Skocz do zawartości

okolice Poznania vol. 3

kaczka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 209
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
U mnie było marnie z czasem, więc pozostała tylko monetka z soboty.
Zbieram teraz materiały o terenach z okolic Wyszogrodu - za tydzień urlop, w tym tydzień na ziemi mazowieckiej.
Z tegoż powodu przez nabliższe 2 week&y nie będę Wam towarzyszył.

Ja i tak weekend zajęty jestem, ale w tygodniu mam trochę czasu. Może w któryś dzień po południu albo nawet od rana jeśli ktoś ma wolne. A poza tym niedługo nastąpi przerwa techniczna na pyrze, mam nadzieję że : nie długa, nie krótka , lecz w sam raz ... sorry to skutki lekarstw :-)

Witam,

Co do wykopków, to wyskoczyliśmy dzisiaj(niedawno wróciliśmy) z PG i jego damą serca na rekonesansik wykopkowy na prawy brzeg Warty - od strony Bolechowa.

Niestety efekty marne. Ja znalazłem 3 luski, a Pg o kilka więcej, a do tego 3 lotki od moździerza, no i najprawdopodobniej gwizdek" od MG42.
Było też tam sporo drutu kolczastego, który momentami stawał się uciążliwy...

Wniosek taki, że bardzo niewiele się tam działo.
281 - jeżeli możesz to napisz(najlepiej na Pyrze) gdzie Ty chodzisz, bo tamtego miejsca nie polecam.

Pozdrawiam

Fakt, miejsce niezbyt trafione :(
1 guzik, 10 łusek (9 maus + 1 pepeszka), gwizdek od MG-ty i coś jak okular? (sygnowany AEG 40 i W40)... No tak, o złomie (czyli lotkach) nie wspominam:)
Aha, gwizdek jest od MG-34 :)
Pozdr.

Witam!
No chłopaki to się dziwię że tak marnie jeżeli chodzi o łuski.
Będąc tam to mi się już nie chciało kopać,złą zaletą niektórych łusek jest duża zawartość żelaza przez co wykrywacz pokazuję złom ale i trafiają się tak czyste że aż żal nie brać.Podejrzewałem iż czym bliżej Promnic tym ciekawiej no ale widocznie jest odwrotnie.Chyba że ja mam takiego pecha jeżeli chodzi o militarkę;)i non stop mi w łapy wchodzi.
Kamdrum-do lasu trzeba zejść jeszcze w owińskach.
Kaka-Co z tą pyrą,odpali niedługo?
Pozdr.281

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie