OnyX Napisano 20 Maj 2007 Napisano 20 Maj 2007 nie ma co porównywac Cynku do Alu.. Dla mnie to lipa jak nic...
rolny1 Napisano 5 Lipiec 2007 Napisano 5 Lipiec 2007 Spójrzmy na lewe oko czachy o której mowa. Lipa jak się patrzy- niedoszły artysta tworzył wzorzec. Lewe wieksze od prawego w tej perspektywie? Sorry ale Niemcy takich gaf nie popełniali. (A na allegro cena jak za 2 oryginały)Pozdro
Gustaw_VW Napisano 21 Maj 2007 Napisano 21 Maj 2007 Ja już nie mam siły, niech będzie, zgadzam sie czyli odznaka znaleziona na polu to kopia (dzieci zgubiły jak sie bawiły teraz taka moda), tak tylko wygląda na stara sam poobijałem? Antykwariusze sie nie znają. Pan z postu powyżej też nie douczony. Nic nie chce sugerować ale ty sam może jeszcze licytujesz w tej aukcji powyżej ceny 25 złotych kopii, i wcale nie masz w tym interesu. Może ktoś kto się zna napisze ze 3 razy że to jednak oryginał ? Z góry dziękuję.
pokemon Napisano 7 Lipiec 2007 Napisano 7 Lipiec 2007 Moim zdaniem poprostu się nie da. Wyjdzie jak wyjdzie i nic się nie da poprawić. Doskonale to wychodzi przy numizmatyce, gdzie fałszerze nie są jednak w stanie dopracować szczegółów, choć niektórzy na prawdę się starają :-)Najwięcej pracy wkładają w egzemplarze warte od kilkuset złotych w górę, dlatego takie czaszeczki na początku pewnie szły jak woda i inwestycja się już dawno zwróciła :-)
R51 Napisano 6 Lipiec 2007 Napisano 6 Lipiec 2007 Tutaj kolejny oryginalik do porównania z tą podróbą...
voyna Napisano 21 Maj 2007 Autor Napisano 21 Maj 2007 Gustawie VW nie rozstrzasaj juz sprawy kto ma racje a kto nie, ja juz mialem przez ten post spiecie z pokemonem, a ocene czy to orginal czy nie zostaw fachowca" z tej dziedziny. Z swojej strony dodam ze mam bardzo duze watpliwosci czy to orginal, poniewaz posiadam taka sama czaszke ktora kupilem za jedyne 5 zl od pana ktory raczej sie orientowal w tej kwesti. pzdr
pokemon Napisano 5 Lipiec 2007 Napisano 5 Lipiec 2007 Kolega rolny potwierdził moje wątpliwości. Wiem że dwie pierwsze to jedno i to samo (autor voyna), a druga jest OK (autor QBa) :-)
pokemon Napisano 21 Maj 2007 Napisano 21 Maj 2007 Bez urazy Gustaw ale...:2. Jeśli jesteś pewny oryginalności, to po co pytasz? Chciałeś się pochwalić, że sam wykopałeś? Na to jest rubryka \\Nasze odkrycia\\"3. Jeśli oczekujesz opinii innych, musisz liczyć się z różnymi głosami w dyskusji. Możesz natomiast przedstawić swój punkt widzenia, bronić swojej teorii itd. ale zakładać, że jest to oryginał, pytając czy jest to oryginał, stwierdzając że jest to oryginał i atakując tych którzy powątpiewają,iż jest to oryginał, poprostu się kompromitujeszPost został zmieniony ostatnio przez moderatora mietek 16:55 21-05-2007
mietek Napisano 21 Maj 2007 Napisano 21 Maj 2007 Voyna, Gustaw_VW - poczytajcie stare posty.Postarzanie kopii, potem podrzucanie ich na miejscach czesto odwiedzanych przez poszukiwaczy to znana praktyka.Dlatego teraz nawet znalezienie (samodzielne) to nie jest gwarancja 100% autentycznosci.Nie jest to wypowiedz odnosnie ktorejkolwiek z czaszek, ale mozliwego rozwiazania.
Gustaw_VW Napisano 22 Maj 2007 Napisano 22 Maj 2007 Nie wiem tylko po co ktoś miałby postarzać odznakę na którą wcześniej jakoś sie wykosztował, i jeszcze wyrzucać ja na polu żeby ktoś inny ja znalazł, trochę nie logiczne. A co do oryginalności to odznaka jest wykopana, i nie było tam naruszonej ziemi. Pytałem dla swojej wiedzy, byłem ciekaw po czym można poznać że to oryginał. A tak w ogóle to tylko dopisałem sie do postu, nie ja go zacząłem, a że odznaka jest moja to co innego. Nic widzę że nie uzyskam tu informacji jak poznać oryginał, szkoda, pozdrawiam wszystkich, papa.
mietek Napisano 22 Maj 2007 Napisano 22 Maj 2007 Cel zakopywania/rozrzucania podrob jest prosty.1) klepiesz w garazu 200 odznak2) jakies 50szt rzucasz w miejscu gdzie chodza kopacze3) rozrzucona predzej czy pozniej do kogos trafi4) sprzedajesz te co zostaly5) jak ktos sie pyta czy oryginal", to ten kto wykopal wyrzucana podrobe zaklina a 200% oryginal wykopalem identyczna!!!"Efekt:- koszt produkcji 1 szt to pewno 5zl- jednak potwierdzone" ze oryginal, wiec sprzedajesz za 100zl, czy cos kolo tego, bo oryginal" nie zas kopia za 8zl.Prosta operacja.
pokemon Napisano 16 Maj 2007 Napisano 16 Maj 2007 Wygląda jak ze skarbu Azteków (te uszy), ale oczywiście Aztekowie wyrabiali takie ze złota :-)
Gustaw_VW Napisano 5 Lipiec 2007 Napisano 5 Lipiec 2007 eh widzisz pokemon dwie piersze fotki to ten sam przedmiot,
pokemon Napisano 1 Czerwiec 2007 Napisano 1 Czerwiec 2007 Jakoś nikt się nie wypowiada...chyba śliski temat. Moje zdanie jest takie: proszę porównać osie symetrii obu zamieszczonych blaszek. Ta druga ok, ale pierwsza? No chyba, że to była czaszka z połamanymi piszczelami. Bez urazy chłopaki, ale jeden zamieścił, drugi wykopał, czy też na odwrót...Tyle mam w tym temacie :-)
danieloff Napisano 1 Czerwiec 2007 Napisano 1 Czerwiec 2007 Akurat ta druga czaszka należy do mnie, fotka jest z mojego postu i mogę zagwarantować, że jest na 100% oryginalna.Daniel
danieloff Napisano 1 Czerwiec 2007 Napisano 1 Czerwiec 2007 Wiem, spoko:-) A tak swoją drogą, to chętnie zobaczyłbym fotkę oryginalnej czaszki SS w wresji alu, moze ktoś ma?
a.korbaczewski Napisano 6 Lipiec 2007 Napisano 6 Lipiec 2007 troche nie rozumiem techniki podrabiania.czemu kopie musza byc inne niż oryginały? jak ktos ma jeden oryginał to robi matrycę i są kopie identyczne.
mietek Napisano 21 Maj 2007 Napisano 21 Maj 2007 Dyskutujemy o oryginalnosci i identyfikacji.Jak beda znowu pyskowki to beda tez i kartki.moderator
Gustaw_VW Napisano 29 Maj 2007 Napisano 29 Maj 2007 dziękuję to już nabiera jakiegoś sensu, tylko w takim razie czy to oryginał czy nie.
pokemon Napisano 6 Lipiec 2007 Napisano 6 Lipiec 2007 Tu macie oryginalne czaszki:http://www.germanmilitaria.com/WaffenSS/03ClothMetal4.html
Pytanie
voyna
jak w temacie. pzdr
24 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.