Skocz do zawartości

Nysa II

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 170
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
witam. gratuluję trafienia kindzial ! ale bez obrazy, komu tam wypadła szczęka (foto 12) czy to tobie z wrażenia, bo jak bym coś takiego trafił też by mi wypadła(jak bym miał)

Witam,
Co do krzyza to takich informacji udzielil mi pewien niemiecki kolekcjoner. Narazie jestem na saksach" wiec to czyszczenie troche musi poczekac.
Co do tej kosci- to faktycznie jest to jakis wyrob wytworzony z kawalka kosci (wypilowany i szlifowany),podejrzewam ze mogla byc to jakas zastepcza czesc warcabow lub szachow. Kolega twierdzi ze jest to kosc sloniowa,bo sie blyszczy,ale ja mam jakos swoje watpliwosci...
pozdro

Kolego pokemon dzieki za info.
A co do tego baaaaaaaaardzo ciekawego guzika" to tak sie zgadalismy na forum Identyfikacja", ze to moze byc patryjotyczna broszka z czasow Xiestwa warszawskiego...:)
Pozdro

Kolego kindzal. Bardzo ciekawa sprawa bo chodząc po pewnym polu znalazłem około sześciu takich kościanych elementów. Wyglądają jak precyzyjnie przecięte plastry" poroża.
Ciekawe co to :). Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie