Skocz do zawartości

Gdzie ta droga ułożona jak parkiet???

muslim

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Przeglądając wrześniowe zdjęcia nie problem dostrzec charakterystyczną drogę na której został porzucony nasz sprzęt. Poniżej zamieszczam zdjęcia c2p i c7p na tejże drodze . czy ktoś wie gdzie znajdował, a może znajduje się ta droga?? macie może jakieś inne fotki, a może ktoś ma fotki dzisiejsze jeśli ta droga nadal istnieje
Napisano
Hehe. To pytanie zaprzątało mi już głowę parę lat temu. Z opisów zdjęć można było mniej więcej zidentyfikować rejon. Natomiast jeden z kolegów z tamtych okolic potrafił ją określić bardzo dokładnie. Jak się okazało jechałem nawet nią raz w życiu i dzisiaj już wygląda zupełnie inaczej.
Potrzymam trochę w niepewności, może odezwie się autor rozwiązania, a może kto inny.
Napisano
Ciekawe są jeszcze zdjęcia z armatą i ciągnikiem C4P, gdzie widać na poboczach pryzmy cegły. Z czego wniosek, że droga była w budowie lub remoncie.
Napisano

Natomiast to zdjęcie może stanowić pewien klucz do zagadki, chociaż wydaje mi się, że cegłę ułożono tu w trochę inny sposób.

Napisano
co do zdjęcia z c4p z brukiem na poboczu to rzeczywiście pasowałby układ bruku do tej drogi, ale co do zdjęć z Zamościa to pewności nie mam...
Napisano

Na tym zdjęciu wyraźnie widać ze bruk jest ułożony jednostajnie po skosie, na zdjęciu z c4p wygląda to jakby bruk był ułożony naprzemiennie po skosie w lewo i po skosie w prawo natomiast na zdjęciu u góry z c7p bruk jest ułożony jak gdyby w choinkę
teraz to już żadnej koncepcji nie mam - czyżby to były 3 różne drogi?

Napisano
Chyba jednak tak.Miałem przyjemnosc jeżdzic nia w latach 80 i jeszcze była ułozona z cegły.Szczególnie fajnie jezdziło się po deszczu.mech robił swoje.A teraz niestety wylany asfalt a cegła pewnie wybrana.Jednak tak wygladała jeszcze w 88 roku.
Pozdrawiam
Napisano
Tzn. nikt nie twierdzi, że droga o takiej nawierzchni była tylko jedna w Polsce, bo to oczywisty nonsens. Całkiem możliwe, że niektóre z tych zdjęć rzeczywiście przedstawiają drogę Przasnysz - Mława. Ale np. skąd tam tyle ciągników C7P? A ukształtowanie terenu?
Napisano
Przecież taka droga nie była tylko jedna w Polsce. Jeszcze w latach 60tych, do początku lat 70tych można było spotkać takie odcinki dróg, zwłaszcza w miastach czy na przdmieściach. Mi jakoś dziwnie się kojarzy(ale nie wiem czy dobrze pamiętam), że coś podobnego było w okolicach Wieliczki.
Napisano
Zjazdy autostrady z Bytomia do Gliwic (tzw Hitlerówa")były budowane w ten sposób. Do dziś jest wiele fragmentów dróg zbudowanych w ten sposób np: niedaleko szkoły plastycznej w Dąbrowie Górniczej i ulica Puszkina w Strzemieszycach.
Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie