jaco25 Napisano 30 Kwiecień 2007 Autor Napisano 30 Kwiecień 2007 Panowie prosze o pomoc,od niedawna mam upragnioną piszczałke ale to nie wszystko.interesują mnie tereny od warszawy do kozienic wzdłuż wisły,namierzyłem pare miejsc-spostrzegawcze osoby już wiedzą-ale wszystkie są już ruszane!gdzie mam szukać materjałów na temat bitew, przepraw itp.za pomoc serdeczne DZIĘKI
K.O.P. Napisano 1 Maj 2007 Napisano 1 Maj 2007 Poszukaj w Tesco jak tam nie będzie to nie wiem gdzie :)
K.O.P. Napisano 1 Maj 2007 Napisano 1 Maj 2007 Tak naprawde to wiadomo w książkach Historycznych archiwach,pytaj wiekowych ludzi oni zazwyczaj najwięcej wiedzą,może muzeum jakieś :))) i wszystkeigo sie dowiesz
jaco25 Napisano 1 Maj 2007 Autor Napisano 1 Maj 2007 Bardzo mądra rada,ciekawe jak wy na początku sobie radziliście!?...
K.O.P. Napisano 1 Maj 2007 Napisano 1 Maj 2007 Ja szukam byle i gdzie i tylko monet,a im mniej szukam miejscówek tym więcej znajduje.
traper6 Napisano 1 Maj 2007 Napisano 1 Maj 2007 Acer,bądźże ludziem.Chłopak dopiero zaczyna a Ty mu odrazu prawdą po oczach.Spokojnie, powolutku, niech sam do tego dojdzie. :-)Zgadzam się z Tobą że drogi poszukiwaczy kończą się często w A.Ś. ale... tam często się również zaczynają (pod warunkiem że zapał nie opuścił) :-D Pozdrowionka.
makul Napisano 1 Maj 2007 Napisano 1 Maj 2007 Jaco25 spróbuj załatwić sobie mapy tych rejonów z jakiegoś okresu sprzed wojny a następnie porównaj z tym co jest teraz,, wiele się zmienia i to wychodzi na mapach. A jak już będziesz miał interesujace cię miejsca to poczytaj o nich lub pogadaj z mieszkańcami. Z doświadczenia wiem że nei wszystko wygląda obiecującao ale warto tak robić. W miejscu gdzie nie powinno tego być trafiłem na mausera wz. 1871.Jak chcesz to napisz na makul11@wp.pl to najwyżej się gdzieś ustawimy.pozdrawiam
jaco25 Napisano 1 Maj 2007 Autor Napisano 1 Maj 2007 Wszystkim serdeczne dzięki a w szczególności MAKUL owi za wyciągnięcie pomocnej dłoni.pozdrawiam PS.Podaj nr.tel to zadzwonie-jeśli możesz
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.