pelikan85 Napisano 8 Czerwiec 2007 Share Napisano 8 Czerwiec 2007 Sv z checia bym sie z Wami wybral w teren lecz nie wiem gdzie co i jak!musze sianko odlozyc i zainwestowacpzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romkol Napisano 9 Czerwiec 2007 Share Napisano 9 Czerwiec 2007 co taka cisza?jeśli jest kto chętny na wypadzik to jutro o 8-ej Biedrusko parking przy pływalni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sv Napisano 10 Czerwiec 2007 Share Napisano 10 Czerwiec 2007 Kto nie był z nami na week&owym wypadzie niech żałuje - a jest czego ( szkoda tylko, że nie moje trafienie bo o takim marzy każdy Poszukiwacz - szczegóły powinny być jutro ). U mnie dziś 4 boartynki, w tym jedna w pięknym stanie, a pozostałe też niczego sobie oraz fajny srebrny pierścień z sercem i napisem IHS ( widać jakiś Kościelny" ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczka Napisano 10 Czerwiec 2007 Share Napisano 10 Czerwiec 2007 Ufff od piątku ciężkie dni. A dzisiaj powrót po 5 rano.Sv czekamy na szczegóły trafienia.Pozdrowienia z Włoch przesłał dla wszytkich yonder.pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ozzy Napisano 10 Czerwiec 2007 Share Napisano 10 Czerwiec 2007 Romkol, czytałem we wcześniejszych postach, że chciałeś wybrać się w okolice Nowego Tomyśla, byłeś? Jak wyniki? Ja mieszkam w N.T., jeżeli chodzi o militaria, to kiepsko, w II w.ś. większych walk nie było, ale są ciekawe miejsca z okresu powstania wielkopolskiego i miejsca po karczmach - te zaznaczone na mapach już oczywiście przekopałem z dobrymi wynikami :) Gdybyś był w okolicy, to daj znać na maila.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PG Napisano 11 Czerwiec 2007 Share Napisano 11 Czerwiec 2007 Fakt, kto nie był niech żałuje... Jak na razie, moje najpiękniejsze trafienie właśnie z soboty, z pewnego zapomnianego parku :) Grzebiąc jedno odznaczenie za drugim aż nie wierzyłem...Wszystko I wojna (chyba weteran jakiś to ukrył) - Gwiazda Hamburga, krzyż (Verdun 1914-1918), to małe to chyba resztki krzyża (Somme 1914-1918) i jakiś nieznany mi jeszcze medal. Później wrzucę jeszcze pojedyńcze foty do identyfikacji :DOzzy, mam nadzieję że się niedługo spotkamy! Z chęcią na drobnicę do ciebie przyjedziemy :)Pozdr.PG von Luck :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamdrum Napisano 11 Czerwiec 2007 Share Napisano 11 Czerwiec 2007 No kurde... - widzę, że się rozkręcasz Pg :)Tylko gratulować pozostaje! To chyba znak, że trzeba się gdzieś ruszyć.Niedziela :) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczka Napisano 11 Czerwiec 2007 Share Napisano 11 Czerwiec 2007 No PG trza Ci będzie czułość w piszczałce o połowę zmniejszyć :-)Gratulacje PG von Luck !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sv Napisano 11 Czerwiec 2007 Share Napisano 11 Czerwiec 2007 Moim zdaniem Weteran bał się Ruskich i skrył swe zasługi" w miejscu, które wydało mu się bezpieczne ( prawdopodobnie w drewnianej skrzyneczce, po której pozostały tylko okucia , a z drugiej strony zapewniające mu łatwe namierzenie odznak.Gratulacje! No i lecę w teren...Sv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PG Napisano 11 Czerwiec 2007 Share Napisano 11 Czerwiec 2007 Za gratulacje bardzo dziękuję :)Faktycznie, napewno było to miejsce ukrycia - tak jak pisał Sv, pod drzewem wyszły mi jeszcze okucia od czegoś (skrzyneczka?). Swoją drogą ciekawe kto to był i jak potoczyły się jego dalsze losy...?No co jest chłopaki? Czy tylko my w weekend coś zgarneliśmy? Chwalić się co tam u was?Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bonzo74 Napisano 11 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 11 Czerwiec 2007 Ja tam nie mam sie czym chwalić,chyba tym że samuraja w błocie utąkałem .A Tobie PG bardzo gratuluje fantów ,za tydzień chyba tez się zamelduje bo susza sie na poligonie robi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
281 Napisano 11 Czerwiec 2007 Share Napisano 11 Czerwiec 2007 Ja osobiście z R23 byliśmy tylko na rozpoznaniu.Brak czasu!Ale w sobotę po południu się piszę jakby co!Jeżeli chodzi o niedzielę to nie wiem.Super trafienie!Pozdr.281 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romkol Napisano 11 Czerwiec 2007 Share Napisano 11 Czerwiec 2007 PG Gratuluje! super! teraz tylko gablotkę na ścianę i dopinać następne:)w niedzielę jakoś kiepsko mi poszło nie mam szczęścia do drobnicy chyba muszę się zgłosić do Sv na korepetycje:)Ozzy w okolice Nowego Tomyśla na razie nie dotarłem ale niedawno był tam kolega ze swoim dziadkiem który tam mieszkał po wojnie i znał pare ciekawych miejsc niestety pamięć dziadka w terenie zawiodła :( ale na pewno kiedyś tam zajedziemyromkol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PG Napisano 12 Czerwiec 2007 Share Napisano 12 Czerwiec 2007 Chłopaki... Łzy wzruszenia zalewają mi oczy :) Jeszcze raz dzięki :) A tak na poważnie czas pomyśleć kiedy i gdzie? Weekend się zbliża, gleba czeka :)A o gablotce już plany snuję :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikson Napisano 12 Czerwiec 2007 Share Napisano 12 Czerwiec 2007 witam panowie, pytanko - można dołączyć do waszej eki? niedawno zakupiłem solariska-jeszcze go oswajam ale z chęcią złapał bym trochę doświadczenia od starych wyjadaczy ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PG Napisano 13 Czerwiec 2007 Share Napisano 13 Czerwiec 2007 Jacy tam starzy wyjadacze? Mikson, zapraszamy :) Szczegóły wypadzików zawsze pod koniec tygodnia się krystalizują... Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikson Napisano 14 Czerwiec 2007 Share Napisano 14 Czerwiec 2007 ciekaw jestem czy ktoś z was słyszał lub ewentualnie zna jakąś miejscówkę poznańską ale od strony skórzewa i dalej na dopiewo, pytam bo interesuje się tym rejonem (nawet kiedyś założyłem temacik dotyczący kampanii napoleońskiej, nie spotkał się on jednak z szerszym zainteresowaniem - jeden pościk odpowiedzi) ... znalazłem w muzeum archeologicznym w poz materiały dotyczące średniowiecznych grodzisk - ale to odpada z wiadomnych względów, co ciekawe kilka z nich było eksplorowanych przez archeologów w latach 60-tych, po czym dyrektorzy pgr-ów w popłochu je zaorywali i tym miejscu akurat stawiali szopę albo magazyn, dostawali za to karę 900 starych złotych ale nie mieli już problemu z archeo ...wiem też o obozie gwardii napoleońskiej podczas kampanii w stronę moskwy-sam cesarz nocował we dworku w konarzewie, nie udało mi się jednak tego obozu jak narazie namierzyć-liczę tu jednak na pomoc jednego znajomego, skądinąd znanego napoleonisty dra nieuważnego ...mam też mniej więcej namieżoną jeszcze jedną miejscówkę tj. bitewkę z powstania wielkopolskiego ... gdybyście wiara byli chętni to jak wszystko dopracuję z dokładniejszymi namiarami możnaby razem przeszperać te tereny, a może nawet na trwałe zagościć po tej stronie miasta ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PG Napisano 15 Czerwiec 2007 Share Napisano 15 Czerwiec 2007 Co jest? Budzić się już piątek :) Jakieś plany?Mikson, ciekawie opowiadasz... chętny to ja jestem zawsze :)Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sv Napisano 15 Czerwiec 2007 Share Napisano 15 Czerwiec 2007 Łoją w parku piwo:)Muszę się zastanowić nad miejscówką - w chacie zdecyduję bo ledwo z robotą nadążam; chyba że masz już namiar to daj cynk na komórkę.Sv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PG Napisano 15 Czerwiec 2007 Share Napisano 15 Czerwiec 2007 Sv wieczorkiem się zgadamy, posprawdzam jeszcze co i jak :) Jak z czasem stoisz mi powiedz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczka Napisano 15 Czerwiec 2007 Share Napisano 15 Czerwiec 2007 No tak ! Jak się Sv (Coins Bizon) z PG (Lucky Luck PG) na moniaki wybiorą to wygarną z gleby wszystko i przyjdzie nam na drugi koniec Polski jeździć.(to tylko zazdrość !!!)pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
281 Napisano 15 Czerwiec 2007 Share Napisano 15 Czerwiec 2007 Witam!Bida w ten weekend bo robota się szykuję:(No niestety kaka,znowu bank rozbiją i nam pozostanie gratulować;)ale cóż jak nima czasu to co zrobić.Pozdr.281 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PG Napisano 15 Czerwiec 2007 Share Napisano 15 Czerwiec 2007 Spox panowie :) Rekonesans trzeba gdzieś po okolicy przeprowadzić! A jak u was z niedzielą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sv Napisano 15 Czerwiec 2007 Share Napisano 15 Czerwiec 2007 Ja natyrliś:)Zbierać łatwo a wpierw trzeba dobrą miarę zrobić.Z Niedzielą u mnie będzie ciężko - parapetówka w Sąsiada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romkol Napisano 15 Czerwiec 2007 Share Napisano 15 Czerwiec 2007 ja jak zwykle jutro praca:(a niedziela kto chętny z rana spotkanie u mnie i dalej do parku wiadomego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.