Skocz do zawartości

Aż za serce ściska...dlaczego u nas tego nie ma?

wojpo7

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Nie polecam oglądać przed snem. aż za sece ściska co oni tam znajdują. dlaczego u nas tyle tego nie ma.

A może warto poprostu wyprowadzić się tam na jakiś czas - fantów o wiele więcej no i może prawo inne.

Co o tym myślicie?

http://militaria.chat.ru/digging2.htm
Napisano
I pomyśleć, że ja się cieszę jak po całym dniu łażenia wracam z jednym starym guzikiem :] No ale co robić. Był kiedyś fajny post o wypadzie na Ukrainę... strach się bać, ale ja bym pojechał. A Ruskie - dziwicie się, że potem na YouTube pokazują jak jeżdżą nowym hummer'em na wykopki. Ehhhh....
.
.
.
CirrusCX
Napisano
No nie powiem ciekawe fanciki ,zwlaszcza te MG.Ale jedno ale... zadużo jak dla mnie byłych właścicieli zostało z tym wykopanych.Dziwne uczucie mam przy takich znaleziskach brrr..
fakker
Napisano
wojpo7 tak bardzo chciałbyś wykopać jakiegoś trupa i go oporządzić by mieć fajne fanty?
takich miejsc to i w Polsce nie brakuje...
Napisano
Nie zaprzeczam że takich miejsc i w Polsce nie brakuje. ja osobiście nie miałem styczności z takim znaleziskiem.

Jeśli chodzi o wypowiedź dp123 to jest tylko kwestia nastawienia oraz psychiki.

ja osobiście uważam, że nie ma nic złego i karygodnego w odkryciu, odkopaniu, próby identyfikacji szczątków żołnierza. powiem więcej - jesli miało by to przynieść jakąkolwiek naukę dal innych, mozliwość identyfikacji dla potrzeb rodziny to jestem jak najbardziej ZA - oczywiście absolutnie wyłączając chamskie bezczeszczenie zwłok.

jest wiele osób które się ze mną nie zgodzą - mają dotego prawo - jednak ja mówię otwrcie iz tak uważam i takie jest moje zdanie
Napisano
kolego ..te fotki to już na forum były chyba 75 razy co młodzież się dorwie do netu to je tu prezentuje - i to jeszcze na głównym następnym razem wklep w wyszukiwarkę albo zapytaj Bocian bo zaśmiecasz -pozdro
Napisano
Dodam jeszcze że niekonwencjonalne zachowania podczas odkopania szczątków sa tylko przejawem psełdoposzukiwacza, który liczy tylko na fanty.

poza tym moja opinia w tej sprawie odzwierciedla pełną powagę i jeszcze większy szacunek do tej profesji oraz samego żołnierza.

w swojej istocie uważam że każdy poszukiwacz a raczej psełdo poszukiwacz który uważa że odkopanie szczątków jest BE" jest egoistą - ponieważ istota profesji poszukiwacza nie opiera się tylko na znajdowaniu łusek lub innych fantów ale równiez odkrywaniu czegoś nowego a wsytuacji żołnierza równiez pomoc w jego ekschumacji, identyfikacji ( przy pomocy odpowiednich instytucji ) dla potrzeb [przede wszystkim rodziny ( o ile taka istnieje ) i nie tylko.
Napisano
możliwe - za pomyłkę przepraszam ( zaśmiecanie ) jednak skoro były już 75 razy" to widocznie wszyscy ich nie widzieli skoro sa odpowiedzi.
Napisano
widać poziom dobrego wychowania nie jset proporcjonalny do ilości punktów na twojm koncie - no ale cóż matematyka to matematyka a psychologia to psychologia
Napisano
daj spokój huk 100 - forum nie jest po to aby urządzać tu jakieś bezcelowe pyskówki - skoro to juz kiedys było to trudno - nie da się cofnąć

z twojej strony trochę wyrozumiałości i spokoju, z mojej troche pokory i będzie ok.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie