Skocz do zawartości

Cmetarze

majki.t-la

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Co sądzicie o mojich działaniach, odszukiwanie starych Cmentarzy, fotografowaniu ich i o publikowaniu i chistori ich np; Kśiąszki, >>>zajżyjcie w galerie Cmetarz z 1922r
Napisano
A sądzimy,to że w 24 wyrazach swojego postu zrobiłeś 4 błędy w tym 2 ortografy.Interesujesz się historią... Nasi ojcowie i dziadowie ginęli za to,abyś Ty we własnym kraju mógł mówić i pisać w naszym ojczystym języku.Uszanuj Ich krew i poświęcenie...
Napisano
kolego wiem o tych błendach, ale muszę zmienic program na pc bo mi się sypie, nawet juz niechce mi drukowac chodz jest wszystko okej opisane, wstawia cyfry zamiast liter polskich. proszę o wyrozumienie.
Napisano
http://www.odkrywca-online.pl/pokaz_watek.php?id=440852
luknij tu kolego to z 1915 roku jest jeszcze w okolicy troszkę innych i te też zamierzam odwiedzić i opisać jak co to kontakt gg 3495918
Napisano

Witam!
No to proszę cmentarz z 1870.
Jak nie starszy.
No i co z tym zrobić?
Nikt złotówki nie dołoży mimo iż ta rodzina miała wielki wpływ na okolice.
Co prawda nie byli polakami ale o polakach się nie piszę!!!!!!!

Napisano
Mieszkam na Dolnym Śląsku.Praktycznie przed wojną każda wioska miała swój cmentarz.W tej chwili w 98-99 % są to obiekty zdewastowane,zakrzaczone,zapomniane... Sporadycznie zostały zaadoptowane" po przez usunięcie nagrobków i współczesne pochówki.Ogólnie jest tego taka ilość że gdybym chciał zrobić po jednym zdjęciu każdego z nich,to w aparacie piksele by się powycierały".
Napisano
Powiem szczerze że to wcale niegłupi pomysł... trzeba pracować nad tym aby miejsca pamięci nie zostały całkowicie zapomniane i żeby po prostu nie niszczały..podpisuje się tym wszystkim co mam
Napisano
DZIEKUJE WAM ZA ODPOWIEDZI, I ZWRÓCENIE UWAGI NA TYM FORUM, JA JESTEM TAKIEGO ZDANIA, NASZ ŚMIESZNY RZĄD POWINIEN PRZEZNACZYC PIENIĄDZE NA ODRESTAŁROWANIE TAKICH CMENTARZY, BO TAM SĄ LUDZIE POCHOWANI KTÓRZY PRZEWARZNIE WPŁYWALI POZYTYWNIE NA SWOJE MIEJSCA ZAMIESZKANIA A NIEKTÓRE NAWET WIOSKI MAJA ICH NAZWISKA I ULICE PO NICH NAZYWAJA, A MY ZAPOMINAMY O TYM ŻE ONI TEŻ PRZELEWALI KREW ZA NASZA OJCZYZNĘ CZY TO BYŁ ŻYD CZY POLAK, RÓWNO WALCZYLI ZA SWOJE MIASTA, WSIE I GMINY, TE MIEJSCA SA PRZESIAKNIETE ICH KRWIĄ, TE OSOBY JAK BY TERAZ ŻYŁY NAPEWNO BY NIE CHCIAŁY OGLODAC TEGO BAŁAGANU, I NAPEWNO TERAZ JAK BY MOGŁY Z MARTWYCH WSTAC TO BY SIĘ GŁEBOKO ZASTANOWIŁY CZY BYŁO WARTO JAK TERAZ O NICH ZAPOMNIELI,
MOJE PRZESŁANIE JEST TAKIE JAK BEDZIECIE KIEDYS NA TAKIM CMENTARZU ZAPALCIE ZNICZ W BESPIECZNYM MIEJSCU ZEBY NIE WZNIECIC POZARU POMUDLCIE SIE CICHUTKO ZA TE DUSZE I PRZEPROŚCIE JE ZA TO CO TERAZ SIĘ DZIEJE,
Napisano
NASZE WŁADZE MAJĄ TO W DUPIE MYSLISZ, ŻE JUŻ NIE ROBIŁEM IM JAZDY, A ONI NIC Z TEGO SOBIE NIE ROBIĄ, MAM NADZIEJE ŻE ICH GROBY TAK SAMO BENDĄ WYGLĄDAŁY.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie