PUMA1 Napisano 24 Marzec 2007 Autor Napisano 24 Marzec 2007 Witam kupiłem takie akumulatorki do wykrywacza o pojemności 2700 A . I szkoda ale nie zdają egzaminu wykrywacz mi zle pracuje gdy je wkładam choć są dobrze naładowane wykrywcz zle się spisuje , pokazuje ze akumulatory są naładowane na około 50 % i mi piszczy ze są słabe bateriie . Napiszczie na jakich pracujecie akumulatorkach warto wiedzieć co jest dobre kupiłem je z bo myslałem ze będą dobre a tu klapa .
ARKADIO.IE Napisano 24 Marzec 2007 Napisano 24 Marzec 2007 Witam ,widzisz jest dość spora różnica między bater, a akumulatorkami? Bater- mają 1,5 v, a wszystkie aku maja 1,2/ - 1,3 v ?Więc na bater-będzie zawsze troszkę lepiej:)pozdrawiamps .jedyne aku jakie posiadam to są orginalne do EX-se:)
diabelski Napisano 24 Marzec 2007 Napisano 24 Marzec 2007 Witam, też wdepnąłem w gówno kupując aku JIABAO, koleś w sklepie mówił że dużo ich schodzi i że są niezłe. Znalazł kolejnego frajera... ładowarka po kilku minutach ładowania pokazuje że są uszkodzone... -panowie nie kupujcie tego szajsu bo i tak kupicie drugie!!!Wykrywka zaczęła poprawnie pracować jak zmieniłem na pentagramy, szybko się ładują i zero błędów.Warto zainwestować w lepsze aku, bo mniej się na tym straci a i nerwów się nie popsuje.Pozdrawiam.
karpik Napisano 24 Marzec 2007 Napisano 24 Marzec 2007 Też kupiłem tanie-polskie, ładowarka+ 4 aku 3200-40zł z przesyłką. Sprawują się świetnie, ładowane były 15 razy, żadnych błędów czy strat w długości działania nie stwierdziłem. Widać ten jiabao to niezły syf- chiński?
w@riat Napisano 24 Marzec 2007 Napisano 24 Marzec 2007 Tak jak napisał ARKADIO.IE. Polecam kupno jeszcze jednego akumulatorka i podpięcie pod wykrywacz. Wtedy napewno będzie dobrze działać. Chyba ,że nie masz takiej możliwości.
Lubuszanin Napisano 25 Marzec 2007 Napisano 25 Marzec 2007 Witam PUMA1 z tym jest jak w tym przysłowiu Tanie mięso psy jedzą".Ja zainwestowałem w porządną ładowarkę i akumulatorki niestety trochę mnie to kosztowało :( Co prawda piszczałka nie pokazuje 100% naładowania ale 96% myślę że to i tak niezły wynik,po czterech godzinach pracy,pokazuje 92%PS.Radze Ci pozbąć się szybko felernego zakupu ,dołuż i kup porządne.
karpik Napisano 25 Marzec 2007 Napisano 25 Marzec 2007 Aku nigdy nie pokaże 100%. Baterie alkaiczne mają 1,5 V, a aku 1,2 V, dlatego nawet nowe nie mają takiej mocy". Co za tym idzie czas działania na aku(teoretycznie) jest krórszy.
Lubuszanin Napisano 25 Marzec 2007 Napisano 25 Marzec 2007 Zgadzam się z Tobą Karpik w zupełności ale myślę ,że 96% to i tak niezły wynik.
karpik Napisano 25 Marzec 2007 Napisano 25 Marzec 2007 Pewnie. Godzinka/dwie różnicy, a jaka oszczędność.
bigi Napisano 26 Marzec 2007 Napisano 26 Marzec 2007 Wiec tak pierwsze moje aku powerizer - po roku padly na amen. tzn naladuja sie ok, ale posluza z 10 minut :) hehe dobre sa profitex czy cos takiego - mam juz chyba z dwa latka i dzialaja az milo, no i nie jestem jeszcze zadowolony z moden'a zreszta kupilem komplet 9v z ladowarka firmowa - ta z kolei ich nie mogla naladowac ;) odeslalem do sprzedawcy i czekam czekam czekam..... akumulatorki na 8 godzinny wypad musialem miec dwa - uwazam ze slabe.
matizmat Napisano 26 Marzec 2007 Napisano 26 Marzec 2007 Widzisz PUMA1... Kupiłem te same aku co ty- najwidoczniej wtopiliśmy, bo ja też jestem niezadowolony. Ale używam też aku frmy eyepower" i te są oki.
k-szela Napisano 27 Marzec 2007 Napisano 27 Marzec 2007 Witam!!! Ja mam dwa zestawy akku: Hama 2500mAh w zestawie z ładowarką szybką HAMA dostłem ją za punkty Payback i dokupiłem jeszcze drugi zestaw akku sanyo 2300mAh używam ich w x-terrce 30 ładuję przed każdą wyprawą są OKI:D
PUMA1 Napisano 27 Marzec 2007 Autor Napisano 27 Marzec 2007 Witam ten sprzedawca co od niego kupiłem bardzo je chwalił i pisał w opisie na allegro ze można je ładować 1000 razy mi się zdaje ze to po prostu kłamstwo. W aparacie fotograficznym działają dobrze i pilotach lecz do wykrywacza się nie nadaje ten zestaw akumulatorów.
don66 Napisano 28 Marzec 2007 Napisano 28 Marzec 2007 Czytam ten post i trochę się dziwię, ponieważ nigdy nie zdarzyło mi się, aby wykrywacz pracował inaczej na bateriach, a inaczej na akumulatorkach. Stan baterii pokazuje zawsze właściwy tj. 100% dla nowych baterii i naładowanych akumulatorków. Pomimo różnicy napięcia, które przy akumulatorkach jest niższe o 3V w Saperze Nowaka i 2,4V w Minelabie nie zauważyłem zmian czułości czy zasięgu. Jedyna różnica to nieco dłuższa praca na bateriach alkalicznych w porównaniu do akumulatorków. Obecnie używam akumulatorków Enrgizer i Sony. Kiedyś kupiłem tanie badziewie na targu i długo nie wytrzymało, w sumie wyszła ta oszczędność drożej, ponieważ musiałem kupić nowe.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.