pokemon Napisano 2 Kwiecień 2007 Napisano 2 Kwiecień 2007 Bardzo ładne. Może austriackie? Przypinało się do pasa i nosiło szabelkę :-)
mietek Napisano 2 Kwiecień 2007 Napisano 2 Kwiecień 2007 Kilka razy byly takie na forum, identyfikowane jako czesc uprzezy konskiej.
pablcbr Napisano 2 Kwiecień 2007 Napisano 2 Kwiecień 2007 jest to cześc zakładana na dysze" i do uprzęzy konia
Łukasz Napisano 2 Kwiecień 2007 Napisano 2 Kwiecień 2007 Witam!Jak mi ktoś pokaże foto szabli zawieszonej u pasa na takim postronku stawiam pół litra!Niby hak do kółka przy pochwie... a to duże owalne? do pasa? hahaha....Pozdrawiam, Łukasz
bruner0 Napisano 3 Kwiecień 2007 Napisano 3 Kwiecień 2007 witam trafiłem kiedyś coś podobnego,w miejscu granicy prusko-carskiej nie pamiętam nazwy miejscowości (wczesne mazury)i do konia tego na pewno nie podepniesz .co niektórzy twierdzą,że to właśnie do zawieszania szabli.Twój pochodzi prawdopodobnie z okresu powstania listopadowego,kolegom dość często wychodziły takie łańcuszki na pobojowiskach z tamtego okresu,ale rzadko kiedy w całości :(
szwed Napisano 2 Kwiecień 2007 Napisano 2 Kwiecień 2007 http://www.odkrywca-online.com/pokaz_watek.php?id=327294pozdrowienia szwed
pokemon Napisano 3 Kwiecień 2007 Napisano 3 Kwiecień 2007 Podtrzymuję swoją teorię. Tez było na forum w tamtym roku, lub koniec 2005. Pozdro :-)
pablcbr Napisano 3 Kwiecień 2007 Napisano 3 Kwiecień 2007 pytanie brzmiało co to i do czego czy ty na siłe chcesz to do szabli podpiąć, wszystko co sie pojawia na tym forum niejest militarne.
rob Napisano 3 Kwiecień 2007 Napisano 3 Kwiecień 2007 dla mnie to jeden uchwyt z końskiego mundsztuku
pokemon Napisano 3 Kwiecień 2007 Napisano 3 Kwiecień 2007 Niczego nie podpinam i nie zależy mi na tym. denerwuje mnie, kiedy z kul ciężarków robią kule armatnie albo na odwrót. Dlatego też twierdze tylko, że taki łańcuszek juz był i było zdjęcie oficera austriackiego z szabelką galową.Jeśli od konia, to ok. Możecie to potwierdzić? Może jakieś foto?
Pytanie
pokemon
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.