Walwuch Napisano 1 Maj 2007 Autor Share Napisano 1 Maj 2007 WitamIlekroć idziemy w teren i znajdujemy badź wykopujemy podkowę, to przynosi nam ona... nieszczęście!!! Dobrym tego przykładem niech będzie dzisiejszy dzień. Zaczęło się marnie, zgnite łuski od mosina, współczesna olejarka do kałacha, kawałek czegoś, wykonane z brązu (ok. 1 kg), łuska od tetetki. I to by było na tyle. Następnym naszym trafieniem była podkowa. Do końca wyprawy znaleźliśmy tylko odłamki....Może ktoś z kolegów ma lub miał podobne przygody??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traper6 Napisano 1 Maj 2007 Share Napisano 1 Maj 2007 A jak byś pod starą kuźnią w jednym dole trafił ponad 300 szt rampków" qunia to co ? Ja się nie załamałem. :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a.m.m.s Napisano 1 Maj 2007 Share Napisano 1 Maj 2007 siemka. znalezione dość często podkowy przynoszą mi szczęście ale i nie zawsze. Dziś też byłem na wykopkach, kopnąłem na początku podkowę i w rowie przy drodze trafiłem dwie menaszki (zgniecione) ale zdrowe, do tego kubek do manierki ładny z farbą, kilka łusek. Dalej nie dłubałem bo obok zasiane pole i rolnik by mnie pogonił. Wrócę jak pole będzie puste. Andrzej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Walwuch Napisano 1 Maj 2007 Autor Share Napisano 1 Maj 2007 Jakbym wykopał 300 podków, to podejrzewam, ze do konca sezonu bym nic nie znalazł hehe. Z tą podkową to już nie pierwszy raz. Niestety, jest to juz 4 czwarta z rzędu wyprawa, na której nic nie znalazłem. A na każdej za to wykopałem tą cholerną podkowę... No ale nic, grunt to się nie poddawać.Pozdrawiam wszystkich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traper6 Napisano 1 Maj 2007 Share Napisano 1 Maj 2007 Spoko,spoko.Nie przejmuj się że przy 4 wyprawie nic nie trafiłeś.To jest tak jak w toto-lotku ośnie kumulacja" ale jak w końcu padną twoje numery" to uśmiech będziesz mieć większy od tej największej podkowy... :-D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Walwuch Napisano 2 Maj 2007 Autor Share Napisano 2 Maj 2007 hehehe dzięki, skoro tak twierdzisz, to trzymam Cię za słowo hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pit_100 Napisano 5 Maj 2007 Share Napisano 5 Maj 2007 Z podkowami to ja akurat na odwrot mam, mi przynoszą szczęście. Za to jeżeli wyjeżdżam z domu na wykopki (nikogo nie dyskryminuje:)i pierwszą zobaczoną po wyjściu z domu osobą jest kobieta to już wiem, że mogę wracać do domu, bo tego dnia i tak nic nie znajdę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suchy ss Napisano 5 Maj 2007 Share Napisano 5 Maj 2007 Pit bo sie patrzy pod nogi a nie na kobiety;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traper6 Napisano 5 Maj 2007 Share Napisano 5 Maj 2007 Takie tam moje zabobony". Gdy rano wyjeżdżam orać to:1.Nie golę się 2.Nie siadam na kibel (Nie chcę mieć przesr... dnia)3.Gdy mi się przyśni kobieta lub dziecko to wogóle nie wyjeżdżam 4.Gdy mi się przyśni starszy mężczyzna to naprawdę konkretne fanty same mi wchodzą pod łopatę.5.Jadąc w nie znany mi teren nigdy nie pytam się kobiet o drogę.6.Nigdy nie sikam w miejscu poszukiwań (nie olewam terenu).Robię to przed dojazdem,albo na fajrant gdy się już zwijam.7.Gdy w trakcie poszukiwań ktoś do mnie przedzwoni i życzy mi powodzenia to zwijam sprzęt i wracam do domu,albo na piwo.I tak wiem że już w tym dniu niczego nie znajdę.Wiem że to jest głupie, ale w moim przypadku to działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pattern1937 Napisano 5 Maj 2007 Share Napisano 5 Maj 2007 Ja tam nie wierze w zababony, bo to wydaję mi się bardzo, bardzo głupie.Chyba, że moja mama mnie zdenerwuje to wtedy na 100 % nie jadę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pit_100 Napisano 5 Maj 2007 Share Napisano 5 Maj 2007 Suchy ss, ale jakoś wzrok tak sam leci:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 5 Maj 2007 Share Napisano 5 Maj 2007 Dobre :)Jak to mówią wiara czyni cuda :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.