Skocz do zawartości

Akumulatory jakich używacie ?

PUMA1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam kupiłem takie akumulatorki do wykrywacza o pojemności 2700 A . I szkoda ale nie zdają egzaminu wykrywacz mi zle pracuje gdy je wkładam choć są dobrze naładowane wykrywcz zle się spisuje , pokazuje ze akumulatory są naładowane na około 50 % i mi piszczy ze są słabe bateriie . Napiszczie na jakich pracujecie akumulatorkach warto wiedzieć co jest dobre kupiłem je z bo myslałem ze będą dobre a tu klapa .

Napisano
Witam ,widzisz jest dość spora różnica między bater, a akumulatorkami?
Bater- mają 1,5 v, a wszystkie aku maja 1,2/ - 1,3 v ?
Więc na bater-będzie zawsze troszkę lepiej:)
pozdrawiam

ps .jedyne aku jakie posiadam to są orginalne do EX-se:)
Napisano
Witam, też wdepnąłem w gówno kupując aku JIABAO, koleś w sklepie mówił że dużo ich schodzi i że są niezłe. Znalazł kolejnego frajera... ładowarka po kilku minutach ładowania pokazuje że są uszkodzone...
-panowie nie kupujcie tego szajsu bo i tak kupicie drugie!!!
Wykrywka zaczęła poprawnie pracować jak zmieniłem na pentagramy, szybko się ładują i zero błędów.
Warto zainwestować w lepsze aku, bo mniej się na tym straci a i nerwów się nie popsuje.
Pozdrawiam.
Napisano
Też kupiłem tanie-polskie, ładowarka+ 4 aku 3200-40zł z przesyłką. Sprawują się świetnie, ładowane były 15 razy, żadnych błędów czy strat w długości działania nie stwierdziłem. Widać ten jiabao to niezły syf- chiński?
Napisano
Tak jak napisał ARKADIO.IE. Polecam kupno jeszcze jednego akumulatorka i podpięcie pod wykrywacz. Wtedy napewno będzie dobrze działać. Chyba ,że nie masz takiej możliwości.
Napisano

Witam PUMA1 z tym jest jak w tym przysłowiu Tanie mięso psy jedzą".Ja zainwestowałem w porządną ładowarkę i akumulatorki niestety trochę mnie to kosztowało :( Co prawda piszczałka nie pokazuje 100% naładowania ale 96% myślę że to i tak niezły wynik,po czterech godzinach pracy,pokazuje 92%

PS.Radze Ci pozbąć się szybko felernego zakupu ,dołuż i kup porządne.

Napisano
Aku nigdy nie pokaże 100%. Baterie alkaiczne mają 1,5 V, a aku 1,2 V, dlatego nawet nowe nie mają takiej mocy". Co za tym idzie czas działania na aku(teoretycznie) jest krórszy.
Napisano
Wiec tak pierwsze moje aku powerizer - po roku padly na amen. tzn naladuja sie ok, ale posluza z 10 minut :) hehe dobre sa profitex czy cos takiego - mam juz chyba z dwa latka i dzialaja az milo, no i nie jestem jeszcze zadowolony z moden'a zreszta kupilem komplet 9v z ladowarka firmowa - ta z kolei ich nie mogla naladowac ;) odeslalem do sprzedawcy i czekam czekam czekam..... akumulatorki na 8 godzinny wypad musialem miec dwa - uwazam ze slabe.
Napisano
Widzisz PUMA1... Kupiłem te same aku co ty- najwidoczniej wtopiliśmy, bo ja też jestem niezadowolony. Ale używam też aku frmy eyepower" i te są oki.
Napisano
Witam!!! Ja mam dwa zestawy akku: Hama 2500mAh w zestawie z ładowarką szybką HAMA dostłem ją za punkty Payback i dokupiłem jeszcze drugi zestaw akku sanyo 2300mAh używam ich w x-terrce 30 ładuję przed każdą wyprawą są OKI:D
Napisano
Witam ten sprzedawca co od niego kupiłem bardzo je chwalił i pisał w opisie na allegro ze można je ładować 1000 razy mi się zdaje ze to po prostu kłamstwo. W aparacie fotograficznym działają dobrze i pilotach lecz do wykrywacza się nie nadaje ten zestaw akumulatorów.
Napisano
Czytam ten post i trochę się dziwię, ponieważ nigdy nie zdarzyło mi się, aby wykrywacz pracował inaczej na bateriach, a inaczej na akumulatorkach. Stan baterii pokazuje zawsze właściwy tj. 100% dla nowych baterii i naładowanych akumulatorków. Pomimo różnicy napięcia, które przy akumulatorkach jest niższe o 3V w Saperze Nowaka i 2,4V w Minelabie nie zauważyłem zmian czułości czy zasięgu. Jedyna różnica to nieco dłuższa praca na bateriach alkalicznych w porównaniu do akumulatorków.
Obecnie używam akumulatorków Enrgizer i Sony. Kiedyś kupiłem tanie badziewie na targu i długo nie wytrzymało, w sumie wyszła ta oszczędność drożej, ponieważ musiałem kupić nowe.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie