Majorian Napisano 15 Kwiecień 2007 Autor Napisano 15 Kwiecień 2007 Czy to średniowieczna podkowa? Pewnie nie, ale wolę się upewnić przed pochopnym wyrzuceniem. :) Pozdrawiam
kopijnik2 Napisano 16 Kwiecień 2007 Napisano 16 Kwiecień 2007 też tak myślę......Ta zamknięta" podkowa jest podkową leczniczą...np przy ozdwajaniu" kopyta...
vfr800 Napisano 16 Kwiecień 2007 Napisano 16 Kwiecień 2007 KopijnikPodkowy lecznicze były robione indywidualnie dla konkretnego przypadku chorobowego.Zastanawia mnie tylko , czy dobrze widzę i ta podkowa na zdjęciu to jest wypraska?? Jeśli to prawda , to muszę na gwałt uzupełniać wiedzę :-).
wojpo7 Napisano 15 Kwiecień 2007 Napisano 15 Kwiecień 2007 zwykła podkowa - tylko od dużego konia. do tych dwóch otworów wkręcane były dodatkowo śruby zabezpieczjące przez zgubieniem
Majorian Napisano 15 Kwiecień 2007 Autor Napisano 15 Kwiecień 2007 Czy to średniowieczna podkowa? Pewnie nie, ale wolę się upewnić przed pochopnym wyrzuceniem. :) Pozdrawiam
dareQ Napisano 15 Kwiecień 2007 Napisano 15 Kwiecień 2007 A taki dziwoląg"? :) widział kto taką? Do tej pory widywałem podkowy otwarte a ta...wykopana w ubiegłym roku na polu. Nie obrażę się za jakieś wskazówki :)
traper6 Napisano 15 Kwiecień 2007 Napisano 15 Kwiecień 2007 Qń pociągowy,u nas przeważnie były Ardeny.Kilka takich sztuk wypuściłem na wolność w głąb lasu. :)
Pytanie
Majorian
Czy to średniowieczna podkowa? Pewnie nie, ale wolę się upewnić przed pochopnym wyrzuceniem. :) Pozdrawiam
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.