Yankess Napisano 30 Maj 2007 Autor Napisano 30 Maj 2007 WITAM DZISIAJ WPADŁY MI 3 PUSZKI POCZYM TO MOGĄ BYĆ ??? I W MNICH BYŁY JAKIEŚ BLASZKI TAK JAK BY ZAWIASKI
Yankess Napisano 4 Czerwiec 2007 Autor Napisano 4 Czerwiec 2007 właśnie mnie to dziwiło jeśli były zawleczki do otwarcia to poco cieli nożem ale to już ich pomysł dobrze,że nie kamieniem ...pozdro
Yankess Napisano 30 Maj 2007 Autor Napisano 30 Maj 2007 WITAM DZISIAJ WPADŁY MI 3 PUSZKI POCZYM TO MOGĄ BYĆ ??? I W MNICH BYŁY JAKIEŚ BLASZKI TAK JAK BY ZAWIASKI
revelli Napisano 4 Czerwiec 2007 Napisano 4 Czerwiec 2007 Teoria o zawleczkach do otwierania konserw jest błędna-rosjanie nie opanowali jeszcze tak zaawansowanej technologi.Jeśli zdjęcia nie przekłamują to raczej puszka po zapalnikach lub pirotechnice
Yankess Napisano 5 Czerwiec 2007 Autor Napisano 5 Czerwiec 2007 chciałem jeszcze dodać że w puszkach jeszcze były resztki drewnianych listewek z dziurkani tak jak by one coś przytrzymywały żeby się nie obijało coś w środku
dr.faustus Napisano 1 Czerwiec 2007 Napisano 1 Czerwiec 2007 zawleczki służą/służyły do łatwiejszego otwierania puszki.Coś na zasadzie analogii do otwierania konserw rybnych współcześnie czy innych pasztetów.Ta sama forma obowiązywała w armii.Poręczna i prosta.
pokemon Napisano 3 Czerwiec 2007 Napisano 3 Czerwiec 2007 Oglądałem ruski film, jak kilku gości było głodnych i uganiali się za puszką sardynek. Problem w tym, że żaden nie miał kluczyka do tej konserwy i efekt był taki, że jeden z nich walił kamieniem i rozbił na placek, tak że się nie najadł i innym nie dał he, he. Morał jest taki, że właśnie była taka zawleczka i wystarczyło pociągnąć, a nie tak jak tu...otwarte nożem he,he. Może to z tego filmu?
dr.faustus Napisano 31 Maj 2007 Napisano 31 Maj 2007 że konserwy to ok,natomiast ja również jestem zainteresowany konkretnie - po jakiej/czyjej?
Yankess Napisano 1 Czerwiec 2007 Autor Napisano 1 Czerwiec 2007 ALE CO TAM BYŁO ? AMUNICJA CZY ŻARCIE? POZDRO
maxikasek Napisano 1 Czerwiec 2007 Napisano 1 Czerwiec 2007 obecność zawleczek" świadczy że raczej powojenne.
Pytanie
Yankess
WITAM DZISIAJ WPADŁY MI 3 PUSZKI POCZYM TO MOGĄ BYĆ ??? I W MNICH BYŁY JAKIEŚ BLASZKI TAK JAK BY ZAWIASKI
14 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.