Łukasz Napisano 24 Listopad 2003 Autor Share Napisano 24 Listopad 2003 Witam! Takie pytanko, ile osób z Was jest z Białegostoku? Może jest ktoś oprócz mnie poniżej 18stki? Pozdrawiam, Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szaman3 Napisano 28 Listopad 2003 Share Napisano 28 Listopad 2003 Witam.Mieszkam 40 km od Białego, ale 18 skończyłem parę lat temu.Jakie masz zdobycze z okolic Osowca?Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiler Napisano 28 Listopad 2003 Share Napisano 28 Listopad 2003 Szaman3, a w ktorym kierunku od Bialegostoku mieszkasz? Moze bysmy sie kiedys spotkali. Jak cos to wal na maila. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szaman3 Napisano 28 Listopad 2003 Share Napisano 28 Listopad 2003 Witaj Kiler.Mieszkam w Mońkach. Chętnie bym gdzieś wyskoczył. Masz jakieś propozycje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Napisano 4 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 4 Grudzień 2003 Szaman, mieszkasz w Mońkach i nic nie mówisz?! Toż ja tam całe wakacje u babci spędzam, a z samego Osowca mam jedną boratynkę wytartą prawie na maxa z obu stron :D Pozdrawiam, Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiler Napisano 5 Grudzień 2003 Share Napisano 5 Grudzień 2003 Elo!Mieszkam 70 km od Bialegostoku. Szczegolnie interesuje mnie ekwipunek niemiecki, bo o niego latwiej niz o polski. Zbieram go w celu restauracji wygladu zolnierza niemieckiego. Najchetniej podciagnal bym to pod Afrika Korps, ale puki co jestem blizszy Europy Wschodniej.Kiler Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szaman3 Napisano 8 Grudzień 2003 Share Napisano 8 Grudzień 2003 Witaj Łukasz.W Downarach znalazłem parę kopiejek i innych militarii. Będąc w Mońkach daj mi znać to może się spotkamy. Gdybyś chciał pogadać to ślij na maila szaman3interia.pl.Pzdr dla podlasian. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yasioo Napisano 16 Luty 2004 Share Napisano 16 Luty 2004 Ja jestem z Białegostoku, zajmuje się wszystkim związanym z poszukiwaniami obecnie namierzam czołg...ale muszę już spadać nie mam czasu yasioop.s.mój mail to yasiooxx@wp.pl ,chętnie się skontaktuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yasioo Napisano 16 Luty 2004 Share Napisano 16 Luty 2004 Już jestem.Chętnie skontaktuje się z innymi poszukiwaczami z Białegostoku i okolic. Te tereny wbrew obiegowym opiniom mają bogatą historię walk.Do brze ,że jest na odkrywcy jakaś inicjatywa dotycząca Białegostoku,bo traciłem już nadzieje.Jednak trzeba uważać, bo wyprawa z nieznanymi do końca osobami zakończyła się jużraz ostrą awanturą, są wszak poszukiwacze i bezmyślni dewastatorzy.Tych drugich strzeżcie się jak ognia!! yasiooxx@wp.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yasioo Napisano 16 Luty 2004 Share Napisano 16 Luty 2004 Gdyby ktoś z was wybirał się w rejon Osowca i potrzebował kogoś do ekipy to ja chętnie, tylko trzeba mieć wykrywacz,a mój już skończył swoją wojnę yasiooxx@wp.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szaman3 Napisano 26 Marzec 2004 Share Napisano 26 Marzec 2004 Witam.Widzę, że mało osób działa na podlasiu. Dziwne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
[LoLeK] Napisano 30 Marzec 2004 Share Napisano 30 Marzec 2004 Czesc, no wlasnie ze malo albo to stare wilki morskie co nie wchodza na net Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorek Napisano 2 Kwiecień 2004 Share Napisano 2 Kwiecień 2004 po przejrzeniu działu poznajmy się" wydaje mi się, że nie jest tak źle,tylko większość chyba szuka samotnie albo w małych 2-3 osobowych grupach i niema zamiaru integrować się, ale może się mylę??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sim30 Napisano 20 Kwiecień 2004 Share Napisano 20 Kwiecień 2004 ja znam sporo ludzi w bialym a z was chyba nikogo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szaman3 Napisano 21 Kwiecień 2004 Share Napisano 21 Kwiecień 2004 Witam.Nie znasz bo my jesteśmy młode wilki.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sprat Napisano 11 Maj 2004 Share Napisano 11 Maj 2004 Witam też jestem z Białegostoku i dopiero zaczynam przygodę z poszukiwaniami. Narazie mam za sobą dwa wypady w okolice Osowca. Trochę łusek, naboi, trochę niewypałow różnego rodzaju (niestety nieznanych dla mnie) i sporo różnych części bomb. Korzystam z wykrywacza szwagra. A w tym tygodniu zamierzam kupić sobie tylko nie mogę się zdecydować jaki. Może ziomale z Białegostoku mi opowiedzą z czym biegają a jakie opinie mają na temat sprzętu. Z góry dzięki za podpowiedzi.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Maj 2004 Share Napisano 21 Maj 2004 Witam, tesh jestem z Białego a działam głównie na prusach wschodnich, w najbliższym czasie wybieram sie do Osowca (ale dopiero w przyszłym tygodniu jak dojedzie do mnie zamówiona piszczałka - do tej pory chodziłem ze sprzetem fumfla).jesli beda jakies sugestie co do wspolnego wypadu w teren to się piszę....pozdrówka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 Maj 2004 Share Napisano 22 Maj 2004 Witam.Znajdujecie coś jeszcze w Osowcu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sprat Napisano 22 Maj 2004 Share Napisano 22 Maj 2004 a czemu mamy nie znajdowac czegos w osowcu. to miejsce jest jak sakiewka bez dna:) sporo jeszcze tam niewypałow leży pod krzakami jagód Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szaman3 Napisano 24 Czerwiec 2004 Share Napisano 24 Czerwiec 2004 Witam.A może pochwalicie się lepszymi znaleziskami z tych okolic.Ja czasami też chodzę w tych rejonach i pare trafień miałem. Postaram się w najbliższym czasie wrzucić parę fotek.Pozdrawiam podlasian. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szaman3 Napisano 6 Lipiec 2004 Share Napisano 6 Lipiec 2004 Witam.Oto najnowsze znalezisko. Toporek niemiecki z wafenamtem, datą (41) i jakimś skrótem. Sorry za cienkie foto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szaman3 Napisano 6 Lipiec 2004 Share Napisano 6 Lipiec 2004 Kolejne znalezisko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yasioo Napisano 6 Lipiec 2004 Share Napisano 6 Lipiec 2004 wczoraj wykopałem jakieś dziwadło :) ale nie mam aparatu, a niedługo jade na lepsze wykopki bo mam nowy sprzęt.Jestem otwarty na wszelkie pytania i propozycje.A Osowiec raczej długo będzie workiem bez dna.pozdrawiam Yasioo yasiooxx@wp.plp.s. a chodzi ci tyko o znaleziska z wykrywaczem czy wszystkie inne też:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sprat Napisano 6 Lipiec 2004 Share Napisano 6 Lipiec 2004 to jest bardzo duży worek bez dna-----------------PozdrawiamSprat----------------- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yasioo Napisano 8 Lipiec 2004 Share Napisano 8 Lipiec 2004 kozackie zdjęcie.rączek nie urwało:)?słyszałem o przypadku odkrycia na Osowcu partii 100 sztuk takich pocisków i tylko 3 bezpieczne.ja tam będę też zaniedługoyasiooxx@wp.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.