Skocz do zawartości

Urban o poszukiwaczach

Królik

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam!
Choć sam nie chodzę z wykrywaczem to jedak kupuję Odkrywcę" i przeglądam Forum. Co za tym idzie - wyłapuę wiadomości dot. eksploracji również w innych mediach. W ostatnim NIE" jest artykuł na temat absurdalnej ustawy - polecam. Widać, że macie Panowie nowego sojusznika (może i on nie wszystkim się podoba, ale skuteczny jest...).
Pozdrawiam
Napisano
czytalem, czytalem, Uraban nie pierwszy raz porusza ten temat, przytaczalem juz na lamach tego forum artykuly jego tygodnika.
Napisano
ooo mamy widze kogos kto zamiast cieszyc sie ze wsparcia wszedzie szuka teorii spiskowych lub spiskow teoretycznych.
zapewne nawet nigdy nie mial tej gazety w reku a wiedze zaczerpnal z przekazow radiomaryjnych...
nie wszyscy sa jednak idealni:-)
Napisano
Mmichu masz lepszego sojusznika, masz jakiś inny wybór. Może tygodnik katolicki ?
Właśnie przez takich malkontentów nic w polsce nie wychodzi, bo jak ktoś do nich wyciaga ręke to zaraz znajdzie się ktoś oświecony i startuje z tekstami to komuch , to rozwodnik, to faszysta , to aferzysta, ten chodzi na dupy, a ten nie lubi psów.
Gazeta NIE to taki sam szmatławiec jak Rzeczpospolita, Super Ekspres czy Odkrywca. Po prostu wszystko zależy kto i co napisał. W naszej grupie wykozystujemy wszystkie układy i mozliwości bo mamy jeden cel eksploracje i mamy gzieś czy ktoś jest czerwony , zielony, byłym SB-ekiem, WIN-owcem czy biskupem. Unikamy jedynie idiotów.
Napisano
calkiem zgrabnie ujeta mysl przez TNT, szmatlawcem mozemy nazwac kade pismo ktore nie reprezentuje naszej optyki postrzegania swiata.
Ale nie o tym mowa KTO tylko czy SKUTECZNIE a jak powszechnie wiadomo - a jeli niektorym nie wiadomo - to Urban jest zblizony do kregow obecnego kolka sprawujacego wladze i niektorzy biegacze sejmowi licza sie z jego glosem.
Tak wiec na stronie www.nie.com.pl sa adresy e-mailowe redaktorow tegoz tygodnika, kto ma chec i czuje potrzebe przekazania czegos waznego a co moze zostac wykorzystane w kolejnej publikacji niech smialo siega po klawaiture:-)
Napisano
Zgadzam się w całej lini z TNT.
Powinnismy się cieszyć że są jeszcze media niezależne od polityki i potrafiące czarno na białym wytknąć kretynizm urzędników mieniących się wybrańcami narodu, a nie najeżdżać że taki człowiek i jego szmatławiec! Gdyby polscy politycy i niektórzy na tym forum mieli choć grosz tej inteligencji co Jerzy Urban to mogłoby być naprawdę lepiej w tym kraju. Niestety naszą wadą narodową jest to że potrafimy tylko chwytać za szablę, ubliżać od komunistów i żydów oraz narzekać!

Grzegorz Franczyk Landminer"
Napisano
Każdy ma prawo do swojego zdania. Jak widać niektórym trudno to zrozumieć :) Mimo wszystko dziękuję bardzo za takiego sojusznika. Na zaczepki kolegi ms nie odpowiem, szkoda zaśmiecać forum. Poza tym na takie argumenta szkoda atramenta.
Napisano
Spojrzenie z boku...
Napiszę coś jako osoba nie zainteresowana bezpośrednio tematem eksploracji, ale przypatrująca się temu z uwagą i sprawca całego zamieszania z Urbanem.
Otóż uważam, że dobrze się dzieje gdy, jak to niektórzy mówią szmatławiec Urbana", porusza temat chorej ustawy. Im więcej osób zacznie o tym pisać/mówić tym lepiej - może w końcu do głów niektórych dotrze, że błądzą. Fakt, że ktoś w ogóle podejmuje ten temat świadczy o zainteresowaniu Waszym hobby osób bezpośrednio z nim nie związanych - nieważne, że to Urban, Rydzyk czy inny Michnik. Może wreszcie ktoś pójdzie po rozum do głowy i w rozsądny sposób usankcjonuje poszukiwania, może skończą się naloty na Koło i rozpisywanie się w prasie, że oto ujęliśmy dostawców broni dla mafii, którzy handlowali wykopanymi Mauserami, może w końcu zacznie być NORMALNIE.
A obrzucanie się epitetami w Waszym gronie do niczego konstruktywnego nie doprowadzi.
To tyle
Pozdrawiam
Napisano
Witam
Tak czytam to wszystko i przychodzi mi do głowy jedna myśl:
nie piszą o eksploracji i poszukiwaniach-żle
piszą- też żle
jak już napisali w gazecie to sie znowu komuś tam redaktor nie podoba itd;itp.
A ja się pytam: Czy jakikolwiek duży dziennik lub gazeta tak naprawdę poruszyła ten temat? Jaki ma znaczenie że to
NIE" a nie np :WYBORCZA" lub ktoś inny.Bo co? Bo redaktor
nie odpowiada? Czy ktos z szanownych panów Redaktorów zauwarzył że tą ustawą KTOŚ zlikwidował sobie KILKADZIESIĄT tysięcy wyborców? Lubię patrzeć jak ktoś podcina sobie gałąż na której siedzi.Bo tak sie właśnie stało.Moim zdaniem ludzie chodzili z piszczałkami, chodzą i bedą chodzili. I nie ma takiej siły na tym Świecie która by to zmieniła.To tak jakby wędkarzom zabronić ustawą łapania ryb.To też jest niebezpieczne.Można sie utopić.A troska o dobro obywateli ponad wszystko.Im bardziej Polakowi sie czegoś zabrania i to siłą tym bardziej staje on okoniem.I tak było od wieków.Jesteśmy Narodem którego nie da sie ujarzmić byle gównem.A inna sprawa że poszli po najmniejszej linii oporu.Po co dawać policji pieniędze na tworzenie komórki która sprawnie i szybko dezaktywowała by takie destrukty lub potwierdzała że dana broń została zdezaktywowana przez właściciela w 100% jeżeli można walnąć
ustawe i sprawa załatwiona.Tylko nikt nie wziął pod uwagę jednego.Im więcej zakazów tym bardziej smakuje owoc zakazany.A nie da sie zamknąć do pierdla dzieśiąt tysięcy ludzi.Myślę że to początek lawiny której dopiero teraz nikt nie zatrzyma.A jeżeli piszą o tym w gazetach? I bardzo dobrze. Niech piszą jeszcze wiecej i głośniej.I nie ma znaczenia w jakich.Warzne żeby BYŁO.
Pozdrawiam :Poldi
Napisano
Miałem kilka razy w ręku to pismo i tyle samo razy czytałem. Przeszłość mnie nie interesuje tak jak Chrystusa nie interesowała przeszłość Marii Magdaleny. Jest to jedyne pismo które reprezentuje moje interesy jak się okazało(no może jeszcze Świat Motocykli). NIE nie stoi ani za Kwachem anie za Kościołem ani za całą resztą tego cyrku który zwie się polityka. Ośmieszają ich, wytykają nieudolność i wyciągaja na światło dzienne absurdalność naszego życia. Są tam artykuły które mogą razić bo autorzy ich są rózni. Jak ludzie. Ale może w końcu ktoś postuka sie w czoło i powie debile na górze", ktoś inny od nas bo nas nikt nie słucha a NIE czyta kilka tysięcy ludzi.
W Świecie Motocykli jest artykuł że aby być skuteczny trzeba walić rowerową pałką w łeb" czyli robić to co taksiarze. Zablokować ulice i wprowadzenie kas fiskalnych się oddala. Motocykliści na wiosnę zawieźli ministrowi petycje z 15 tys. podpisów by nie malować pasów na drogach farbą chlorokauczukową i nie fatać dziur smołą czyli robić to co na świecie. I co? I nic. A taksiarzy było może kilkuset... wygrali.
Napisano
KOPACZ to KOPACZ i szczerze mam w dupie czy chodzi do spowiedzi czy co inne...

Jak potrzeba jakąś informację to traktuje człowieka jak człowieka, Modni inteligenci NIE to szmatławiec, dziękuję za pomoc takiego Urbana , w kolejce obok Lepper, a może byś tak uszanował czyjąś inną opinę , inne zdanie, oj w tych naszych post kapitalistach siedzi zacietrzewienie jak cholera.

Ziemia pachnie tak samo dla wszystkich.(ta rozkopana)
Napisano
rozkopana czy zakopana - to jeszcze zalezy od predyspozycji, upodoban i stopnia rozbudowania jak rowniez ukierunkowania receptorow powaniaczowych.

I takich samych jezeli chodzi o optyke swiatopogladowa.

Wiec skupcie sie na tym by dotyczaca nas sprawe naglasniac gdzie tylko uznacie za stosowne zgodnie z wasza wola, wyznaniem, zasobnoscia porfela i determinowanym tym samym podejsciem do zagadnien egyzstencjonalych.

Amen.
Napisano
Mmnichu, a może i ty jesteś cyklistą ?
------
A tak na poważnie, Urbana czytam prawie od początku, i widzę że faktycznie wyciąga ezwstydnie" wszystkie brudy naszego kraju. I nie ważne jakim językiem, byle skutecznie. Jest jeszcze bardzo ważny aspekt, zauważcie że czyta go i prawa i lewa strona sejmowych ław, wszyscy muszą wiedzieć o czym pisze, a dla żadnej ze stron chyba nie jesteśmy groźni.
Pozdrawiam
mac
Napisano
No i zaczęła się dyskusja o polityce i Urbanie! Mam takie drobne pytanie - kto raczył przeczytać ten artykuł?! Bo ja czytałem osobiście i nie bardzo rozumiem o czym ta dyskusja. Ten artykuł to felieton o poszukiwaczach i z poszukiwaczami w roli głównej nawet na zdjęciach. Ludzie stuknijcie się ciężkim młotkiem w głowę i cieszcie że ktoś chciał poświęcić 3/4 dużej strony na to żeby napisać o nas i pojebanej ustawie!!! I obojętne kto to uczynił! Poza tym dziwię się że jak w polsce pada hasło NIE to wszyscy zaraz o urbanie - może tak ktoś raczyłby przeczytać stopkę redakcyjną i podpisy pod artykułami. Urban pisze tam raptem swój jeden felieton na drugiej stronie, a cała reszta redakcji to dość młodzi ludzie nie mający nic wspólnego z tzw. komuną!
Napisano
Urban czasami pisuje cos wicej niz tekst w swojej stalej rubryce na drugiej stronie - ale to tak gwoli scislosci jako wierny czytalnik tej gazety:-)
A ogolnie to wciaz apeluje o zaprzestanie stsowania schamtycznosci umyslowej - niech kazdy wedle wlasnego uznania czyni wszsystko by te ustawe zmienic najszybciej jak to sie da.
A to ze w Polsce mozna uczynic cokolwiek poprzez tuby medialne wiec tam kierujemy swe kroki - i niech bedzie to dziennik narodowo-katolicki, tygodnik ekscentryczno-antyklerykalny czy wybiorcza Wyborcza.
Napisano
w archiwum internetowym NIE" ten artykul ukaze sie najwczesniej za tydzien, natomiast sam artykul ze wzgledu na rozmiar gazety nie zmiesci mi sie do skanera:-)
Napisano
Środowisko poszukiwaczy i kolekcjonerów jest dosyć duże , nie potrafimy się zorganizować,nie mamy funduszy ani prawników żeby ruszyć sprawy nas nurtujące a jak ktoś próbuje ruszyć coś w naszej sprawie to obrzucamy go błotem.Wstyd POLSKA to jest piękna kraj" i to pod każdym względem.

Z Poważaniem.

koń.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie