banderas Napisano 22 Kwiecień 2007 Autor Napisano 22 Kwiecień 2007 Witam !Bardzo prosze o zidetyfikowamie tego guzika ,niejestem pewny swojej ideentyfikacji i nie chce nic sugerować.Sygnatura: *SAM MUNCHHEIMER* A WARSZ . ( Wyglada na srebrny) !!! Z góry dzieki... Pozdrawiam :)
karpik Napisano 22 Kwiecień 2007 Napisano 22 Kwiecień 2007 Brakowało mi tych czterech pentelek. Dzięki SZZ.Sorka Banderas.
SZZ Napisano 22 Kwiecień 2007 Napisano 22 Kwiecień 2007 Miło mi karpik:) Zajrzałem do mądrej książki i sądzę, że jest to guzik oficerski z okresu Królestwa Polskiego (guziki z okresu księstwa sygnowane były w kształcie elipsy). Może być srebrny albo srebrzony lub obkładany srebrną blaszką. Jest to guzik biały z numerem pułku, więc mógł być przy mundurze oficera 4 pułku: piechoty liniowej albo strzelców pieszych albo strzelców konnych (czyli szaserów)albo ułanów.Pozdrawiam
banderas Napisano 22 Kwiecień 2007 Autor Napisano 22 Kwiecień 2007 witam. dzięki panowie za info -typowałem księstwo . co do metalu to sprawa jeszcze nie jasna,być może jest w płaszczu srebrnym ale głowy na pień pod topur bym nie dał, patyny nie będę zdejmował więc poczekam na dalsze wskazówki. dzięki sławek. pozdrawiam.
banderas Napisano 22 Kwiecień 2007 Autor Napisano 22 Kwiecień 2007 Witam !Bardzo prosze o zidetyfikowamie tego guzika ,niejestem pewny swojej ideentyfikacji i nie chce nic sugerować.Sygnatura: *SAM MUNCHHEIMER* A WARSZ . ( Wyglada na srebrny) !!! Z góry dzieki... Pozdrawiam :)
karpik Napisano 22 Kwiecień 2007 Napisano 22 Kwiecień 2007 Napoleoński, 4-go pułku/regimentu, miedziany.Pozdro.
karpik Napisano 22 Kwiecień 2007 Napisano 22 Kwiecień 2007 http://www.drapeaux.org/France/Empire_1/4_Ligne.htmTu po żabiemu.
Pytanie
banderas
Witam !
Bardzo prosze o zidetyfikowamie tego guzika ,
niejestem pewny swojej ideentyfikacji i nie chce nic sugerować.
Sygnatura:
*SAM MUNCHHEIMER* A WARSZ .
( Wyglada na srebrny) !!!
Z góry dzieki... Pozdrawiam :)
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.