Daro76 Napisano 14 Październik 2007 Share Napisano 14 Październik 2007 Bez zawartości oczywiście.Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daro76 Napisano 15 Październik 2007 Share Napisano 15 Październik 2007 Witam.Dziś nie trafiłem militarki ale znalazłem takie coś. Kto zgadnie do czego ta maszynka ?Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crazyiwan Napisano 15 Październik 2007 Share Napisano 15 Październik 2007 To jest maszynka do ostrzenia żyletek ;) Pozdr Iwan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crazyiwan Napisano 15 Październik 2007 Share Napisano 15 Październik 2007 Z czego sa te dwie mniejsze łuski?? Nie tak przypadkiem 1 wojenne a ta duża?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 15 Październik 2007 Share Napisano 15 Październik 2007 kielichy od Schrapnell'a - te małe, a duża jakas haubica ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowalinho Napisano 15 Październik 2007 Share Napisano 15 Październik 2007 Mi tam najbardziej podoba się ten kot złowieszczo patrzący się zza łusek od szrapneli :)Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowalinho Napisano 15 Październik 2007 Share Napisano 15 Październik 2007 A tak swoją drogą - pierdoły od pijaczka z bazaru :)książeczka - 1925, niezbędnik 1942Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daro76 Napisano 15 Październik 2007 Share Napisano 15 Październik 2007 Witam.Wszystko sie zgadza, maszynka jest do ostrzenia żyletek pierwszy raz coś takiego widziałem. A reszta tak jak piszecie małe od szrapneli większe od haubicy. Kot też znaleźny jakieś 6 lat temu ale nie na złomie.http://www.odkrywca-online.com/luska-i-pocisk-do-id,527988.html#527988W tym wątku na ID lepsze fotki złomu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crazyiwan Napisano 15 Październik 2007 Share Napisano 15 Październik 2007 Mam taką samą w domu ;) nie jest w użyciu :P. Najbardziej mnie niszczy napis na niej ALLEGRO heheA pierdołki tez fajne ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daro76 Napisano 16 Październik 2007 Share Napisano 16 Październik 2007 Dziś ze złomu taka łuska z jakimś dzyndzelkiem z tyłu. Sygnowana 40 M/M VA 1929. Dzyndzelak sygnowany 40M/M VA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ja20 Napisano 16 Październik 2007 Share Napisano 16 Październik 2007 ten dzyndzelek miał za zadanie chronić spłonkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daro76 Napisano 17 Październik 2007 Share Napisano 17 Październik 2007 Do ja20 nie wiesz czy to polska łuska ?Dziś na złomie nic ciekawego nie było, łuski z poprzednich wizyt na skupie. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ja20 Napisano 17 Październik 2007 Share Napisano 17 Październik 2007 nie wiem czy jaka to łuska podobne zaślepki znajdowałem na niemieckich pozycjach, ale tam wychodziła też 1 wojna i wrzesień. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 20 Październik 2007 Autor Share Napisano 20 Październik 2007 dzisiaj tylko puszka -ale nie dziurawa w dobrym stanie -ze smarem w środku -5 zeta -pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowalinho Napisano 20 Październik 2007 Share Napisano 20 Październik 2007 A u mnie dziś znów guziczki :)Wprawdzie nie ze skupu,ale za 5 złotych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 22 Październik 2007 Share Napisano 22 Październik 2007 U mnie to samo, tylko wybór ciut inny..2zł od sztuki, sprzedawca nie znał ich pochodzenia.. Trzy poszły na ID..pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 22 Październik 2007 Share Napisano 22 Październik 2007 tutaj fotka, rowniez za 2 złocisze, przedstawia zdjecie polskiego zolnierza stojace w jakims holu, nie jest zbyt wyraźne, wydaje mi się jednak że przedstawia kogoś kto brał udział w walkach Września 1939.pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daro76 Napisano 25 Październik 2007 Share Napisano 25 Październik 2007 Witam dziś taka manierka włoska za 20 zeta. Pozdro dla Bandurki 1945 i Mietka, dzięki za pomoc w ID. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majorian Napisano 26 Październik 2007 Share Napisano 26 Październik 2007 Ostatnio skrzynka do Maxima wz. 08 (niestety dno pojemnika nieoryginalne)no i kuleczki szrapnelowe:) Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majorian Napisano 26 Październik 2007 Share Napisano 26 Październik 2007 Najnowsza znajda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowalinho Napisano 26 Październik 2007 Share Napisano 26 Październik 2007 Ostatni łup ze złomu... Polska menażka, ktoś ją przerobił na michę... dla konia? :) W środku była kupa (z) owsa. Po odczyszczeniu wyszły bicia Huta Ludwików 1934 i podpis właściciela :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kitolif Napisano 26 Październik 2007 Share Napisano 26 Październik 2007 Majorian, to jest skrzynka wzór 11. Ja dzisiaj tylko 50 groszy z 1923 i guzik PKP (współczesny)pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majorian Napisano 27 Październik 2007 Share Napisano 27 Październik 2007 Wz. 11. Dzięki kitolif! A może wiesz jakiego wzoru jest taka sama skrzynka, ale różniąca się sposobem zamknięcia, uchwytami i szczególami górnej pokrywy? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Louis Napisano 27 Październik 2007 Share Napisano 27 Październik 2007 A dzisiaj na skupie znalazłem takie ogniwo gąski od RSO. Nic specjalnego, ale w końcu garaż trzeba czymś zagracić :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Louis Napisano 27 Październik 2007 Share Napisano 27 Październik 2007 Było też żeńskie" ogniwo od teciaka, ale nie brałem (za ciężkie; nie miałem tyle gotówki hehe). Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.