Skocz do zawartości
  • 0

Nieśmiertelnik ID

zborap

Pytanie

Napisano

Witam. Mam mały problem z rozszyfrowaniem nieśmiertelnika. Niestety trzecia litera jest nieczytelna (mogła to być litera B). L.B./?.A 23. Znalazłem ją w pasie natarcia 215 DP, jednak w obronie brały udział różne inne oddziały łącznie z marynarzami. Za pomoc z góry dziękuję.

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Połówka blaszki L.B/B.A 23 może pochodzić z LICHTMESS BATTERIE/BEOBACHTUNGS ABTEILUNG 23,czyli baterii pomiarów świetlnych z 23 oddziału obserwacyjnego/artylerii/.
Napisano
Nie miałem pojęcia, że takie pododdziały funkcjonowały w IIWŚ. Jest to dla mnie ciekawostka. Muszę podrążyć trochę ten temat. Dzięki za podpowiedź.
Napisano
zapasowy szwadron jeźdzców z 9 zapasowego oddziału kawalerii.
Rtr. i Kav. oznaczają to samo, ale Rtr. oznaczano do szwadronu włącznie. Dalej już było Kav. (ze względu na możliwośc posiadania innych rodzajó broni np. artylerii)
Napisano

Witam. Mam mały problem z rozszyfrowaniem nieśmiertelnika. Niestety trzecia litera jest nieczytelna (mogła to być litera B). L.B./?.A 23. Znalazłem ją w pasie natarcia 215 DP, jednak w obronie brały udział różne inne oddziały łącznie z marynarzami. Za pomoc z góry dziękuję.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie