Skocz do zawartości

REKONSTRUKCJA W SANOKU !!!!! c.d

Rekomendowane odpowiedzi

>>>>To dziecko jak mówisz , nie uczestniczyło w rekonstrukcji , było wśród widzów jest to syn jednego z rekonstruktorów. Jeśli dokładnie niewiesz to nie pisz.

A co mnie to obchodzi, że on nie brał udziału w rekonstrukcji? Mam to głęboko w du***. Wypowiadał się w telewizji i poszło to w eter dla milionów ludzi! I co oni sobie pomyślą teraz o nas - rekonstruktorach. Czemu nie było przy nim tatusia gdy ten udzielał wywiadu dla telewizji?

Co wy sobie żarty robicie z tego hobby? Dzieci to do piaskownicy, a nie na rekonstrukcje.

Ktoś coś jeszcze chce dodać?
Pozdrawiam

• Odpowiedzi 168
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Do kreta co ma Wonty do Naszych gimnistiorek wz 43 !!

Człowieku na ptrzeby tego reko zakupilismy piekne mundury bylismy full wypasz opozadzeniem i bylismy dopieci na ostatni guzik !!

a Po 2 ! Człowieku zastanow sie co piszesz masz wonty o gimnistiorki wz 43 !! A skad do cholery mamy wydrzec ten wzor 35 skoro ani na allegro go nie ma bo nie szyja ani na giełdach !! Nawet schematu szycia takiej gimnistiorki nie ma w internecie a ze zdjecia nie uszyjesz !!
Chyba ze potrafisz to uszyj i daj znac ja odkupie

Skad ludzie maja te 35 wz to nie wiem ja od roku pytam o ten wzor ludzie sami nie widza z kad to wziac !

Zreszta stary płaczesz o wz 43 bylo chyba 5 ruskow tym wz a reszta jakies komninacje pod wz35 !!

Jak cos to teleport byl i przenioslo nas w czasie z 1944 z Staliningradu do Sanoka na Linie Mołotowa 1941 !! :D

Zreszta człeku Rekonstrukcja miała pokazac jak mniej wiecej kilkanascie lat temu przebiegała Bitwa w Sanoku o linie Mołotowa ! To jest leprze niz czytanie ksiazek. Było to na celu edukacyjnym lub dla innych w sensie ciekawostki ludzie mieli okazje zobaczyc cos czego w zyciu nie widzieli i nie kazdy sie zna na takich rzeczach

Moim zdaniem Rekonstrukcja była Wypasiona a jak ci sie wz gimnistiorek nie odpowiada to nie patrz i nie przyłaz !

Monter nie mógł być to berlin bo jak zapewne wiesz w 1945 roku były inne malowania transporterów.Pozatym program który tak Cię obóżył leciał w telewizji regionalnej tak że napewno nie oglądało go miliony osób , a skoro Ty go oglądałeś musisz być z Podkarpacia lub okolic i specjalnie plujesz na to co odbyło się w Sanoku. Przez takich jak Ty są kłutnie i spory w środowisku renaktorskim .Niewiele twoich wypowiedzi na forum świadczy że założyłeś ten nick do opluwania i niczego konstruktywnego.

Witam

Jeśli komuś pasuje takie naciąganie faktów to jego sprawa . To troche tak jakby jakiś niemiecki reenactor ubral na siebie ciuchy wzorów z końca wojny i wystepowal tak na inscenizacjach z wrzesnia 1939 r , troche glupio by to wygladalo prawda? A gimnastiorka wz. 35 nie różni sie za wiele od wz.43 raptem tylko kołnierzem który jest wykładany a nie stójka oraz brakiem pagonów . Więc wzór do uszycia gimnastiorki wz.35 juz macie w postaci swoich bluz, zmieniacie tylko kolnierz. Mam nadzieje że nie powstanie kolejna głupia kłótnia na forum z powodu bluz ;) .

Witam ! Pozwolę sobie też zabrać głos w tej dyskusji.
1.Tatusia filmowanego dzieciaka nie było przy nim ponieważ brał udział w rekonstrukcji ,a filmik był kręcony w miejscu dla gapiów , wybrany został tylko dlatego że wyróżniał się z tłumu
2.Gimniastiorki i owszem wz 43 , trafił się też i szwajcar , ale dla przeciętnego gapia ten szwajcar i jego kolor bardziej kojaży się z niemcem.
Proszę pooglądać jakikolwiek film fabularny z naszej telewizji i zobaczyć jak tam prezentuje się armia radziecka lub niemiecka . Nie wspominamy oczywiście o finansach jakie są przeznaczone na taki film a taką rekonstrukcję .
Reasumując to wszystko trzeba się najpierw zapytac widowni jak im się to podobało i dopiero zabierać głos.
3.Puki co mamy nagonki na rekostruktorów wiadomo Gdańsk chłopcy z SS i inne.Myślę że nie będzie inaczej jeśli oni sami skaczą sobie do gardeł zamiast cieszyć się tym że ktoś wogóle chce coś robić .
4. GRH SAN jest grupą działającą dopiero rok i wszyscy jej członkowie tj. około 30 osób występowali w mundurach od Frankowskiego strona niemiecka i wz 35 po stronie radzieckiej.
5.Wiadomo że rzadna GRH niejest w stanie zrobić czegoś sama więc trzeba kogoś zaprosić . Jeśli już ktoś przyjedzie w tym wypadku myślę o słowakach najlepiej go nie wpuścić do okopu bo jego gimniastiorka jest o rok zaszybko uszyta to że przejechał kilkaset kilometrów to pestka na drugi rok sobie kupi to przyjedzie apewno" może organizator powinien tak zrobić bo chłopaki jak wyszli z okopów to i tak ciężko było poznać jaki ma mundur.
6.No i proszę pokazać mi jakąkolwiek pierwszą imprezę bez takich niedociągnięć . Mam nadzieję że za rok też się zmobilizują i zrobią jeszcze większą imprezkę

Więc panowie wiem że wszystko wyłapiecie , ale czy aby każdy jest taki oblatany , w końcu nierobi się tego dla rekonstruktorów tylko dla publiki proszę o tym pamiętać
Pozdrawiam wszystkich Kloss33

Witam . Jedynie co mogę dodać to oddziałów rosyjskich jest ogólnie co kot napłakał" , a oddziału umundurowanego ściśle na 1939 rok to jeszcze nie widziałem ( jedynie co były to pojedyńcze osoby) - więc nie ma co za bardzo szaleć w tym temacie .Pozdr.

Witam . Jedynie co mogę dodać to oddziałów rosyjskich jest ogólnie co kot napłakał" , a oddziału umundurowanego ściśle na 1939 rok to jeszcze nie widziałem ( jedynie co były to pojedyńcze osoby) - więc nie ma co za bardzo szaleć w tym temacie .Pozdr.

Możecie sobie pisać co chcecie my i tak wiemy swoje. Osoby które uczestniczyły w rekonstrukcji były bardzo zadowolone i zapowiedziały swój udział w następnej organizowanej przez nas bitwie.

>>>A skad do cholery mamy wydrzec ten wzor 35 skoro ani na allegro go nie ma bo nie szyja ani na giełdach !! Nawet schematu szycia takiej gimnistiorki nie ma w internecie a ze zdjecia nie uszyjesz !!
Chyba ze potrafisz to uszyj i daj znac ja odkupieTo jest leprze niz czytanie ksiazek.>jak ci sie wz gimnistiorek nie odpowiada to nie patrz i nie przyłaz !>>Pozatym program który tak Cię obóżył leciał w telewizji regionalnej tak że napewno nie oglądało go miliony osób a skoro Ty go oglądałeś musisz być z Podkarpacia lub okolic i specjalnie plujesz na to co odbyło się w Sanoku.Przez takich jak Ty są kłutnie i spory w środowisku renaktorskim .>1.Tatusia filmowanego dzieciaka nie było przy nim ponieważ brał udział w rekonstrukcji ,a filmik był kręcony w miejscu dla gapiów , wybrany został tylko dlatego że wyróżniał się z tłumuJeśli już ktoś przyjedzie w tym wypadku myślę o słowakach najlepiej go nie wpuścić do okopu bo jego gimniastiorka jest o rok zaszybko uszyta to że przejechał kilkaset kilometrów to pestka na drugi rok sobie kupi to przyjedzie apewno" może organizator powinien tak zrobić bo chłopaki jak wyszli z okopów to i tak ciężko było poznać jaki ma mundur.

>>>A skad do cholery mamy wydrzec ten wzor 35 skoro ani na allegro go nie ma bo nie szyja ani na giełdach !! Nawet schematu szycia takiej gimnistiorki nie ma w internecie a ze zdjecia nie uszyjesz !!
Chyba ze potrafisz to uszyj i daj znac ja odkupieTo jest leprze niz czytanie ksiazek.>jak ci sie wz gimnistiorek nie odpowiada to nie patrz i nie przyłaz !>>Pozatym program który tak Cię obóżył leciał w telewizji regionalnej tak że napewno nie oglądało go miliony osób a skoro Ty go oglądałeś musisz być z Podkarpacia lub okolic i specjalnie plujesz na to co odbyło się w Sanoku.Przez takich jak Ty są kłutnie i spory w środowisku renaktorskim .>1.Tatusia filmowanego dzieciaka nie było przy nim ponieważ brał udział w rekonstrukcji ,a filmik był kręcony w miejscu dla gapiów , wybrany został tylko dlatego że wyróżniał się z tłumuJeśli już ktoś przyjedzie w tym wypadku myślę o słowakach najlepiej go nie wpuścić do okopu bo jego gimniastiorka jest o rok zaszybko uszyta to że przejechał kilkaset kilometrów to pestka na drugi rok sobie kupi to przyjedzie apewno" może organizator powinien tak zrobić bo chłopaki jak wyszli z okopów to i tak ciężko było poznać jaki ma mundur.

Chyba ze potrafisz to uszyj i daj znac ja odkupieTo jest leprze niz czytanie ksiazek.>jak ci sie wz gimnistiorek nie odpowiada to nie patrz i nie przyłaz !>>Pozatym program który tak Cię obóżył leciał w telewizji regionalnej tak że napewno nie oglądało go miliony osób

Napisałem fajnego długiego posta gdzie opisałem wszystkie bzdury tutaj wypisywane, jednak niestety zawiodła technika i post nie chce się załadować.

Bardzo proszę administratorów o naprawienie tego błędu.

Pozdrawiam

Witam ! Do montera jeśli jesteś taki dobry w te klocki to bardzo proszę :

1.Zgłosić się do organizowania następnej rekonstrukcji w Sanoku z tego co czytałem we wrześniu.

2.Nie ukrywać się pod samym tylko nickiem tylko występować jawnie, wtedy wiadomo z kim rozmawiamy.

3.Pochwalić się swoimi osiągnięciami.

4.Jeśli jesteś lepszy napewno Łukasz pozwoli Ci zorganizować następną imprezę .

5.Ocenę zostawimy na wrzesień

6.Jeżeli niecierpisz Sanoka Twoje wypowiedzi nic nie wnoszą do tego wątku i nie są obiektywne.

mimo wszystko pozdrwiam

Witam . Soli nie martw się - rekonstrukcja była O.K ! Jak zawsze będą słowa krytyki - ale trzeba sie do tego przyzwyczaić , każdy ma prawo do wolnej wypowiedzi.Ciekaw jestem kto widział tą rekonstrukcję na żywo , a kto w telewizji ( kilka sekund ) i z tych kilku fotek . A może trzeba sobie zadać pytanie która rekonstrukcja była idealna w 100% ? I czy wogóle taka była w minionym okresie ? A może ktoś spróbuje na swoich barkach zrobić taką idealną rekonstrukcję ? Pozdr.

Ad 1. Nie mam zamiaru do niczego się zgłaszać, do tego mam za daleko.

Ad 2. I tak mnie nie znasz, więc nie widzę powodu się ujawniania. Nie ważne kim jestem, ważne jest to co mówię.

Ad 3. Pochwalić? Ja nic wobec Was nie muszę. Wy zorganizowaliście coś, zbierajcie teraz tego żniwo.

Ad 4. Łukasz" mi nic nie musi pozwalać. Do tego Podkarpacie to nie mój teren. Oceniam tylko to co widzę.

Ad 5. Nie. To ja ocenię Wrzesień. A wiecie dlaczego? Bo mi wolno.

Ad 6. W Sanoku byłem raz w życiu :) Nie mam za co go ie cierpieć".

Najśmieszniejsze jest to że za wszelką cenę chcecie odkryć kim jestem i dlaczego tak bardzo nie lubię Sanoka, a nie wynosicie wniosków z tego co mówię. Fakt porywczy jestem, mogłem to co napisałem, napisać łagodniej" ale wcale nie chciałem.

To wy dalej doszukujcie się kim jestem itp, a ja poczekam do tego Września i ocenię Waszą pracę ponownie. Zobaczymy czy wyniesiecie jakieś wnioski z tego co mówiłem.

Pozdrawiam

Hehehe. Cieszę się drogi kolego że dałeś upust swoim nerwom. Niestety nie jesteś wystarczająco kompetentny w dyskusji ze mną. Nie potrafisz dyskutować na poziomie". Tobie już podziękuję.

Pozdrawiam

kloss33 napisał: 4. GRH SAN jest grupą działającą dopiero rok i wszyscy jej członkowie tj. około 30 osób występowali w mundurach od Frankowskiego strona niemiecka i wz 35 po stronie radzieckiej."
Kłótnie Koledzy wynikają m.in. właśnie stąd, bo temat Frankowskiego wraca. I mimo tylu postów w tej sprawie mamy wciaż jego fanów". A skutki potem są czesto opłakane. Co widać, słychać i czuć" :-))) I tyle w tej Waszej połajance.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie