Skocz do zawartości

okolice Poznania vol. 3

kaczka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 209
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Witam.
PG pewno dochodzi do siebie po zlocie w Bornym :-).
Ja weekend na pojezierzu drawskim, spacerek z rutusikiem tylko raz i krótko z marnymi efektami (podkowa,rama z teleskopami od starego motocykla, aluminiowy śledź od namiotu w środku lasu,PRL i masa polmosów- nastawiony byłem na odpoczynek.
Odwiedziłem też na krótko zlot w Bornym, Pg nie spotkałem.
Czytaliście post o nowym rutusie - jeśłi nie to polecam.
kaczka.

Wróciłeś, wróciłeś... teraz trzeba jeszcze do siebie dojść :)
Sv, jak zwykle sreberka gratuluję, śliczny grosik nie ma co... Ja ze swojej strony raport i fotki wrzucę na Pyrkę wieczorkiem :)
Pozdr.

Latał se konik po polu to i go podniosłem:), a na marginesie przeczucie mnie tam ciągnęło - niedaleko leżało na wierzchu 2 grosze 1925, naparstek i medalik, tak wieć miejsce warte jeszcze poznania,,,
Fotkę wstawiam na Pyrce.

Mnie wizyta u rodzinki zaskoczyła... Po dwóch spacerach nad rzeką wyszedł: 1 Pfenning 1925, 24 Einen Thaler 1782, 48 Einen Thaler 1772, 1 Silber Groschen 1823 oraz łącznie 1,23 PLN we współczesnych groszach :) Do tego 3 guziczki, 2 całkiem ładne plomby i wszędobylskie łuski :)
Pozdr.

Witam,

Mam takie pytanko: Czy był ktoś z Was może w lasku za cmentarzem na Miłostowie, pomiędzy ulicami Gnieźnieńską i Bałtycką? Słyszałem, że ponoć były tam kiedyś jakieś transzeje i chciałem tę informację zweryfikować.
Całkiem duży też wydaje się las po drugiej strony Bałtyckiej - w kierunku na Pobiedziska.
Ciekawe co tam w ściółce piszczy...

Kamdrum.
Na miłostowie transzeje ktoś przetrzepał. A i tak pełno tam złomu.
Z opowiadań słyszałem że po wojnie wysadzano tam złom z okolic.
Sam znalazłem kilka niezłych odłamków i kilka dołków niezakopanych !
Co do konkretnych miejscówek to lepiej na pogadajmy na Pyrze.
kaczka

mi ostatnio fachowcy" zidentyfikowali 2 takie fanty (znalezione wiosną), że aż mam strach wracać na to miejsce :) fanty z brązu 1.z Iw. a 2. ok.250 r.p.n.e. jak powiem gdzie to zrobią rolnikowi dziurę w polu :) narazie nadmiar obowiązków nie pozwala mi się wyrwac w teren ale jak to mawiał wujek Arnold ..I'll be back..."

Hahahaha, Kamdrum oczywiście całe stadko :) Przy okazji małej integracji z miejscowymi udało się dowiedzieć czegoś nowego :)
A niedziela całkiem udana: posrebrzana łyżeczka, boratyniec koronny 16xx, srebrny trojak 1782, 2 grosze 1928, 3 szt. PRL i 1 współczesny grosik :)
Pozdr.

Moje skromne plony są na Pyrzaku - najbardziej cieszą poznańskie grosze. Nie wstawiałem wszystkiego tzn. guziory, klamerki, znaczki, szkaplerzyk, pruski guzior wojskowy i takie tam, zawędrowały do pudełka.
Przy okazji gratuluję 281 trafienie pierwszego moniaka na nowym sprzęcie, a PG sreberka na które poluję bez skutku od miesiąca.

Ojojoj! No co jest z Wami chłopaki? :)

Kaczko i Romkolu, dlaczego tak zawzięcie milczycie? Czy nie możecie jeszcze dojść do siebie po tym, ile fantów natargaliście ostatnio :D ?

A w ogóle, to jak tam plany na weekend?(pewnie Sv już się nie może doczekać, żeby doczesać wiadome pole :) ).
A co z resztą?
Jak szczegóły, to oczywiście Pyra.
Pg - co powiesz na realizację naszego planu z zeszłego weekendu ?

Pozdrawiam

przerywam ciszę podejrzaną:) widzę tutaj różne domysły i plotki o naszym wypadzie niedzielnym nie odzywałem się bo ciężko chapie do nocy a w niedzielę było całkiem ciekawie wyszło trochę łusek różnych kalibrów prawdziwym utrapieniem były wielkie odłamki oraz trochę rozrywek jednak warto tam jeszcze pokopać
romkol

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie