Skocz do zawartości

Kupimierz - Budki 2007

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 54
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
no kurcze jakie piękne fanciorki.
moja babcia sie tam urodziła i mieszkała w czasie wojny. jak znajdziecie góre niemieckich guzikow to MOJE!! prabacia gdzies je tam wywalila z kuferka zdobycznego :)

No to przyjeżdżaj , teren jest ogromny do przeszukania . Kiedyś było tam 13 wsi , które zostały wysiedlone , domy zburzone , a miejsca zalesione ( lata 50-te ). Gdyby chciał nawet codziennie chodzić , to za 10 lat by tego nie przeszukał

Byłem parę lat temu w tamtym rejonie , dokładnie w lasach koło Brzeźnicy . Ciekawe okolice . Bardziej na północ znajdował się szlak odwrotu Niemców okrążonych pod Ruskim Brodem .
Jakiś czas temu były na forum zamieszczone fotki znalezisk na strzelnicy w Baryczy koło Końskich .

vaz - zgadza się , tylko że tamtędy też Niemcy przebijali się . Czy w okolicach Brzeźnicy znalazłeś coś ciekawego ? To jest około 6 km w prostej linii od miejsca moich poszukiwań . Napisałem trochę przekornie w temacie - Kupimierz - bo to jest w tej chwili najbliższa miejscowość , a Budki - już nie istnieją . Co do Baryczy , to mam tam firmę , bywałem na tych terenach z wykrywką , ale oprócz łusek , guzików -nic .
Pozdro .pavelock

A co do blaszek , jedna czysta , jedna z obsługi mech.luftwaffe , reszta to Rad ( i to jest bardzo dziwne ) gdyż w tym rejonie nikt jeszcze nie znalazł nic Radu . A te blachy leżały wszystkie razem , prawie w środku wsi Ruski Bród

Nic ciekawego wtedy nie znalazłem , trochę złomu i tyle bo przegoniła mnie burza . Nie miałem też wtedy dobrego wykrywacza . Co ciekawe las w tamtym czasie nie był zdewastowany przez pseudoposzukiwaczy . Bardzo chętnie raz jeszcze odwiedziłbym te okolice jednak odległość 200 km w jedną stronę obecnie trochę mnie przerasta .

• 2 weeks later...
Prośba do Bjara_1 , o identyfikacje nieśmiertelnika . Znalazłem go dziś w Ruskim Brodzie , a dokładnie na pograniczu z Januchtą . Teren w tym miejscu nie kopany . Blaszka nie jest nabijana tylko wyryta :

2433
2/SDA(R lub P lub B ) Flak Erst ABI 39

Zdjęcia nie ma sensu robić , gdyż jest mało widoczna .
pozdr.pavelock

Witam!

Pavelock - jak tylko naprawię komputer, to odezwę się do Ciebie w sprawie tych blaszek i innych znalezisk.
Pozatym chciałbym w końcu porozmawiać a żywo", może spotkanie u p.Janka? :)

pozdrawiam!

• 8 months later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie