Skocz do zawartości

KĘPA OKSYWSKA - KOSAKOWO 2007"

Rekomendowane odpowiedzi

Informuję, że z okazji 68 rocznicy objęcia dowództwa nad Lądową Obroną Wybrzeża przez pułkownika Stanisława Dąbka, Wójt Gminy Kosakowo oraz Stowarzyszenie Grupa Rekonstrukcji Historycznej Lądowej Obrony Wybrzeża organizują Inscenizację Historyczną „KĘPA OKSYWSKA – KOSAKOWO 2007”, w ramach której odbędą się imprezy towarzyszące:

21 lipca 2007 r.
- Festiwal piosenki żołnierskiej;
- Wystawa pojazdów i sprzętu wojskowego - historycznego i współczesnego;
- Kiermasz różności;
- Parada rekonstruktorów na terenie Gminy Kosakowo;
- Msza święta w języku łacińskim;
- Wystawienie posterunku honorowego przy grobie płk. Stanisława Dąbka.

22 lipca 2007 r.
- Zwiedzanie okrętów Marynarki Wojennej RP (wyłącznie dla rekonstruktorów);
- Kiermasz różności;
- Inscenizacja historyczna z udziałem zaproszonych grup rekonstrukcyjnych.
- Ognisko integracyjne (wyłącznie dla rekonstruktorów).

Informacje dodatkowe na stronie www.kosakowo2007.prv.pl

• Odpowiedzi 87
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
witam!
Ze strony polskiej udział potwierdziły:
1/ Stowarzyszenie Historyczne Strzelcy Kaniowscy"
2/ SRH Marienburg"
3/ SRH Wrzesień 39"
4/ SRH Cytadela
5/ GRH 2 MPS
6/ GRH Salamandra
7/ Stowarzyszenie GRH LOW jako gospodarz.

Kwestia uczestników po stronie niemieckiej pozostaje jeszcze otwarta...czekamy na potwierdzenia grup które otrzymały zaproszenia. Po ich otrzymaniu, nazwy grup zostaną umieszczone na liście i podane do publicznej wiadomości.
W razie szczegółowych pytań to prosze na emila bomst@wp.pl odpowiem na wszystkie pytania.
pozdrawiam
smochy
p.s. mizeria sprawdź poczte...

witam!
ponowinie informuje, że organizatorem imprezy w Mechelinkach jest Wójt Gminy Kosakowo oraz GRH LOW.
Co do scenariusza to jest on już w 2/3 gotowy.
Dlaczego nie cały?
Otóż Panowie impreza w Mechelinkach cieszy się bardzo dużym zainteresowaniem grup z całej Polski i rozważamy obecnie jej ostateczny kształt.
Cała rekonstrukjca bedzie składać sie z kilku dużych epizodów...i obecnie zastanawiamy się nad kształtem ostatniego z nich..w gre wchodzi jego rozbudowa.
pozdrawiam
smochy - GRH LOW

Walę się w piersi - zadziałałem jak pitbull, który najpierw w zęby chwyta, a potem pyta.

Jak przeczytałem Trojmiasto", to mi się zaraz skojarzyło z tymi muminkami, którzy Gdańsk z Gdynią mylą...

Wybiegłem przed szereg, wstyd nad wstydy.

Walę się w piersi, aż dudni.

witam!
Panowie w dniu dzisiejszym ustalono szczegóły odnośnie plakatu imprezy. Autorem bedzie Jarosław Wróbel. W związku z tym, że większości rekonstrukotrów prace Jarka są bardzo dobrze znane i cenione...nalezy spodziewać sie wysokiego poziomu wykonania.
jak tylko plakat zostanie wykonany umieścimy go na forum i stronie oficjalnej imprezy.
smochy

Na stronie Polonia Militaris zaproszenie na rekonstrukcję jest ograniczone do cytat: ...organizuje rekonstrukcję historyczną 'Kępa Oksywska - Kosakowo 2007', będącą inscenizacją walk żołnierza polskiego we wrześniu 1939 roku".
Czy to znaczy, że rekonstrukcja walk z 1945 nie jest planowana w tym roku czy też to iedopatrzenie" w tamtym zaproszeniu?

witam!
Panowie w dniu dzisiejszym dokonano ostateczynych ustaleń dotyczących części rekonstrukcji obejmującej 45 rok.
I dobra wiadomość bedzie większa niż planowaliśmy na początku. Szczegóły już wkróte na oficjalnej stronie imprezy.
pozdrawiam
smochy GRH LOW

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie