kloki Napisano 9 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 9 Czerwiec 2007 Witam.Reaktywuję swój wątek nową częścią. Na początek pas nośny MG 34/42 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 9 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 9 Czerwiec 2007 Wczorajsze kopanie.Sygnał duży, ale fant leży głęboko. Wkońcu jest - ten głuchy brzdęk o metal... na głębokości 30 cm. pod dnem. Obmacuje go dookoła - jest owal, dookoła guma. Będzie kółko! Ale czy całe? Czy podwójne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 9 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 9 Czerwiec 2007 Runda 2.Mija już druga godzina walki, a efektów nie widać. No może nie całkiem - półmetrowy dół, który co rusz się zasypuje i zamula. Kąpiel błotna wyraźnie nam już nie służy, a to półmetrowe, ciężkie żelaztwo zassało się głęboko w dnie i ani drgnie. Jeszcze jedna próba, zbieramy wspólne siły... i ruszyło! W końcu odessało się od dna. Triumfalne Jeeeeeeeeest!" rozniosło się po całej okolicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dago2 Napisano 9 Czerwiec 2007 Share Napisano 9 Czerwiec 2007 No i co, no i co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 9 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 9 Czerwiec 2007 Finał.Resztkami sił wyciągamy je z półmetrowego dołu. Po 60-ciu latach wyjeżdża (prawie) o własnych siłach zaczerpnąć trochę świeżego tlenu.Niestety ktoś okaleczył tą sierotkę, a reszta bliźniaków trafiła do huty. Szkoda, że losy tego Pzkpfw IV tak smutno się zakończyły...Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 9 Czerwiec 2007 Share Napisano 9 Czerwiec 2007 kloki -Musisz przetrzepać dokładnie całą okolice –z doświadczenia wiem że będzie tego więcej. czasami przez wiele lat wyciąga się takie pozostałości z takich miejsc –rozbicia czołgów i cięcia ich do hut –mam jeszcze papiery na takich parę miejsc dorwałem parę lat temu dokumentacje (akcja huty-podane wszelki namiary z miejscowością i rodzajem sprzętu pancernego ) na cały u wczesny powiat –skorzystałem zaledwie z dwóch miejsc – jak widzieliście wcześniej z powodzeniem ale na resztę na razie nie mam czasu nie mam czasu hehehe-pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FalkenBurg Napisano 9 Czerwiec 2007 Share Napisano 9 Czerwiec 2007 Panie huk 100 miałby pan może jakies ciekawe info na temat jakiegoś sprzętu w okolicach powiatu Drawskiego w zach. pomorskim . Wiem że pan nie będzie miał żadnych informacji a jak już to nie udostępni mi ich pan ale zawsze spróbowac można :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 10 Czerwiec 2007 Share Napisano 10 Czerwiec 2007 nie pochodzę z powiatu Drawskiego więc automatycznie temat jest nie dla mnie -i nie mam papierów dotyczących tego rejonu .A gdybym miał nawet dokumenty dotyczące tamtego rejonu to dlaczego miałbym ci je dać ?Rusz tyłek i poszukaj- myślisz że sobie pograsz w nutkę -pies ogrodnika –klikniesz i już ? Pomęcz sie trochę i rusz główką to może coś trafisz -czego ci życzę -pozdro :):) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 10 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 10 Czerwiec 2007 Witam ponownie.Dzisiaj pokopaliśmy w tym samym miejscu, sygnały, których już wczoraj nie zdążyliśmy sprawdzić. Efekt, to 2 gąski bodajże od Maultiera (dobrze piszę?), dekiel na koło najprawdopodobniej od Pzkpfw II i taki łańcuch najprawdopodobniej antypoślizgowy. Co szanowne grono myśli n.t. tego łańcucha??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 10 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 10 Czerwiec 2007 To także dzisiejsze znalezisko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 10 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 10 Czerwiec 2007 Teraz już wszystko wiadomo. Każdy ołówek jest sygnowany w ten sam sposób.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FalkenBurg Napisano 10 Czerwiec 2007 Share Napisano 10 Czerwiec 2007 Fajne trafienia .Panie huk 100 szukam pytam ludzi czytam różne publikacje i jak coś znajdę to blacha ktoś był już tam był ale czasem znajduję fanty w cudzych dołkach ,jeszcze denerwuje mnie to że w moje okolice zaglondają kolesie zagranicy i po starych kamienicach ludzi pytają czy starocia mają . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek419 Napisano 10 Czerwiec 2007 Share Napisano 10 Czerwiec 2007 Fabryka Majewskiego znajduje się po różnych przejściach w Pruszkowie pod Wa-waBardzo ciekawy fancik,Biorąc pod uwagę krótki żywot ołówka.pozdrohttp://www.st-majewski.com.pl/o_nas_htm/o_nas_index.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 11 Czerwiec 2007 Share Napisano 11 Czerwiec 2007 panie -FalkenBurg -no niestety-na to nie ma recepty jeżeli myślicie że mój powrót z terenu kończy sie sukcesem -to się mylicie -pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 11 Czerwiec 2007 Share Napisano 11 Czerwiec 2007 nie wpisałem -że nie zawsze -pozdro:):) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablokp Napisano 11 Czerwiec 2007 Share Napisano 11 Czerwiec 2007 jeszcze dodam, że fabryka ołówków St. Majewskiego jest od początku w Pruszkowie, ale czasy świetności ma już dawno za sobą, a szkoda...Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 11 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 11 Czerwiec 2007 Witam.Korzystając z każdej wolnej minuty i nadażającej się możliwości, w drodze na studia, zajechaliśmy na złom. No i trafiło się! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 11 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 11 Czerwiec 2007 Niestety nie miałem aparatu przy sobie. Jedynie ten w telefonie był pod ręką, no i jakość ucierpiała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 11 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 11 Czerwiec 2007 Aha, co do zielonego kubka, to pierwszy raz widzę, żeby bakielit był robiony w takim kolorze. Podobno bardzo rzadki egzemplarz.Co do ostatniej fotki - chyba wszystko już jasne :)Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapral82 Napisano 11 Czerwiec 2007 Share Napisano 11 Czerwiec 2007 zaje-fajna maniora,gratuluje i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowalinho Napisano 11 Czerwiec 2007 Share Napisano 11 Czerwiec 2007 Baaardzo rzadki kubeczek, nie wspominając już o manierce ;) Gratuluję! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 11 Czerwiec 2007 Share Napisano 11 Czerwiec 2007 ohhh chetnie bym nabyl taku kubeczek - jakbys chcial sie pozbyc albo zamienic to daj znac :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 20 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2007 Witam.Temat utonął tak samo, jak dzisiejsze fanty 60 lat temu. Wyciągnięte z rzeki znowu ujrzały światło dzienne :)Wyszły 3 hełmy - 2 sztuki M40 i jedna M42. Niestety mam tylko fotki mojej M40, ponieważ reszta odjechała w kumpla bagażniku i nie zdążyłem cyknąć. Stan bardzo ładny, resztki farby i aluminiowa obręcz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 20 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2007 I fotka środka. Z braku czasu wychodzi mało fantów, ale już niebawem sie to zmieni :)Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 25 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 25 Czerwiec 2007 Witam.Fanty z wczorajszych wiosek:- Bagnet polski, chyba Radom- Worek niemieckich ćwieków (pozyskanych z rozbitego polowego zakładu szewskiego), ok. 1000 sztuk- Aluminiowy pojemnik na Saltz :)Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.