pni Napisano 10 Kwiecień 2007 Autor Napisano 10 Kwiecień 2007 Witam jak w temacie proszę o identyfikację blaszki. Sam szukałem w internecie ale niestety albo słabo szukam albo ta jednostka to jakaś końcowowojenna prowizorka bo nic nie znalazłem. Także prosze o pomoc. Pozdrawiam
pni Napisano 10 Kwiecień 2007 Autor Napisano 10 Kwiecień 2007 Witam jak w temacie proszę o identyfikację blaszki. Sam szukałem w internecie ale niestety albo słabo szukam albo ta jednostka to jakaś końcowowojenna prowizorka bo nic nie znalazłem. Także prosze o pomoc. Pozdrawiam
coriolan Napisano 10 Kwiecień 2007 Napisano 10 Kwiecień 2007 Panzerjager-Sturm-Geschutz -Abteilung /działa szturmowe/W lexikon-der-wehrmacht opisane dywizjony o n-rach między 107 a 1180 + Grossdeutschland i Burg,z zastrzeżeniem,że lista niekompletna.
Domino(*) Napisano 11 Kwiecień 2007 Napisano 11 Kwiecień 2007 Chyba, że batalion utworzony na prędko w 45 roku.
pni Napisano 10 Kwiecień 2007 Autor Napisano 10 Kwiecień 2007 Dzięki coriolan za odpowiedź ale jak widać na zdjęciu ten oddział ma nr 1292 i jak napisałem na wstępie szukałem w internecie (w tym i w lexikon der wehrmacht) ale nie udało mi się go znaleźć. Prosze o pomoc kogoś kto ma wprawe w identyfikacji niedmieckich blaszek. Pozdrawiam
Pytanie
pni
Witam jak w temacie proszę o identyfikację blaszki. Sam szukałem w internecie ale niestety albo słabo szukam albo ta jednostka to jakaś końcowowojenna prowizorka bo nic nie znalazłem. Także prosze o pomoc. Pozdrawiam
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.