don66 Napisano 27 Marzec 2007 Autor Napisano 27 Marzec 2007 Powszechnie wiadomo, że telefon komórkowy, radiotelefon, monitor czy inny sprzęt generujący fale radiowe lub elektromagnetyczne jest w miniejszy lub większym stopniu szkodliwy dla zdrowia. Czy komuś z kolegów wiadomo jak to się ma do wykrywaczy metali?Pytam bo ostatnio na wykopki chcą ze mną chodzic moje dzieci (7 i 9 lat), z czego się bardzo cieszę, lecz nie jestem do końca pewien czy obcowanie z wykrywaczem jest dla nich wskazane.
karpik Napisano 27 Marzec 2007 Napisano 27 Marzec 2007 Powszechnie wiadomo, że telefon komórkowy, radiotelefon, monitor czy inny sprzęt generujący fale radiowe lub elektromagnetyczne jest w miniejszy lub większym stopniu szkodliwy dla zdrowia."Nie zgadzam się z tą tezą. Nigdzie/nigdy nie została potwierdzona. Dla przeciwwagi napiszę, że leczy/bada się teraz sprzętem o wielkich mocach indukcji a fale elektromagnetyczne istnieją na Ziemi od jej powstania- Ziemia jest wielkim magnesem.
Vis 35 Napisano 27 Marzec 2007 Napisano 27 Marzec 2007 To może być szkodliwe ostatnio trochę chodziłem z moją piszczałką a teraz jestem przeziębionyhehePozdro
acer Napisano 27 Marzec 2007 Napisano 27 Marzec 2007 monitory są szkodliwe dla zdrowia - osłabiają wzrok
Foster73 Napisano 27 Marzec 2007 Napisano 27 Marzec 2007 Bramki na lotniskach np. działają na tej samej zasadzie.Gdyby były szkodliwe, to pewnie w sądach w USA już dawno ktoś (lub wielu ktosiów) wyrwałby wielomilionowe odszkodowanie.To chyba tyle.
kopijnik2 Napisano 27 Marzec 2007 Napisano 27 Marzec 2007 przy każdym promieniowaniu najważniejsza jest dawka wchłonięta" proporcjonalna do czasu aświetlenia".
Pablo02 Napisano 27 Marzec 2007 Napisano 27 Marzec 2007 Taka drobna dywagacja na temat wpływu wykrywek na zdrowie.Nie wiem czy to przypadek, czy nie, ale ze znanych mi użytkowników sprzętu TM 808 ( ramówka do głębokich wykopów ), wszystkim którzy go używali, a potem spodziewali się dziecka, urodziły się córeczki :)))Pozdrawiam.
karpik Napisano 27 Marzec 2007 Napisano 27 Marzec 2007 Można się pokusić o stwierdzenie iż użytkownicy MD mają nerwicę i wrzody żołądka:)
ARKADIO.IE Napisano 27 Marzec 2007 Napisano 27 Marzec 2007 Witam :)Stwierdenie:) Wykrywacz powinien być odpowiednio dobrany do możliwości fizycznych poszukiwacza:) -ponieważ złe(wyważenie) dobranie sprzętu powoduje żylaki i skrzywienie kręgosłupa:)ps.Patrz w wyszukiwarce Ergonomia"pozdrawiam
pokemon Napisano 28 Marzec 2007 Napisano 28 Marzec 2007 No jeszcze są inne szkodliwości: np. szkodliwość dla związku małżeńskiego (jeśli żona sobie nie życzy mieć męża poszukiwacza), szkodliwość dla innych zbieraczy (kto pierwszy ten lepszy)itp. :-)Poważniej mówiąc, to wszystko w jakimś stopniu jest szkodliwe. Uciec od cywilizacji się nie da. To nie czasy homo sapiens. Rozmawiałem z facetem któy stawia wieże GSM. Może każdemu udowodnić iż wieża nie jest szkodliwa dla otoczenia. Przyznał jednocześnie, że bardziej promieniują komórki które każdy nosi, a nikt nie protestuje. Pewnie kolega jak nie kupił, to lada moment kupi swoim maluchom tele-nadajnik-odbiornik nie patrząc na zdrowie bobasó, a tu się o wykrywacz kolega martwi? :-)
sopel69 Napisano 28 Marzec 2007 Napisano 28 Marzec 2007 Pokemon napisał:Cyt.> To nie czasy homo sapiens"< święta prawda pokemon,święta prawda - gatunek ludzki trudno nazwać obecnie rozumnym :))))))Pozdrawiamps. a co do szkodliwości to już Paracelsus powiedział wszystko jest trucizną i nic zarazem nie jest trucizną- wszystko zależy od dawki im więcej tym gorzej, za wyjątkiem dawki dobrego humoru.Jeszcze raz pozdrawiam, a swoja droga to jakiem mamy obecnie czasy homo.... co???
ja20 Napisano 28 Marzec 2007 Napisano 28 Marzec 2007 bardzo szkodliwe są wykrywacze.zwłaszcza dla zdrowia psychicznego.Kilka razy pokopiesz potem już tylko o kopaniu myslisz,wypatrujesz okopów, stanowisk, ja już nawet wszelkie wyjazdy wakacyjne planuje tak żeby się coś wykopać dało.
Vis 35 Napisano 28 Marzec 2007 Napisano 28 Marzec 2007 To prawda zgadzam się z tobą w 100% najgorsze jest to, że na tą chorobę nie ma lekarstwa
karpik Napisano 28 Marzec 2007 Napisano 28 Marzec 2007 W innym wątku przeczytałem, że na tą chorobę dobre są odłamki w ciele- taki esperal dla zbyt" uzależnonych:)))
Vis 35 Napisano 28 Marzec 2007 Napisano 28 Marzec 2007 Czyli byłem w błędzie jednak jest jakieś lekarstwo, wiecie może czy jest na receptę czy dostępne dla każdego? :)Pozdro
ARKADIO.IE Napisano 28 Marzec 2007 Napisano 28 Marzec 2007 Witam :) Na to nie ma lekarstwa,ale podobno pomaga kupno następnego sprzętu(ale to też na jakiś czas) więc sam widzisz, jest kiepsko:)ale ja tak lubie:)pozdrawiam wszystkich chorych inaczej:)ps .Ja w piaskowych moraczach spędziłem pare lat.Nienawidziłem ich! A teraz je uwielbiam:)
pokemon Napisano 29 Marzec 2007 Napisano 29 Marzec 2007 Sopel69- chodziło mi o austrolapitekusy i inne andertalczyki :-)Ale złapałeś mnie...niech będzie, że homo sapiens :-)A jak się dobrze łopatką namachasz, to pewnie sapiens i sapiens i oddechu złapać nie możesz co?He,he,hePozdro :-)
sopel69 Napisano 30 Marzec 2007 Napisano 30 Marzec 2007 :) jako że, zardzewiały złom nie wchodzi w skład moich zainteresowań to nie sapiens" bo dołów kopać nie muszę,ot dwa ruchy saperką - już prędzej kolana mnie bolą od ciągłego kucania, a może to ze starości?? ;)pozdrowienia
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.