Skocz do zawartości
  • 0

Do identyfikacji

Majorian

Pytanie

Napisano

Proszę o pomoc:
Czy to carska menażka z oryginalną farbą?
Dalej chyba fragment zamka od mosina, oliwiarka od jakiego karabinu?
Jakie/czyje to ostrogi, fagment pochwy i klamerki?

12 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Fant nr 3 korek transportowy wkrecany w miejsce zapalnika, nr 9 polski zapalnik GR.31 do granatu, nr 11 lotki od pocisku panzershrecka?
Napisano

Proszę o pomoc:
Czy to carska menażka z oryginalną farbą?
Dalej chyba fragment zamka od mosina, oliwiarka od jakiego karabinu?
Jakie/czyje to ostrogi, fagment pochwy i klamerki?

Napisano
śmietki nr 12 to carskie klamry zastępcze.
Łuska to 7,65 Browning, jeśli jest 479A albo samo 479 lub 7,65 mm Mauser jeśli 479B.
http://municion.org/32acp/32acp.htm
Napisano
Witam

12 to carskie klamry zastępcze. Stalowe, mosiądzowane, chociaz patrząc na stan tych twoich to watpie aby warstwa mosiądzu sie zachowała.

Pozdrawiam
Napisano
Co do klamer to faktycznie carskie ale mylnie nazywane zastępczymi."

Mógłbys rozwinąc temat ? Bo jak dotąd słyszłem tylko takie okreslenie, stąd moja ciekawość.

Pozdrawiam
Napisano
Podobnie jak Jaro jestem ciekawy rozwinięcia :]
na pierwszej fotce jeszcze, to nie zamek tylko pudełko magazynka od Mosina, oliwiarka też od Mosina, jeśli carska to na jednej ze ścianek powinien być carski orzeł, przeczyść i zobacz. Resztki pochwy wyglądają mi na złamaną pochwę do Austriaka M95, ale mogę się mylić, nie rozpoznam po takim zdjęciu.
Napisano

Nie zauważyłem Fiodorze żadnych napisów/sygnatur na menażce (ew. chyba 2 rzymską). Czy farba pochodzi z epoki? Masz moze fotkę całości (nie moge znaleźć w necie). Wrzucam lepszej jakości zdjecie pozostałych rupieci. Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie