Jaro5 Napisano 24 Listopad 2003 Autor Napisano 24 Listopad 2003 Witam.Może ktoś z was wie od czego jest ta oto blaszka ? Wymiary 39x29 mm, mosiężna, znajdują się na niej napisy:13/J.R.2129TUCHHOSE LANGE IPozdrawiam
Landminer Napisano 10 Grudzień 2003 Napisano 10 Grudzień 2003 Nie ma Motyki bo nikt nie chce nic napisać oprócz Ryjka!!!
bjar_1 Napisano 25 Listopad 2003 Napisano 25 Listopad 2003 To pewnie chodzi o pole marchewkowe ,które znajduje się na terenie byłego stalagu (?).Mam nadzieję na dokończenie tej jakże interesującej konwersacji na tematy rolnicze. Bo jak powszechnie wiadomo polski chłop ma w szopie takie rzeczy o jakich się fizjonomom nie śniło" :)z partyjnym pozdrowieniem :bjar_1 (Michał)
Gość Napisano 25 Listopad 2003 Napisano 25 Listopad 2003 Do Mietka, tak jak napisałem w innym miejscu, wzór jest geometryczny w postaci braku gładkich łuków. Czyli przypomina wehrmacht, ale bez deszczyku. Porównam sobie z celtą. Najbardziej przypomina harcerskie, choć co robią te kieszenie z tyłu? Tkanina od spodu jest żółta, nici też i guziki. Całość uszyta z kamo bez podszewki. Kieszenie wpuszczane do środka z klapkami na żółte guziki posiadają wewnątrz kamuflarz. Oczka od sznurowania malowane na ciemny brąz, stalowe. Ściągacz umieszczony na wysokości pasa ściaga się od wewnątrz - dziwne i niewygodne. Chyba jednak harcerz. Przyda mi się w lesie, bo dość duży.A marchewki lubię, smaczne są.
Gość Napisano 25 Listopad 2003 Napisano 25 Listopad 2003 bjar_1: fizgjonomom ! J: jak się to czyta po marchwianym odjeżdzie to naprawdę jest śmiesznie i tak że aż się posmarkać można : wzór jest geometryczny w postaci braku gładkich łuków" albo kieszenie wpuszczne do środka z klapkami na żółte guziki posiadają wewnątrz kamuflarz"daj zdjęcie w końcu :)))
bjar_1 Napisano 25 Listopad 2003 Napisano 25 Listopad 2003 Osti to ty może nie jesteś na fazie po marchewce ,ale np. po jakichś niedozwolonych środkach (czyt. marihuana ;)bjar_1
Landminer Napisano 25 Listopad 2003 Napisano 25 Listopad 2003 Dzięki uprzejmosci Generalnego Konserwatora Konserw i Polskiego Przemysłu Przetwórczego udało nam się zdobyć nową okładkę pisma dla poszukiwaczy. Prezentujemy ją z dumą po raz pierwszy!
Frozzer Napisano 24 Listopad 2003 Napisano 24 Listopad 2003 j.r. - jager regimenta.r. - artilery regimentmase takich znalezlismy, rowniez z innymi czesciami garderoby .p mantel, waffen rock itp
kruku Napisano 25 Listopad 2003 Napisano 25 Listopad 2003 wraz z redakcja nowego pisma rozpoczelismy przygotowywanie dodatkow specjalnych. W roku 2004 wyjda nastepujace kwartalniki:1. Marchew w UE - styczen2. po wejsciu do UE - Marchew na rynku rosyjskim3. wrzesien - Ekspancja marchwi europejskiej na tereny bliskiegowschodu4. koniec roku - Debata nad wprowadzeniem marchwi polskiej na rynki ameryki lacinskiej
bjar_1 Napisano 25 Listopad 2003 Napisano 25 Listopad 2003 Fuck! Ale z was swiry! (oczywiście w pozytywnym tego słowa znaczeniu) :)bjar_1
Gość Napisano 25 Listopad 2003 Napisano 25 Listopad 2003 bjar_1 : podobnie myślałem o Tobie :) ale ja nie palę, piję sok z M. na tym poście i jest OKLand: kiedy II-gi numer, nie dajmy blaszce odejść !
bjar_1 Napisano 25 Listopad 2003 Napisano 25 Listopad 2003 Osti ,powiem ci szczerze - nie jesteś pierwszą osobą ,która myśli ,że jestem świrem (oczywiście w pozytywnym tego słowa znaczeniu). Spox!
Landminer Napisano 25 Listopad 2003 Napisano 25 Listopad 2003 Biar - jak się nie da przezwycięzyć nowej ustawy to trzeba się przystosować! :DA tak na poważnie to odrobina szaleństwa i humoru na tym forum nie zaszkodzi :)))))A zaczęlo się od blaszki...........
Jaro5 Napisano 25 Listopad 2003 Autor Napisano 25 Listopad 2003 Wróciłem !!!!!!Nie dajmy blaszce odejść. Proponuje również nowy dział w Odkrywcy" pt. Vademecum marchewkarzaPozdr
Landminer Napisano 25 Listopad 2003 Napisano 25 Listopad 2003 osti - jak już zaczęliśmy to trzeba brnąć dalej - myslę że Motyka może stać się ozdobą forum i jestem za. Ryjek ze Stirlitzem gdzieś znikł i trzeba coś zrobić z tym :))))))))
bjar_1 Napisano 25 Listopad 2003 Napisano 25 Listopad 2003 Czekam na okładkę drugiego numeru Motyki".
Landminer Napisano 25 Listopad 2003 Napisano 25 Listopad 2003 A może jak już zaszliśmy tak daleko to poprosić naszego bocianka coby dorzucił jeszcze jedną kategorię w forum pt: humor gdzie można byłoby żucić kawał czy pogadać o marchewce.
Landminer Napisano 25 Listopad 2003 Napisano 25 Listopad 2003 przepraszam rzucić pisze się przez z" :)))))))))
bjar_1 Napisano 25 Listopad 2003 Napisano 25 Listopad 2003 Marchew jest spoko. Nawet królik-miniaturka mojej dziewczyny (pozdro Karolinko!) ją lubi. Myśle ,że gdyby go wpuscic na to wasze pole" to pozostała by czysta ,nieskażona ziemia ,tudzież darń.... :)
Jaro5 Napisano 25 Listopad 2003 Autor Napisano 25 Listopad 2003 My tu gadu gadu o marchewce, a może powinnismy stworzyć jakąś grupę marchewkową" i zwrócić się o patronat do producenta Kubusia" (tylko nie w takiej formie jak ten list który kiedyś dostałem od Ciebie Grzesiu)
Gość Napisano 25 Listopad 2003 Napisano 25 Listopad 2003 Land: stało się - robimy nowe pismo, marodziło się COŚ ciepłą wiosenną jesienią, mam nadzieję iż Odkrywca urzyczy kapkę na MOTYKĘ, w środku : prawdziwe poszukiwania z jajami i cewką .ryjek vel osti
bjar_1 Napisano 25 Listopad 2003 Napisano 25 Listopad 2003 Ciepłą wiosenną jesienią..." - no do cholery!!!!!!!!!
Landminer Napisano 25 Listopad 2003 Napisano 25 Listopad 2003 No a potem musiałbyś kupić nowego króliczka po tym jak banda wypatroszyła by go w celu odzysku metali kolorowych :D to nie najlepszy pomysł (dla króliczka) :D
bjar_1 Napisano 25 Listopad 2003 Napisano 25 Listopad 2003 Króliczek ma też imie związane cokolwiek z militariami...Zgadnijcie jak...
Landminer Napisano 25 Listopad 2003 Napisano 25 Listopad 2003 O jakim liście Jarku mówisz - nie pamiętam - już tyle miłosnych westchnień Ci wysłałem..........
Gość Napisano 25 Listopad 2003 Napisano 25 Listopad 2003 W pierwszym numerze MOTYKI : powrót Stirlitza w najleprzym wydaniu, opracujmy działy o działach i innych jak buty na poszukiwania z diodami w czubkach.
Pytanie
Jaro5
Witam.
Może ktoś z was wie od czego jest ta oto blaszka ? Wymiary 39x29 mm, mosiężna, znajdują się na niej napisy:
13/J.R.2
129
TUCHHOSE LANGE I
Pozdrawiam
123 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.