Skocz do zawartości
  • 0

co to za blaszka, czy odznaczenie, magazynek i przedmiot

wojpo7

Pytanie

Napisano

witam. prosze o pomoc w identyfikacji prewnej blaszki - znalazłem ja na pozycjach niemieckich - widoczna data odpowiada działąniom I wojny światowej. pierwotnie te dwie części tworzyły całość.

21 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

oraz przedziwny przdmiot lub cześc jakigos urządzennia znaleziony również na pozycjach nuemieckivh - do czegp to może służyć.

Napisano
Pierwszy przedmiot to rozpłaszczona oprawka na pudełko zapałek,stanowiła gustowną pamiątkę z frontu 1914-18 pana W.Hohne jako ozdoba pudełka jest przylutowany pogięty pocisk z francuskiego naboju karabinowego.
Napisano
Ten ostatni przedmiot to nie jest czasem zamek - pylon uzbrojenia podskrzydłowego? Czyli poprostu zamek bombowy. Te części przednia i tylna prostopadłe do calości to jakby stabilizator korpusu, pomiędzy nimi widzę haki trzymające podwieszane coś".
Napisano

witam. prosze o pomoc w identyfikacji prewnej blaszki - znalazłem ja na pozycjach niemieckich - widoczna data odpowiada działąniom I wojny światowej. pierwotnie te dwie części tworzyły całość.

Napisano

na jednej części widnieje jakiś symbol oraz data 1914-1917

na drugiej części jest słowo ARGONNEN" oraz W. HOHNE"

Proszę o pomoc

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie