R51 Napisano 2 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 2 Czerwiec 2007 Uwielbiam kolekcjonować ekwipunek żołnierski z czasów II Wojny. Takie zbieranie ma to do siebie, że nie ma końca i zawsze będzie jakiś troczek, którego się nie posiada. Żeby się nie zanudzić zbieram rózne armie. Eksponaty do kolekcji nie nabywam w drodze prozaicznych zakupów handlarz-kolekcjoner (nie dam draniom zarobić). Trafiają do mnie drogą a) plądrowania opuszczonych chałup b) mniej lub bardziej dobrowolnych darowizn c) zakupów za bezdurno" d) wymian e) tego co sam wykopię Tutaj kilka przykładów takich niekompletnych zbiorów. Zachęcam do nadesłania waszych własnych impresji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 2 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 2 Czerwiec 2007 Tutaj na przykład tajemnicze pudełko... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 2 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 2 Czerwiec 2007 A w nim takie fajne pamiąteczki z tournee z Wehrmachtem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 2 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 2 Czerwiec 2007 Tutaj pamiątka z pobytu w Kijowie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 2 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 2 Czerwiec 2007 ...tutaj efekt działania rytyjskiego łącznika"- przyznaję się bez bicia ta przepiękna kurtka należy do niego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 2 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 2 Czerwiec 2007 ...tutaj powrót do tournee... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 2 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 2 Czerwiec 2007 ...na koniec aranżacja piknik małego Hansika"Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudolf Napisano 3 Czerwiec 2007 Share Napisano 3 Czerwiec 2007 Bardzo piękne zbiory,można oko nasycić,szczególnie to tajemnicze pudełko żygające fantami. To pudełko ze strychu? Chyba nie z polski?pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 3 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 3 Czerwiec 2007 Ze Śląska (samo pudełko). Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 3 Czerwiec 2007 Share Napisano 3 Czerwiec 2007 R51 -Jak cie nie ma to cie nie ma –ale jak już wejdziesz to już normalnie kopara opada hehe pozrdro :} chyba robisz w monie :}:} Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sexo Napisano 3 Czerwiec 2007 Share Napisano 3 Czerwiec 2007 albo w MSW i przejmuje fanty wyjete z domow o 4 nad ranem :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 4 Czerwiec 2007 Share Napisano 4 Czerwiec 2007 sexo takie żarty nie są tu mile widziane-pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sexo Napisano 4 Czerwiec 2007 Share Napisano 4 Czerwiec 2007 huk, wyloozuj :)pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 4 Czerwiec 2007 Share Napisano 4 Czerwiec 2007 sexo - spoko- ale już wieje bo jak R-51 wróci z roboty to nie chciałbym być na twoim miejscu :)))-pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 4 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 4 Czerwiec 2007 Kiedy miałem 6 latek i chodziłem z wujkami" na skarby marzyło mi się... choroba nawet wtedy nie chciałem zostać mundurowym. Gdybym nim został myślę że z podziwu byście nie wyszli ile można ukisić fantów, ale stety lub niestety jestem archeologiem (zawód wyuczony i od czasu do czasu wykonywany) i podobnie jak większość osób na tym i innych forach poszukiwaczy mogę sobie tylko pomarzyć o tych przewspaniałych trepowskich i policyjnych magazynach pełnych dóbr wszelakich...Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 5 Czerwiec 2007 Share Napisano 5 Czerwiec 2007 R51 ta płachta w Splitertarn na fotce 'powrót do Tournee' to oryginał , czy tylko tło podłożyłeś ? Robi wrażenie :) pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 5 Czerwiec 2007 Share Napisano 5 Czerwiec 2007 Mialo być Splintertarn* wybaczcie.Pzdr. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 5 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 5 Czerwiec 2007 Tam nie ma nic nieoryginalnego... Gdybym dołożył repro to zamieściłbym wtedy zdjęcie w dziale dotyczącym rekonstrukcji historycznych. Wydaje mi się że standardowy deszczyk" Wehrmachtu nie jest żadnym rarytasem (cena oryginału zblizona jest do dobrej podróby)Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ODZYSK77 Napisano 6 Czerwiec 2007 Share Napisano 6 Czerwiec 2007 Pozostawiam ten post bez komentarza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 21 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 21 Czerwiec 2007 No to żeby temat nie zardzewiał kilka drobiazgów z mojej kolekcji zebranych tematycznie. Tym razem myśl przewodnia- kampania wrześniowa...Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowalinho Napisano 21 Czerwiec 2007 Share Napisano 21 Czerwiec 2007 No no.. Fajny Wrzesień! :) Może jakieś dodatkowe foty? Np. szabelki... mniam :) A lornetka Koleberg czy PZO?Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 21 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 21 Czerwiec 2007 Kolberg...Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 21 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 21 Czerwiec 2007 Tutaj trochę lepiej widoczna głownia i rękojeść... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.