Sv Napisano 20 Sierpień 2007 Share Napisano 20 Sierpień 2007 Pola skoszone i świeże plony też sie pojawiły :)Sreberko z Księstwa Brunszwig w pobliżu krzyżówki, gdzie kiedyś byliśmy z 281 szukając karczmy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczka Napisano 20 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 20 Sierpień 2007 Witam.PG pewno dochodzi do siebie po zlocie w Bornym :-).Ja weekend na pojezierzu drawskim, spacerek z rutusikiem tylko raz i krótko z marnymi efektami (podkowa,rama z teleskopami od starego motocykla, aluminiowy śledź od namiotu w środku lasu,PRL i masa polmosów- nastawiony byłem na odpoczynek.Odwiedziłem też na krótko zlot w Bornym, Pg nie spotkałem.Czytaliście post o nowym rutusie - jeśłi nie to polecam.kaczka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PG Napisano 20 Sierpień 2007 Share Napisano 20 Sierpień 2007 Wróciłeś, wróciłeś... teraz trzeba jeszcze do siebie dojść :) Sv, jak zwykle sreberka gratuluję, śliczny grosik nie ma co... Ja ze swojej strony raport i fotki wrzucę na Pyrkę wieczorkiem :)Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sv Napisano 20 Sierpień 2007 Share Napisano 20 Sierpień 2007 Latał se konik po polu to i go podniosłem:), a na marginesie przeczucie mnie tam ciągnęło - niedaleko leżało na wierzchu 2 grosze 1925, naparstek i medalik, tak wieć miejsce warte jeszcze poznania,,,Fotkę wstawiam na Pyrce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PG Napisano 20 Sierpień 2007 Share Napisano 20 Sierpień 2007 Mnie wizyta u rodzinki zaskoczyła... Po dwóch spacerach nad rzeką wyszedł: 1 Pfenning 1925, 24 Einen Thaler 1782, 48 Einen Thaler 1772, 1 Silber Groschen 1823 oraz łącznie 1,23 PLN we współczesnych groszach :) Do tego 3 guziczki, 2 całkiem ładne plomby i wszędobylskie łuski :)Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PG Napisano 21 Sierpień 2007 Share Napisano 21 Sierpień 2007 Coście tak ucichli??? My dziś z Sv penetrowaliśmy stare śmieci, niestety dziś licho... 2 X obiegowy 1 grosz i 10 pfenning 1940 :( Ale i tak było fajnie pogadać :)Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamdrum Napisano 22 Sierpień 2007 Share Napisano 22 Sierpień 2007 Witam,Mam takie pytanko: Czy był ktoś z Was może w lasku za cmentarzem na Miłostowie, pomiędzy ulicami Gnieźnieńską i Bałtycką? Słyszałem, że ponoć były tam kiedyś jakieś transzeje i chciałem tę informację zweryfikować. Całkiem duży też wydaje się las po drugiej strony Bałtyckiej - w kierunku na Pobiedziska. Ciekawe co tam w ściółce piszczy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczka Napisano 22 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 22 Sierpień 2007 Kamdrum.Na miłostowie transzeje ktoś przetrzepał. A i tak pełno tam złomu.Z opowiadań słyszałem że po wojnie wysadzano tam złom z okolic.Sam znalazłem kilka niezłych odłamków i kilka dołków niezakopanych !Co do konkretnych miejscówek to lepiej na pogadajmy na Pyrze.kaczka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareQ Napisano 23 Sierpień 2007 Share Napisano 23 Sierpień 2007 mi ostatnio fachowcy" zidentyfikowali 2 takie fanty (znalezione wiosną), że aż mam strach wracać na to miejsce :) fanty z brązu 1.z Iw. a 2. ok.250 r.p.n.e. jak powiem gdzie to zrobią rolnikowi dziurę w polu :) narazie nadmiar obowiązków nie pozwala mi się wyrwac w teren ale jak to mawiał wujek Arnold ..I'll be back..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PG Napisano 24 Sierpień 2007 Share Napisano 24 Sierpień 2007 DarQ, to gdzie ty się włóczysz??? :) A swoją drogą, chętnie bym akowego coś" obejrzał... Może wrzucisz jakąś fotkę na Pyrkę" :)Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jastrzab Napisano 24 Sierpień 2007 Share Napisano 24 Sierpień 2007 pyrka pyrka i po pyrce ha ha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romkol Napisano 24 Sierpień 2007 Share Napisano 24 Sierpień 2007 Jastrząbmusimy się kiedyś wybrać w twoje okolice pogrzebać w tym lesie rozrywkowym w którym sie kiedyś spotkaliśmypozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sv Napisano 24 Sierpień 2007 Share Napisano 24 Sierpień 2007 Dziś potrenowałem na ściernisku w okolicy znanej nam karczmy - fotki na Pyrze...Czasu było mało, więc tylko 5 monetek, ładna klamerka, blaszka i guziorki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareQ Napisano 24 Sierpień 2007 Share Napisano 24 Sierpień 2007 fotki już na Pyrce" :) ale narazie tylko jednego fantu (drugi wypożyczony i nie zdążyłem go sfotografować) ale jak wróci do mnie to się pochwalę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PG Napisano 25 Sierpień 2007 Share Napisano 25 Sierpień 2007 Sv, farciarzu... Ja tylko jedną wyciągnołem :) 1 Solid (szeląg) SAP 178X :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jastrzab Napisano 25 Sierpień 2007 Share Napisano 25 Sierpień 2007 Caly czas czekam Romkol i zapraszam moze jeszcze cos ciekawego sie wyciagnie z ziemi daj cynka jak bys sie wybieral w moje strony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamdrum Napisano 27 Sierpień 2007 Share Napisano 27 Sierpień 2007 I jak tam po weekendzie panowie?Chwalcie się, co ciekawego wygrzebaliście!Ja niestety w niedzielę nie mogłem kopać, ale odbiję to sobie w przyszły weekend.Pg - Czy spotkałeś znów na swojej drodze gromadę żuberków :)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PG Napisano 27 Sierpień 2007 Share Napisano 27 Sierpień 2007 Hahahaha, Kamdrum oczywiście całe stadko :) Przy okazji małej integracji z miejscowymi udało się dowiedzieć czegoś nowego :)A niedziela całkiem udana: posrebrzana łyżeczka, boratyniec koronny 16xx, srebrny trojak 1782, 2 grosze 1928, 3 szt. PRL i 1 współczesny grosik :)Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sv Napisano 27 Sierpień 2007 Share Napisano 27 Sierpień 2007 Moje skromne plony są na Pyrzaku - najbardziej cieszą poznańskie grosze. Nie wstawiałem wszystkiego tzn. guziory, klamerki, znaczki, szkaplerzyk, pruski guzior wojskowy i takie tam, zawędrowały do pudełka. Przy okazji gratuluję 281 trafienie pierwszego moniaka na nowym sprzęcie, a PG sreberka na które poluję bez skutku od miesiąca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PG Napisano 27 Sierpień 2007 Share Napisano 27 Sierpień 2007 No widzisz Sv... Ty trafiasz poznańskie grosze, których ja nie miałem jeszcze okazji wygrzebać :) a ja srebrne rojaczki"... Gratulacje chłopaki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamdrum Napisano 29 Sierpień 2007 Share Napisano 29 Sierpień 2007 A jak było na Miłostowie? Nie piszecie nic, bo nie ma się czym chwalić, czy dlatego, że nie chcecie, by nam było przykro :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamdrum Napisano 30 Sierpień 2007 Share Napisano 30 Sierpień 2007 Ojojoj! No co jest z Wami chłopaki? :)Kaczko i Romkolu, dlaczego tak zawzięcie milczycie? Czy nie możecie jeszcze dojść do siebie po tym, ile fantów natargaliście ostatnio :D ?A w ogóle, to jak tam plany na weekend?(pewnie Sv już się nie może doczekać, żeby doczesać wiadome pole :) ). A co z resztą? Jak szczegóły, to oczywiście Pyra. Pg - co powiesz na realizację naszego planu z zeszłego weekendu ? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PG Napisano 30 Sierpień 2007 Share Napisano 30 Sierpień 2007 Fakt, cisza podejrzana...Kamdrum, ja oczywiście jak zwykle jestem za :) Zobaczymy jak to wyjdzie, bo uprawiania poletka" też się nie mogę doczekać...Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romkol Napisano 30 Sierpień 2007 Share Napisano 30 Sierpień 2007 przerywam ciszę podejrzaną:) widzę tutaj różne domysły i plotki o naszym wypadzie niedzielnym nie odzywałem się bo ciężko chapie do nocy a w niedzielę było całkiem ciekawie wyszło trochę łusek różnych kalibrów prawdziwym utrapieniem były wielkie odłamki oraz trochę rozrywek jednak warto tam jeszcze pokopać romkol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
281 Napisano 31 Sierpień 2007 Share Napisano 31 Sierpień 2007 Witam!Ja jestem za polem żniw,jeżeli chodzi o niedzielę;)Pozdr.281 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.