kitolif Napisano 7 Maj 2007 Share Napisano 7 Maj 2007 Pojazd zamykający paradę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rumburak Napisano 7 Maj 2007 Share Napisano 7 Maj 2007 Całkiem rozsądna propozycja Bawmy się bez swastyk" i bardzo wyważony głos autora tekstu. Naprawdę rekonstrukcja nie ucierpi jeżeli rekonstruktorzy zaprzestaną używania takich symboli. Wszak nie wszystko na rekonstrukcjach czy inscenizacjach jest prawdziwe więc te symbole można zasłonić. Czy rekonstruktorzy mają bieliznę pod mundurem z epoki? Palą papierosy z epoki? Więc nie musza mieć nkompletu oznakowań, to nie film. Te symbole nie są naprawdę niezbędne do odtwarzania historii, wspaniałej zabawy i nauczania historii innych ludzi - moim zdaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 7 Maj 2007 Share Napisano 7 Maj 2007 Bardzo podoba mi sie podejscie Rumburaka- nikt na braku swastyk nie ucierpi a bedzie swiety spokoj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 7 Maj 2007 Share Napisano 7 Maj 2007 Bawmy się bez czerwonych gwiazd, sierpa i młota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meleskul Napisano 7 Maj 2007 Share Napisano 7 Maj 2007 Ponawiam postulat założenia wątku ETYCZNY ASPEKT itd." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ober_schutze Napisano 7 Maj 2007 Share Napisano 7 Maj 2007 Wybaczcie koledzy ale pomysł conajmniej poroniony ; ) Już wam to wytłumaczę: Zgadzam się że 'niemcy' powinni często zdejmowac mundury po inscenizacjach a nie włuczyć się po okolicy w nich natomiast koledzy! Niemcy nie mogą się obyć bez swastyki na pewnych elementach umundurowania i wyposazenia. Ok - zakładając że mam na hełmie emblematy to moge je przykryc paskiem od chlebaka i jest epokowo i cacy, natomiast ciezko mi sobie wyobrazic odpruwanie adlerow z mundurów wszystkich rekonstruktorów - to juz by była paranoja nie uważacie? to tak jakby kazać 'ruskim' wywalać gwiazdy z czapek etc. to ma być rekonstrukcja u diabła i my mamy pokazać że tak wyglądali ci ktorzy najechali na nasz Kraj, mieli takie emblematy na czapkach i mundurach - to jest rekonstrukcja historyczna i ma byc dokładna do granic mozliwosci to nie jest film ; )Druga kwestia - swastyka ejst na niemieckiej klamrze od pasa i co - mam ją szlifować albo spinać pas sznurkiem?Apeluję gorąco - nie popadajmy w paranoję bo idac tym torem powinnismy krzyżakom kazać zamalowywać tarcze na różowy w zielone grochy, rosjanom gwiazdy zmieniac na serduszka a niemcom swastyki ucinać i szlifować - nie dajmy się zwariować krótkotrwałą nagonką paru pismaków.Odpowiadajac na pytanie Rumburaka - ja mam dwa wzory niemieckiej koszuli pod mundur, odpowiednia na 39 i od gdzies 42 roku, mam też kopie kalesonów, golfa na zimę, jem z menażki, konserwy obklejam etykietami z epoki, chleb pakuje w porcje jak w epoce z kopię etykiety a dla kolegów palących mam kilka kopii paczek papierosów Juno" i zapalniczkę austryjacką z lat 20 sprawną ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielcio Napisano 8 Maj 2007 Share Napisano 8 Maj 2007 Witam!Wszyscy wiemy jak jest i tyle, nie ma co sie rozwodzić nad tematem.Powracam więc do poczatku ostu i prosze wszystkich którzy cokolwiek ciekawego pstrykneli na inscenizacji aby podzielili sie swoimi zbiorami.pozdr.Danielcio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emka Napisano 8 Maj 2007 Share Napisano 8 Maj 2007 Dodaje parę fotek zrobionych z punktu dowodzenia :)Impreza udana, świetne widowisko!! Oby tak dalej! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emka Napisano 8 Maj 2007 Share Napisano 8 Maj 2007 Fot.2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emka Napisano 8 Maj 2007 Share Napisano 8 Maj 2007 i jeszcze jedno... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emka Napisano 8 Maj 2007 Share Napisano 8 Maj 2007 no i na koniec moje ulubione gwiazdy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don Napisano 8 Maj 2007 Share Napisano 8 Maj 2007 Zapraszam do obejrzenia zdjęć z inscenizacji http://www.spboryszyn.lubrza.pl/zlot2006/index_zlot.html Pozdrawiam Don Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gripenfan Napisano 9 Maj 2007 Share Napisano 9 Maj 2007 Również tu:http://galeria.gregar.pl/index.php?cat=10004Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mizeria Napisano 9 Maj 2007 Share Napisano 9 Maj 2007 Panowie, dziwne jest to, że faktycznie po inscenizacji mundury znikały wraz z właścicielami w samochodach, z jednej prostej przyczyny, odtwarzający stronę niemiecką albo powybywali do domu, albo udali się na kwatery, które znajdowały się w innej miejscowości, resztą podobnie działo się z stroną przeciwną. Ci którzy zostali z lubością wskakiwali w cywilki, bo było gorąco ... a jak się chce psa kijem walnąć to kij się zawsze znajdzie ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waldmann Napisano 16 Maj 2007 Share Napisano 16 Maj 2007 Witam uczestników i widzów .... Już niedługo na naszej stronce galeria zdjęciowa z egorocznej edycji Pętli". A bedzie co oglądac, oj bedzie....W razie pytań : Waldmann@neostrada.plPozdrawiam i do zobaczenia na pozostałych tegorocznych imprach". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waldmann Napisano 16 Maj 2007 Share Napisano 16 Maj 2007 Widziałem orła cień...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waldmann Napisano 16 Maj 2007 Share Napisano 16 Maj 2007 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waldmann Napisano 16 Maj 2007 Share Napisano 16 Maj 2007 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teutonic Napisano 16 Maj 2007 Share Napisano 16 Maj 2007 Pierwsza fotka z wybuchami jest super! Gratulacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.