Szerokie forum wśród swych użytkowników,być może posiada osobę,która zetknęła się z podobnym (identycznym) przedmiotem. Jestem w jego posiadaniu blisko 30 lat i od zawsze intrygowało mnie jego przeznaczenie.Niestety mój dziadek,od którego dostałem owe cudo w młodości,również nie znał przeznaczenia tejże szkatułeczki/pojemnika/pudełka.Miał je od zasze" (cokolwiek to oznacza :) )Wewnątrz na podstawie widoczne cyfry: 48 i 3.Wyglądają na wybite.Poniższe fotki mam nadzieję przybliżą kształt całego przedmiotu. Jeszcze trochę danych: - średnica przy podstawie : 42 mm - wysokość od podstawy: 52 mm - zamykanie/otwieranie: trzpień/bolec,zawias - wewnątrz wygrawerowane(wybite) cyfry: 48 i 3 (patrz foto poniżej) - materiał: mosiądz.
Pytanie
dr.faustus
Witam wszystkich.
Szerokie forum wśród swych użytkowników,być może posiada osobę,która zetknęła się z podobnym (identycznym) przedmiotem.
Jestem w jego posiadaniu blisko 30 lat i od zawsze intrygowało mnie jego przeznaczenie.Niestety mój dziadek,od którego dostałem owe cudo w młodości,również nie znał przeznaczenia tejże szkatułeczki/pojemnika/pudełka.Miał je od zasze" (cokolwiek to oznacza :) )Wewnątrz na podstawie widoczne cyfry: 48 i 3.Wyglądają na wybite.Poniższe fotki mam nadzieję przybliżą kształt całego przedmiotu.
Jeszcze trochę danych:
- średnica przy podstawie : 42 mm
- wysokość od podstawy: 52 mm
- zamykanie/otwieranie: trzpień/bolec,zawias
- wewnątrz wygrawerowane(wybite) cyfry: 48 i 3 (patrz foto poniżej)
- materiał: mosiądz.
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.