Walwuch Napisano 20 Kwiecień 2007 Autor Napisano 20 Kwiecień 2007 WitamByłem na chwile w kuchni, matka słuchała jakichś wiadomości w radiu. Usyszałem coś o jakimś zakopanym dziale, razem z amunicją gdzieś w rejonie Wielunia. Może ktoś coś więcej wie o tej sprawie? Podobno jakiś dom chcą stawiać i nie mogą ruszyć z robotą bo natrafili na to działo.
traper6 Napisano 20 Kwiecień 2007 Napisano 20 Kwiecień 2007 No i właśnie przez tę amunicję i działo, termin budowy domu wyje...o :-D
Walwuch Napisano 20 Kwiecień 2007 Autor Napisano 20 Kwiecień 2007 hehehehe :D mógłbyś wiersze pisać ;]
hecer Napisano 22 Kwiecień 2007 Napisano 22 Kwiecień 2007 no-panowie audycja ciekawa--na radiu ZET- o godzinie 13.20 prowadzonej przez Janusza Weisa--w poniedzialek będzie ciąg dalszy--więc polecam!!!chodzi o to że gość kupił działke na której było stanowisko jakiegoś działa--po wojnie to stało i stało,aż ktoś postanowił sie pozbyć problemu poprzez zakopanie wszystkiego--no i teraz gość sie piekli,bo musi teren oczyścić i nie wie kto ma pokryć koszyt sprzątania---powiem tak---chętnie pokryje je osobiście--kolesie są--sprzęt jest--wywioze wszystko o czym tylko właściciel działki zamarzy---nawet moge zdetonować co trzeba na miejscu--zdobyłem korespondencyjnie kurs sapera amatora---
woytas Napisano 22 Kwiecień 2007 Napisano 22 Kwiecień 2007 he he he - smiejcie sie koledzy...Kupujecie dzialke a sasiad wam mowi- Panie tu zakopali to i owo...I co wtedy?
hecer Napisano 29 Kwiecień 2007 Napisano 29 Kwiecień 2007 mr-Weis--dzwonił do właściciela posiadłości i podal mu namiery na kilku gości co wykopią działo i całą reszte za darmo--hmm--za darmo"--jasne!!!-wszystkie koszty biorą na siebie--ciekawe co dalej--i ile dostaną za sprzedaż--może do niemiec???ktoś coś wie--niech pisze---ciekawą sprawą było wydobywanie stug 4 obok mostu kolejowego gdzieś w wielkopolsce --znani polscy pancerni poszukiwacze już ponoć zainkasowali sporą sumke od gościa z zagranicy za załatwienie sprawy-- na całe szczęście miejscowi trzymali rękę na pulsie i pogonili ich widłami----chwała im za to--cd wydobywania ponoć w tym roku--
Peter Napisano 29 Kwiecień 2007 Napisano 29 Kwiecień 2007 Hecer. przecież to żadna tajemnica, że na tym Forum niektórzy ludzie są tylko po to aby wykorzystywać cudze odkrycia. Kiedyś wywoływało to u mnie odruch wymiotny ale się przyzwyczaiłem. Poszukaj, znajdziesz tłumaczenia typu np. lepiej sprzedać za granicę niż miało by niszczeć w polskim muzeum, lepiej wywieźć bo u Nas się zmarnuje. Typowa mentalność kolonialna. Nie znaczy to, że jeżeli mamy czegoś w nadmiarze, to nie należy się wymieniać, popieram, ale na zasadach równości, nie szklanych paciorków i perkalików z korzyścią WŁASNĄ organizatora. Arabowie za taką działalność obcinają ręce, chyba słusznie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.