kredahel Napisano 17 Maj 2007 Autor Napisano 17 Maj 2007 Znaleziona w Helu. Leżała w lesie odkąd pamiętam ( nie było na nią chętnego przez ponad 60 lat :( aż w końcu w zeszłym tygodniu przekazałem je do Muzeum Obrony Wybrzeża w Helu. Proszę o identyfikację.
Szarubek Napisano 19 Maj 2007 Napisano 19 Maj 2007 Niestety, nie pochodzi z żadnego ze znanych mi typów śmigłowców. W grę wchodziłby ewentualnie tylko Mi-4, ale nie mam jego dokumentacji.Pozdrawiam - Szarubek
kredahel Napisano 18 Maj 2007 Autor Napisano 18 Maj 2007 Dzięki szarubek !!!A czy może to byż opona od helikoptera ? Jak poczytałem na forum do którego dałeś link skojażyłem, że ok. 300 metrów od miejsca znalezienia kiedyś było lądowisko na którym jeszcze w latach 90-tych lądowali ważni wojskowi i politycy. Było tam nie wcześniej niż od lat 60-tych gdyż było na starym, nieużywanym stadionie.
Szarubek Napisano 27 Maj 2007 Napisano 27 Maj 2007 Sprawdziłem w źródłach - Mi-4 też odpada.Pozdrawiam - Szarubek
kredahel Napisano 17 Maj 2007 Autor Napisano 17 Maj 2007 Znaleziona w Helu. Leżała w lesie odkąd pamiętam ( nie było na nią chętnego przez ponad 60 lat :( aż w końcu w zeszłym tygodniu przekazałem je do Muzeum Obrony Wybrzeża w Helu. Proszę o identyfikację.
Szarubek Napisano 18 Maj 2007 Napisano 18 Maj 2007 Witam!Polska, powojenna, produkcji Stomil - Poznań, podwozie przednie samolotu Ił-14.Identyczna była na forum:http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=381553Pozdrawiam - Szarubek
Pytanie
kredahel
Znaleziona w Helu. Leżała w lesie odkąd pamiętam ( nie było na nią chętnego przez ponad 60 lat :( aż w końcu w zeszłym tygodniu przekazałem je do Muzeum Obrony Wybrzeża w Helu. Proszę o identyfikację.
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.