Skocz do zawartości

ME 410

fanatyk6

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 109
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Witam,
dziękuję wszystkim za pomoc w identyfikacji fragmentów samolotu.
Marcin Legnica - co to jest zawór przeciążeniowy? Do czego służył (jeżeli chodzi o lotnictwo jestem zupełnym laikiem ;) ).
Pozdrawiam serdecznie
Napisano

Jak na razie odkopałem rysunek całego agregatu ..... czyżby ten element https://forum.odkrywca.pl/uploads/forum_old/photos/picsforum22/2.6.jpg
pochodził z tego regulatora ?

Marcin Legnica możesz pokazać jak wygląda FL 30519 ... ja dokopałem się na razie do nazwy części Duse -dysza

Napisano
Niestety nie mam teraz pod ręką cyfrówki", zdęcia mojego zaworu postaram się wrzucić" na weekend, mój zawór jest zaworem zwrotnym z niemieckiego Ruckschlagventil (nie przeciążeniowym - za przejęzyczenie przepraszam) i służył zapewnieniu przepływu tlenu w jednym kierunku.
Pozdrawiam wszystkich sympatyków lotnictwa
Marcin
Napisano

Dziś pokażę wam gdzie była zamontowana ramka 124-461A1 Ln 28 802.
Na ramce tej był montowany zestaw FuG 25 .... urządzenie identyfikujące swój obcy wraz z detonatorem

Napisano

Witam,
Dziś zdjęcia nowych elementów. Na początek blaszka pokryta licznymi napisami. Na jednej ze stron jest napis: BzB Sprechen.

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 3 months later...
Napisano

Po krótkiej przerwie udało się zidentyfikować kolejne części Me 410.
Element na zdjęciu z 2007-10-09 16:54:00 to prawdopodobnie element konstrukcji skrzydła -> czerwona kropka.

Napisano
Element pokazany na zdjęciu z 2008-05-04 17:10:04 został zidentyfikowany jako fragment radiostacji. Kompletny napis na nim to: Bei Linkseinbau vor G13B Brücke zwischen A und ? entfernen. Może ktoś pokusi sie o tłumaczenie?
Napisano

Tabliczka wskaźnika z zdjęcia z 2008-03-22 12:00:00 to Luftschraubenstallungsanzeiger czyli wskaźnik położenia śmigła. Przy okazji może ktoś wie jak to urządzenie funkcjonowało?

Pozdrawiam i dziękuję za pomoc wszystkim, którzy mi pomogli w identyfikacji części Me 410.

Napisano
Tłumaczenie
- tekst niemiecki: Bei Linkseinbau vor (czy von?) G13B Brücke zwischen A und ? entfernen."
- tekst polski: Przy lewostronnej zabudowie (przed - dla "vor) G13B usunąć mostek pomiędzy A i (?)."

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie