ja20 Napisano 22 Maj 2007 Autor Napisano 22 Maj 2007 witam. Znalazłem takie Słupki.Chciałem się dowiedzieć od czego są te słupki, czy są wojskowe, z jakich lat pochodzą.znalezione były w miejscu gdzie wychodza 2 wojenne fanty.
major_ Napisano 22 Maj 2007 Napisano 22 Maj 2007 Moim zdaniem sa to słupki na drut kolczasty, widac to po wyciaciach na gornej czesci słupka za ktore zaczepiano drut.pozdro
ja20 Napisano 22 Maj 2007 Autor Napisano 22 Maj 2007 dzięki za pomoc tak się wlaśnie domyślałem.a może ktoś wie czy są one powojenne czy z czasów wojny?
HASAG40 Napisano 22 Maj 2007 Napisano 22 Maj 2007 witam!!widzialem kiedys takie na allegro byly to niemieckie od zasiek???2 wojna oczywiscie pozdrawiam
ja20 Napisano 22 Maj 2007 Autor Napisano 22 Maj 2007 dzięki za pomoc.te były zakopane w ziemiance.też wypatrzyłem ogrodzenie z podobnymi słupkami.jak będe miał chwile to się właścicila zapytam czy by ich nie oddał w zamian za jakieś inne.
Catadero Napisano 22 Maj 2007 Napisano 22 Maj 2007 W latach 60-tych XXw. widywałem często ogrodzenia wiejskie z drutu kolczastego zawieszonego nawet na kilkudziesięciu takich słupkach.Z czasem trafiały na złom i teraz już są rzadkie.Przypuszczalnie pochodzą z okresu przedwojennego.
Pytanie
ja20
Znalazłem takie Słupki.Chciałem się dowiedzieć od czego są te słupki, czy są wojskowe, z jakich lat pochodzą.znalezione były w miejscu gdzie wychodza 2 wojenne fanty.
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.