Skocz do zawartości

Świetny szperacz do wykopków-- ato dobre!!!:)

ColdDemons

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
http://www.allegro.pl/item210105163_swietny_szperacz_do_wykopkow.html

Zastanawiam się jak tym namierzyć np. moniaka!!!:) A może ktoś z was używa czegoś takiego???
Napisano
A jeśli już ktoś tego bardzo potrzebuje, to nie prościej zrobić sobie coś takiego... samemu?

Pozdrawiam spędzających czas w warsztacie a nie w sklepie:)
Napisano
Wiadomo Myhhau- pręt ósemka, giętarka(albo Pudzian), szlifierka i ewentualnie farba- na pierwszej lepszej budowie zrobią Ci za góra 5 zł.
Na allezło się nie nadaje:)Ale dla wygodnych jak znalazł...
Napisano
Użycie polega na wprowadzeniu, przeważnie ostrzejszego końca w glebę, w której mamy nadzieję wychaczyć fant.
Może być to teren koło starej knajpy w poszukiwaniu szkła, pomoc na pewnej" miejscówce(gdy sprzęt nienastarcza), itd.
Napisano
Oj, panowie, znam takie miejsca, gdzie wasze wspaniałe wykrywacze będą bezużyteczne, a szpila niezastąpiona .Niemieckie magazyny polowe, wysadzone w powietrze, wywołają w waszych wykrywaczach jednostajny pisk ,który może być przyczyną głuchoty . A starą dobrą szpilą zawsze coś wykujecie [ oby nie oko] Pozdro...
Napisano
Powiem z praktyki- jako nastoletni chłopak sam na taki pomysł wpadłem (o wykrywaczach to się słyszało wtedy ale we wojsku) :-)
Problem w tym, że ...kamienie. Następnie czasochłonność- bardzo dużo czasu zabiera spenetrowanie 1 m kwadratowego terenu, co przy wykrywaczu to tylko trzy machnięcia cewką. Kolejna sprawa: monety tym nie znajdzie, a jak szukać już np. garnka, to nie lepiej użyć wideł?
Przepraszam, ale moim zdaniem to sprzęt dla naiwnych, który można sobie samemu skonstruować b/t
Napisano
Serwo

Pokemon całkowicie się z Tobą zgadzam.Za te pieniądze +koszta wysyłki wolałbym kupić zgrzewkę browca i sobie ją wypić,a ten szperacz samemu można zrobić.Gość szuka jeleni albo zyje jeszcze w czasach kiedy wykrywacz było siągalny tylko w jednostkach wojskowych.Sam kiedyś kopałem na zrzutach śmietnikowych i wcale nie potrzebny mi był tego typu przyrząd.Pozdro.
Napisano
Oj słyszałem o dyskryminacji ,i nie tylko tej rasowej,lecz w miejscu o którym wcześniej pisałem ,można o niej zapomnieć, tyle kolorków, że jak wspominałem jeden pisk .Miejsce jest mi znane ze wczesnych lat dzieciństwa ,kiedy to o wykrywaczach mało kto słyszał ,jak to wspominał kolega pokemon Więc gdy stałem się posiadaczem wykrywacza ,zaraz pomyślałem o tym terenie ,z którego lata temu przy użyciu szpili wychodziły wspaniałe fanty .Wielkie było moje rozczarowanie gdy wykrywacz okazał się bezużyteczny .Pozostało kłucie szpilą .Pozdro...
Napisano
Sa jeszcze lepsze sposoby ;]
Slyszałem od naocznego świadka że jeden gość po prostu w latach 80tych rozkopywal ziemianki na czuja" . I ponoc iezłe fanty wychodzily
Napisano
Oczywiście, jeśli to takie miejsca:
http://www.odkrywca.pl/dzisiejsza-wyprawa-palac-smietnisko,478204.html#478204
ale wtedy to i szperacz nie potrzebny :-)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie