.Gość szuka jeleni albo zyje jeszcze w czasach kiedy wykrywacz było siągalny tylko w jednostkach wojskowych.Sam kiedyś kopałem na zrzutach śmietnikowych i wcale nie potrzebny mi był tego typu przyrząd.Pozdro.
ColdDemons Napisano 4 Lipiec 2007 Autor Napisano 4 Lipiec 2007 W pełni zgadzam się z pokemonem!!! Panie kokesh a słyszał Pan kiedyś o dyskryminacji???
kokesh Napisano 4 Lipiec 2007 Napisano 4 Lipiec 2007 Oj słyszałem o dyskryminacji ,i nie tylko tej rasowej,lecz w miejscu o którym wcześniej pisałem ,można o niej zapomnieć, tyle kolorków, że jak wspominałem jeden pisk .Miejsce jest mi znane ze wczesnych lat dzieciństwa ,kiedy to o wykrywaczach mało kto słyszał ,jak to wspominał kolega pokemon Więc gdy stałem się posiadaczem wykrywacza ,zaraz pomyślałem o tym terenie ,z którego lata temu przy użyciu szpili wychodziły wspaniałe fanty .Wielkie było moje rozczarowanie gdy wykrywacz okazał się bezużyteczny .Pozostało kłucie szpilą .Pozdro...
to17071990 Napisano 5 Lipiec 2007 Napisano 5 Lipiec 2007 Sa jeszcze lepsze sposoby ;]Slyszałem od naocznego świadka że jeden gość po prostu w latach 80tych rozkopywal ziemianki na czuja" . I ponoc iezłe fanty wychodzily
pokemon Napisano 5 Lipiec 2007 Napisano 5 Lipiec 2007 Oczywiście, jeśli to takie miejsca:http://www.odkrywca.pl/dzisiejsza-wyprawa-palac-smietnisko,478204.html#478204ale wtedy to i szperacz nie potrzebny :-)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.