pavelock Napisano 5 Maj 2007 Autor Share Napisano 5 Maj 2007 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pavelock Napisano 5 Maj 2007 Autor Share Napisano 5 Maj 2007 Napoleon ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pavelock Napisano 6 Maj 2007 Autor Share Napisano 6 Maj 2007 i jeszcze jedno z wczorajszego dnia ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pavelock Napisano 6 Maj 2007 Autor Share Napisano 6 Maj 2007 taka ciekawostka , prawdopodobnie przestrzelona pociskiem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pavelock Napisano 6 Maj 2007 Autor Share Napisano 6 Maj 2007 kilka guziczków I wojna . Widać więc że teren nie był oszczędzany przez konflikty . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pavelock Napisano 6 Maj 2007 Autor Share Napisano 6 Maj 2007 A to znalezione w tych samych okolicach w kwietniu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pavelock Napisano 7 Maj 2007 Autor Share Napisano 7 Maj 2007 To także z kwietnia ,,, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciekC Napisano 7 Maj 2007 Share Napisano 7 Maj 2007 no kurcze jakie piękne fanciorki.moja babcia sie tam urodziła i mieszkała w czasie wojny. jak znajdziecie góre niemieckich guzikow to MOJE!! prabacia gdzies je tam wywalila z kuferka zdobycznego :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadet Napisano 7 Maj 2007 Share Napisano 7 Maj 2007 bardzo ładne fanciki , szkoda że u mnie w lasku nie wychodzą takie ładne cacka . pozd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pavelock Napisano 7 Maj 2007 Autor Share Napisano 7 Maj 2007 No to przyjeżdżaj , teren jest ogromny do przeszukania . Kiedyś było tam 13 wsi , które zostały wysiedlone , domy zburzone , a miejsca zalesione ( lata 50-te ). Gdyby chciał nawet codziennie chodzić , to za 10 lat by tego nie przeszukał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pavelock Napisano 9 Maj 2007 Autor Share Napisano 9 Maj 2007 .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vaz Napisano 9 Maj 2007 Share Napisano 9 Maj 2007 Byłem parę lat temu w tamtym rejonie , dokładnie w lasach koło Brzeźnicy . Ciekawe okolice . Bardziej na północ znajdował się szlak odwrotu Niemców okrążonych pod Ruskim Brodem . Jakiś czas temu były na forum zamieszczone fotki znalezisk na strzelnicy w Baryczy koło Końskich . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kitty Webster Napisano 9 Maj 2007 Share Napisano 9 Maj 2007 pavelock a te blachy jakie maja bicia? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pavelock Napisano 9 Maj 2007 Autor Share Napisano 9 Maj 2007 vaz - zgadza się , tylko że tamtędy też Niemcy przebijali się . Czy w okolicach Brzeźnicy znalazłeś coś ciekawego ? To jest około 6 km w prostej linii od miejsca moich poszukiwań . Napisałem trochę przekornie w temacie - Kupimierz - bo to jest w tej chwili najbliższa miejscowość , a Budki - już nie istnieją . Co do Baryczy , to mam tam firmę , bywałem na tych terenach z wykrywką , ale oprócz łusek , guzików -nic .Pozdro .pavelock Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pavelock Napisano 9 Maj 2007 Autor Share Napisano 9 Maj 2007 A co do blaszek , jedna czysta , jedna z obsługi mech.luftwaffe , reszta to Rad ( i to jest bardzo dziwne ) gdyż w tym rejonie nikt jeszcze nie znalazł nic Radu . A te blachy leżały wszystkie razem , prawie w środku wsi Ruski Bród Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vaz Napisano 9 Maj 2007 Share Napisano 9 Maj 2007 Nic ciekawego wtedy nie znalazłem , trochę złomu i tyle bo przegoniła mnie burza . Nie miałem też wtedy dobrego wykrywacza . Co ciekawe las w tamtym czasie nie był zdewastowany przez pseudoposzukiwaczy . Bardzo chętnie raz jeszcze odwiedziłbym te okolice jednak odległość 200 km w jedną stronę obecnie trochę mnie przerasta . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pavelock Napisano 10 Maj 2007 Autor Share Napisano 10 Maj 2007 no tak , ja mam tylko 15 km ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pavelock Napisano 21 Maj 2007 Autor Share Napisano 21 Maj 2007 Prośba do Bjara_1 , o identyfikacje nieśmiertelnika . Znalazłem go dziś w Ruskim Brodzie , a dokładnie na pograniczu z Januchtą . Teren w tym miejscu nie kopany . Blaszka nie jest nabijana tylko wyryta : 2433 2/SDA(R lub P lub B ) Flak Erst ABI 39Zdjęcia nie ma sensu robić , gdyż jest mało widoczna .pozdr.pavelock Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pavelock Napisano 22 Maj 2007 Autor Share Napisano 22 Maj 2007 Przepraszam , pomyliłem ostatnie litery , powinno być :24332/SDAP Flak Ers.ABT. 39 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 27 Maj 2007 Share Napisano 27 Maj 2007 Witam!Pavelock - jak tylko naprawię komputer, to odezwę się do Ciebie w sprawie tych blaszek i innych znalezisk. Pozatym chciałbym w końcu porozmawiać a żywo", może spotkanie u p.Janka? :)pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pavelock Napisano 27 Maj 2007 Autor Share Napisano 27 Maj 2007 Witaj ! Pewnie , tylko powoli zaczynam kończyć prace i myślę że do końca sierpnia będę w tym rejonie . pozr.Radek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pavelock Napisano 12 Luty 2008 Autor Share Napisano 12 Luty 2008 Późno , bo późno ale sezon rozpoczęty.......... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pavelock Napisano 12 Luty 2008 Autor Share Napisano 12 Luty 2008 Pierwszy sygnał .... niestety miałem tylko około 30 minut czasu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pavelock Napisano 12 Luty 2008 Autor Share Napisano 12 Luty 2008 ...pfenisie 2... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pavelock Napisano 12 Luty 2008 Autor Share Napisano 12 Luty 2008 drugi z sygnałków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.