kindzal Napisano 19 Kwiecień 2007 Autor Napisano 19 Kwiecień 2007 Co to jest? Czesc z uprzezy konskiej,czy raczej czesc jakiejs klamry ? Wykonane z miedzi,srodek zalany olowiem,oczywiscie z niemieckich stanowisk.Bylbym wdzieczny za wszelkie sugestie.
kindzal Napisano 19 Kwiecień 2007 Autor Napisano 19 Kwiecień 2007 Co to jest? Czesc z uprzezy konskiej,czy raczej czesc jakiejs klamry ? Wykonane z miedzi,srodek zalany olowiem,oczywiscie z niemieckich stanowisk.Bylbym wdzieczny za wszelkie sugestie.
kindzal Napisano 22 Kwiecień 2007 Autor Napisano 22 Kwiecień 2007 Ha i tu jest problem,bo na rewersie jest taka tarcza,ale wyglada na to ze brakuje tam jakiejs wkladki na ta tarcze,wiec moze i byl tam taki napis ?????
kindzal Napisano 20 Kwiecień 2007 Autor Napisano 20 Kwiecień 2007 Igor, za ostatniego konia to jest to odznaczenie !!!
kurpiak Napisano 20 Kwiecień 2007 Napisano 20 Kwiecień 2007 Witam. To pierwsze to ozdoba ogłowia końskiego - czyli uprzęży. Na ogłowiu są takie dwa znaczki po bokach głowy konia.
traper6 Napisano 22 Kwiecień 2007 Napisano 22 Kwiecień 2007 Mam identyczny medal a z tyłu jest napis jaki wcześniej podałem,tak że go możesz sobie przetłumaczyć.Po mojemu jest to to jakaś pamiątka za turniej w Głubczycach (ale to nie był turniej z jedzeniem qni na czas) :-D
Igor Grożny Napisano 20 Kwiecień 2007 Napisano 20 Kwiecień 2007 Ja stawiam na odznaczenie za zjedzenie ostatniego konia w taborach. No ale moge się mylić.
kindzal Napisano 21 Kwiecień 2007 Autor Napisano 21 Kwiecień 2007 Chyba jednak nie czesc uprzezy,bynajmniej opinie na ten temat sa podzielone.Ktos wystawil wlasnie na allegro identyczna rzecz,jako klamre...http://www.allegro.pl/item185845905_klamra_do_pasa_z_koniem.html
traper6 Napisano 21 Kwiecień 2007 Napisano 21 Kwiecień 2007 A czy przypadkiem na drugiej stronie tego medalu nie jest napisaneREIT-u.FAHRTURNIERLEOBSCHUTZ ?
Pytanie
kindzal
Co to jest? Czesc z uprzezy konskiej,czy raczej czesc jakiejs klamry ? Wykonane z miedzi,srodek zalany olowiem,oczywiscie z niemieckich stanowisk.
Bylbym wdzieczny za wszelkie sugestie.
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.