Danger Napisano 1 Czerwiec 2007 Autor Napisano 1 Czerwiec 2007 niopodal znalazłem bagnet radomiak więc mam pytanie czy to może pochodzić z tamtych czasów ?
karpik Napisano 1 Czerwiec 2007 Napisano 1 Czerwiec 2007 Kojarzy mi się z ptaszkiem, gwizdkiem, fajką(tylko bez skojarzeń;)
Danger Napisano 1 Czerwiec 2007 Autor Napisano 1 Czerwiec 2007 Właśnie ma wygląd ptaszka widać dokładnie z bliska piórka na skszydełkach i zastanawiając się jakie miał ten przedmiot przeznaczenie pszychodzi mi do głowy że mogła to być fajka do palenia tytoniu może ktoś widział podobną i ma ochote się pochwalić swoją ?pozdrawiam Danger !!!
faltyn78 Napisano 4 Czerwiec 2007 Napisano 4 Czerwiec 2007 duzo znalazlem takich ''zabawek'' byly olowiane bo to popularny material tamtego czasu, czesto mozna trafic cos co wydaje sie zrobione tylko w jednym egz
aegirsson Napisano 5 Czerwiec 2007 Napisano 5 Czerwiec 2007 zabawka, kogucik - gwizdek chyba, tj. w Tytusie
Danger Napisano 1 Czerwiec 2007 Autor Napisano 1 Czerwiec 2007 niopodal znalazłem bagnet radomiak więc mam pytanie czy to może pochodzić z tamtych czasów ?
Danger Napisano 1 Czerwiec 2007 Autor Napisano 1 Czerwiec 2007 ciekawe czy ma ktoś podobne skojarzenia do mojego :)
Gambit Napisano 2 Czerwiec 2007 Napisano 2 Czerwiec 2007 Byly kiedys takie zabawki zazwyczaj porcelanowe do ktorych sie wlewalo wode i jak sie dmuchalo to swiergolilo jak ptak. Moze to to...
Pytanie
Danger
niopodal znalazłem bagnet radomiak więc mam pytanie czy to może pochodzić z tamtych czasów ?
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.