krzychu330 Napisano 3 Czerwiec 2007 Autor Napisano 3 Czerwiec 2007 Spotkałem go przy bunkrach i bardzo mnie zaciekawił może ktoś wie co oznacza
polnoc Napisano 7 Czerwiec 2007 Napisano 7 Czerwiec 2007 Wlasnie ,wczoraj byli w mojej miejscowosci niemcy i byli bardzo niezadowoleni ze na miejscu ich daaawnego cmentarza jest parking,kawalki plyt nagrobnych wykorzystano jako krawezniki przy drodze do wspolczesnego cmentarza,esz komuna..
Marcin z Lasu Napisano 7 Czerwiec 2007 Napisano 7 Czerwiec 2007 Zupełnie nie pojmuję podejścia Igora Groźnego...Dzicz i wandalizm.A przy tym nie mieści mi się w głowie, jak poszukiwacz może mieć takie podejście do przedmiotu poszukiwań :-/ps. W naszym nadleśnictwie postawiliśmy kiedyś powywracane dawne niemieckie kamienie drogowskazowe. Oczywiście znaleźli się polscy patrioci, którym chciało się jeździć po lesie i zamalowywać farbą napisy... Co za kraj... Czasami myślę, że zabory nam się należały.
żeton Napisano 7 Czerwiec 2007 Napisano 7 Czerwiec 2007 Igor proponuje tym młotkiem tak siebie potraktować po głowie...może pomoże chociaż szczerze wątpie...
matrix14xxx Napisano 8 Czerwiec 2007 Napisano 8 Czerwiec 2007 WitamJesli jest tam gdzies obok rzeka c
butchcassiddy Napisano 7 Czerwiec 2007 Napisano 7 Czerwiec 2007 Widywałem podobne na cmentarzach, oznaczano nimi numery poszczególnych kwater (pól grzebalnych). Może to pozostałość po niemieckim cmentarzu. Po wojnie często je likwidowano i przekształcano w parki (to bez komentarza).
Igor Grożny Napisano 7 Czerwiec 2007 Napisano 7 Czerwiec 2007 Jak niemiecki to poczęstowałbym go pięcio kilowym młotkiem!!!!
k0k0 Napisano 7 Czerwiec 2007 Napisano 7 Czerwiec 2007 A nie ma w pobliżu jakiejś rzeki albo zbiornika wodnego? Bo symbol na kamieniu trochę kotwicę przypomina.
krzychu330 Napisano 8 Czerwiec 2007 Autor Napisano 8 Czerwiec 2007 TAK TEN KAMIEŃ SPOTKAŁEM PRZY RZECE DRAWA PEWNIE BARKI TAM CUMOWŁY
C.K. Dezerter Napisano 8 Czerwiec 2007 Napisano 8 Czerwiec 2007 Zajebisty jest ten kamień... Igor na pewno jest z LPR-u - bij niemca! Nie ważne że to zabytek ważne ze nie nasze i trzeba zniszczyć... Ile juz bylo takich przypadków w tym ciemnogrodzie... Ludzie obudźcie się!!! I jeszcze jedno; Igor współczuje Twojemu wykrywaczowi jeżeli go w ogóle posiadasz, prawdopodobnie służy jako kilof do rozpieprzania niepolskich fantów... Uwolnij umysł i przestań szerzyć nienawiść...
wojpo7 Napisano 8 Czerwiec 2007 Napisano 8 Czerwiec 2007 wszelkie grawerowane kamienie to przepiękne eksponaty - osobiście robię fotki różnych na moim terenie.z tym malowaniem to racja - głupota nie przeciętna.a do igora to szkoda słów - przecież większość eksponatów na naszych terenach to niemieckie - sa przepiekne i darze je wielkim szacumnkiem - począwszy od kamienia a skonczywszy na np. widelcach niemieckiego żołnierza.
siwyr Napisano 8 Czerwiec 2007 Napisano 8 Czerwiec 2007 U ujścia Biebrzy do Narwi w łąkach jest (był?)metalowy o.k.50 cm wys.słópek z jednej strony kotwica przekreślona sierpem" z przeciwnej orzeł ale tak zdewastowany że nie wiadomo czy głowy niał dwie (carski)czy jedną (II R.P)
C.K. Dezerter Napisano 8 Czerwiec 2007 Napisano 8 Czerwiec 2007 Powtarzam: PIĘKNY JEST TEN KAMIEŃ! I zabrałbym go stamtąd w obawie przed Igorem i jemu podobnymi ludźmi"... Chociaz jestem przeciwny przemieszczaniu zabytków, niech spoczywają w pierwotnym miejscu...
krzychu330 Napisano 3 Czerwiec 2007 Autor Napisano 3 Czerwiec 2007 Spotkałem go przy bunkrach i bardzo mnie zaciekawił może ktoś wie co oznacza
krzychu330 Napisano 7 Czerwiec 2007 Autor Napisano 7 Czerwiec 2007 CZY NAPRAWDĘ NIKT NIE WIE CO TEN KAMIEŃ OZNACZA ?
Pytanie
krzychu330
Spotkałem go przy bunkrach i bardzo mnie zaciekawił może ktoś wie co oznacza
15 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.