Skocz do zawartości

OPŁATEK - Warszawa

SZUKAM.

Rekomendowane odpowiedzi

Święta coraz bliżej i może tak zorganizować takie ognisko opłatkowe w mieście Stołecznem?
Miejsc jest dużo .. od okolic Olszynki po Radiowo. Blisko i takie 2 -3 godzinki przy ogniu przed świętami byłyby sympatyczne. Powiedzmy 19 (piatek) albo 20 grudnia w okolicach 18 - 19 godziny. A może coś innego? A może da się w jednym z fortów takie ognisko zrobić? Co Wy na to?
Pozdrawiam
SZUKAM

Witam,
dobra Panowie , to konkretnie gdzie i kiedy ???????
Szukam jak już zacząłeś to podawaj szczegóły bo w tym przedświątecznym okresie to wszystko trzeba z wyprzedzeniem umawiać ....potem będzie krucho z czasem .....

PZDR PATRON

Kiedy ? : piątek 19 grudnia.
O której ? : o godzinie 19-stej.
Gdzie? : dodładnie podam na dniach

sobota to już pewnie będzie trzepanie dywanów jak kto je ma i inne sprawy domowe znaczy sprzątanie. Chyba , że wszyscy wybiorą sobotę to przecież nie ma sprawy.
Pozdrawiam i czekam na ewentualne sugestie.

Witam wszystkich bardzo serdecznie.
Całkiem pozytywny pomysł z tym spotkaniem, można by w końcu poznać się bliżej.
Mam dwie propozycje spotkań jedno to np. okolice puszczy Kampinoskiej drugi zaś to Powsin w Lesie Kabackim, jest tam spora polana można podjechać na samo miejsce samochodem, blisko są 3 sklepy w tym TESCO, jest tam również knajpa , ale nie wiem czy czynna o tej porze roku. Może to być również dobre dla koleżanek i kolegów, niezmotoryzowanych. Bo mogli by wsiąść w metro niecałe 30min i już są na kabatach,(ja liczę od metra ratusz) stamtąd trochę spacerkiem i byli by na miejscu. To nawet samochodem nie da się być szybciej. To takie moje skromne zdanie, napisz co o tym sądzisz „SZUKAM”.
A cha i chciałem jeszcze wszystkich przeprosić za ten mój komunikat na nie właściwym forum(tamten z łuską)
Do zobaczenia ;)

Witam!!!
Po uzgodnieniach z „SZUKAM” doszliśmy do wniosku iż najlepsze miejsce to Powsin gdyż łatwo tam dojechać z miasta, zarówno mając samochód jak i nie. Dla tych co posiadają samochody najlepszy dojazd to trasą na Konstancin skręcić w prawo na Powsin za Wilanowem(Kawałek) W Powsinie jest na dole parking potem schodkami w na górę i króciutki spacerek na polanę gdzie są ogniska., albo po prostu dojechać na samo miejsce samochodem musicie się tam rozejrzeć bądź zapytać jak tam dojechać (będzie to dość szeroka droga pod górę w wąwozie, ale nie taka wyłożona betonem to nie ta o której mówię jest nieco wcześniej) Dla nie zmotoryzowanych dojazd jest albo autobusem chyba 519 on jedzie z bielan, wisłostradą dojeżdża do powsina na ten parking o którym już wspomniałem, ale lepiej będzie jak się spotkamy o godzinie 19:00 na stacji metra(peronie) Metra kabaty, Spotkanie oczywiście 19 w piątek. z uwagi na ruch na tej stacji(szczególnie w święta) proponuje hasło ażeby się odróżnić od „niewtajemniczonych” Hasło- „Odkrywca”

Że czy do zabrania:
Na pewno jakaś kiełbaska ,chleb, keczup, musztarda.
Coś do picia(ale bez alkoholowego) ;)
Warto zabrać jakieś krzesełka, a cha jakieś sztućce i talerze jednorazowe ale to dosłownie kilka sztuk.
Przydałby się jakiś mały stolik, (bo ława to tam jest ale na nasze zakupy żeby było trochę miejsca)
No i oczywiście dużo dobrego humoru .
Co do zakupów proponuje zrobić je wcześniej gdyż w tesco będzie duży ruch i tylko stracimy tam czas.
Co do ludzi jadących od strony powsina proponuje ażeby byli na miejscu ogniska o 19;30 gdyż trochę nam pewnie zajmie czasu zebrać się na peronie. ( w razie trudności ze znalezieniem miejsca pytać miejscowych o polane gdzie się ogniska pali na pewno będą wiedzieli) to chyba tyle do zobaczenia na miejscu :)

Salve

Postaram się być i ja.Czy ktoś jeszcze zabiera ze sobą rodzinkę,czy będę osamotniony w tym pomyśle ? :-)

Sq5ja,przemyśl jeszcze raz moment waszego spotkania na stacji metra.Może lepiej by było żeby w ramach rozpoznania się, każdy z was miał w reku np.gazetę. Z własnego doświadczenia wiem że nieznając się ciężko było nam doszukać się w knajpce,a co dopiero będzie się działo na stacji metra ?

Pozdrawiam

Filip 73

P.S. Szczególne pozdrowienia dla Zuzki i Danieloffa.

Tak .. jak ktoś ma i chce i rodzinasię zgadza to przywywajcie razem :-)))) oczywiście. Myślę, że jak te bliskie osoby poznają troszkę grono to i będzie łatwiej o tym rozmawiac w domach .. i zobaczą że to normalni ludzie :)) prawda? a poza tym nei ma jak coś robić razem :)))
Przybywajcie z rodzinami :)
SZUKAM

A może ktos po prostu będzie miał kartkę papieru z napisem ODKRYWCA, tak jak na lotnisku? No i drodzy państwo, kupcie wcześniej amunicję (wodny roztwór etanolu w stężeniu zależnym od upodobań)i racje zywnościowe, potem tylko szybka dyslokacja w rejon rozwinięcia i atakujemy!
Pozdrowienia dla Filipa" - wiesz, podobno tamten koncert był spoko, ale ja niestety oglądałem jakieś rampy w Gdyni...
Pozdrawiam wszystkich!
Daniel

Dziękuje Filip 73 za rade,
na temat spotkania to ja już rozmawiałem z SZUKAM aby coś w stylu karteczki było. Moja propozycja jest tak może po prostu będę (jeśli się nie rozchoruje, bo cusik mnie bierze) na stacji kabaty chodził z pismem „odkrywca” w ręku, a będę miał na sobie czarne; spodnie i buty, kurtkę wolf ganga granatową i czarny plecak wolf ganga 24, to tak aby łatwiej było się znaleźć. Powinno wystarczyć, aby się spotkać. Będę siedział na pierwszej ławce (patrząc od strony pierwszego wagonu metra jadącego z centrum na kabaty.) Jeśli macie jeszcze jakieś uwagi piszcie do mnie.
Do zobaczenia.

Witam !!!
Byłem dzisiaj na zwiadach w Powsinie było ciężko(cały zmokłem) sprawa wygląda następująco. Są tam trzy daszki ale ze środka wyciągnięto ławki zamiast nich wstawiono przy wejściach spore pniaki które robią za stoliki, za to na zewnątrz zachowały się spore stoły z ławkami(każdy na około 8osób) takie stoły są ze 4.
Co do drewna na ognisko jest tam tego na tydzień, ale jest to wszystko mokre(bez wspomagania nie pójdzie)
Ogólnie opłatek zapowiada się pozytywnie, jeśli nie będzie lał deszcz, to będzie całkiem miło.
(tak się zastanawiam może jakby to ognisko nie wypaliło może zrobić grila, to oczywiście nie to samo.Traci wszystko swój klimat, ale z ogniskiem może być pewien problem)
Ale bądźmy dobrej myśli i trzymajmy kciuki za dobrą pogodę, do zobaczenia na miejscu ;)

dobry pomysł z podpałką do grilla. Myślę że pogoda nas nie wystraszy. Zapowiada się trochę zimowo :-)) ale .. ten kto bywał na wykopkach jak snieg polu i -20 stopni w powietrzu wie że to nic strasznego... nie Patron ? :))))
Pozdrawiam
SZUKAM

SZukam ........: no baaaaaaa, nie takie rzeczy się robiło ;-)))))))
ja zabieram psa ( Znaczy się pies wyprosił żeby go jednak zabrać) , więc jak ktoś ma zwierzątko to też proponuję integracyjnie zabrać.
Żona nie przyjedzie bo powiedziała że ona ma wariata w domu na codzień i na wieczór to woli się spotykać z normalnymi ludźmi .....

PZDR PATRON

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie