Skocz do zawartości

rusznikarz

KURT2005

Rekomendowane odpowiedzi

Uważam jednak, że jako ludzie obeznani z bronią i przepisami nie będą ryzykować bo zarobek mały a kłopotów może być sporo.

Nie wiem też na jakiej podstawie uznają, że broń nie nadaje się do użytku - jak wiadomo katalog instytucji do tego uprawnionych jest dość wąski i zamknięty. Nie chodzi o to, że jako fachowiec się na tym zna" (bo wiadomo, że się zna) tylko, że prawo mu nie pozwala. Że jest źle skonstruowane to też wszyscy wiemy, ale na razie w świetle prawa trzeba się trzymać ścieżki ustawowej. I obawiam się, że żadane kombinowanie tu nie pomoże.

Poczekajmy na ten papier.

• Odpowiedzi 69
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Panowie dlaczego dyskutujecie o przysłowiowej dupie Maryni" a nie przeczytacie ustawy i dokumentów wykonawczych.

Jedynym papierem w Polsce dla Polaka , który stwierdza że broń nie jest bronią jest papier z CLK z odpowiednią puncą CLK na bronii. Do tego takie coś" należy zarejstrować w Policji.
Możliwe że dopuszczlna jest prawnie jeszcze punca Wojskowego Instytutu Uzbrojenia (chyba tak to się nazywa)

Świetnym materiałem poglądowym były sprzedawane na allegro Tantale z puncą i papierkiem.

Aby uprzedzić pytania CLK nie odpowiada ne emaile, tak więc szczegółów nie mozna siędowiedzieć u źródła.

Tylko CLK i WITU (Wojskowy Instytut Techniczny Uzbrojenia w Zielonce) mogą zalegalizować w Polsce broń jako deko w świetle obecnych przepisów. Chyba, że ten rusznikarz jest pracownikiem np. WITU i robi fuchy na boku...

jednym słowem żeby powiesić sobie coś takiego w altance zgodnie z prawem potrzebny jest papier i punca z CLK ,czyli uruchomienie laboratorium ,sprzętu za kilkaset tysięcy zł i praca magistra inżyniera po politechnice ...I jak tu się dziwić ,że w tym kraju nie ma dobrych dróg ,że o autostradach nie wspomnę :)

A wiec uzyskałem odpowiedz od rusznikarza ale nie tego o którym pisze carmelo1 .ZE JEST MOZLIWOSC WYSTAWIENIA ZASWIADCZENIA NA BRON ZE JEST TO REPLIKA I WTEDY MOZNA SOBIE SPOKOJNIE WIESZAC GDZIE SIE TYLKO PODOBA.Problemem jest tylko namówic go zeby sie zgodził to wystawic.Ale dla chcacego nic trudnego.
Pozdrawiam

No tak k...a tylko napisałem ze powiedział mi ze tak sie da ominac juz mnie sie krytykuje ,ludzie po ile wy macie lat,po co wy wchodzicie na te forum odreagowac całodniowy stres czy porozmawiac doradzic pochwalic sie czyms?prosze czytac uwazniej.

A czy przekonał bym go zeby podpisał ze to replika i czy przekonam to juz moja prywatna sprawa kazdy ma swoje sposoby i dojscia do róznych żródeł.Starałem sie podsunac pomysł jak to ominac i ze sie da ale jak zawsze na tym forum wszystko konczy sie krytyka wysmiewaniem .Troche powagi czy niewidzicie ze duzo osób olało te forum i przeniosło sie na inne?a jest ich troche wystarczy poszukac,i to wszystko spowodowane tym co tu sie dzieje.

KURT nie denerwuj się tak bo to szkodzi. Czytałeś to co pisaliśmy wcześniej? Że koleś jest po prostu nierozważny i jeżeli wystawi coś takiego to ukręci bat na siebie? Punktuję to co piszesz i Twoje argumenty żeby Ci pokazać, że jest tak jak pisze past" - to na razie jedyny legalny sposób.

I zdaje się, że nie rozmawiamy tu jak coś obejść (bo i po co? będzie tak samo nielegalne jak bez tego papieru za stówkę pięćdziesiąt) tylko jak zrobić żeby było dobrze i legalnie.

Lat mam już kilka, stres odreagowuję na liczne inne sposoby, a tu pojawiam się podyskutować na spokojnie i rzeczowo. Po co się unosisz?

Co do tekstu do olewania forum i przenosin na inne to słyszę to na każdym które czytam więc to żadne halo"

Pozdrawiam

Taki sposób jest w 100%legalny jest poparcie w papierze przez osobe uprawniona.Sposób został podany kto chce niech zaryzykuje niebyło o tym na forum wiec podałem.Fotke druku na ktorym to jest wypisane postaramy sie wstawic jak najszybciej.moze niekazdy rusznikaz sie na to zgadza ale ten akurat tak.
Pozdrawiam

Ok - w takim razie poproszę o wyraźny skan/foto tego papieru i objaśnienie co i jak.

Jakiej broni to dotyczny?

W jakim stanie?

Jak pozyskanej?

Jak (i przez kogo) pozbawionej cech broni?

Kto naniósł na istotne części broni oznaczenia potwierdzające pozbawienie jej cech?

Jeżeli to się potwierdzi zostaniesz bożyszczem tłumów i być może też smutnych panów

Tak więc czekamy, prosimy...

Poziom Twoich odpowiedzi mówi sam za siebie. Zawsze obrażasz innych jak Ci się kończą argumenty?

A kto to ma wstawić jest mi zupełnie obojętne - chodzi W OGÓLE o taki dokument, który wg mnie nie istnieje.

To chyba wszystko co było do powiedzenia - czytający sami wyciągną wnioski

Nade... Nadejszła wiekopomna chwila..." w której moja, jak to carmelo raczył określić, iewyparzona gęba" musi powiedzieć co następuje - kręcisz Waść, żeby nie powiedzieć dosadniej.

Same przechwałki co to masz za cudne papiery legalizujące wykopy, a 0 (słownie: zero) dowodów. Żadnych skanów i konkretów na poparcie swoich wywodów. Tylko bluzgi i włączający się agresor w odpowiedzi na moje pytania i wątpliwości.

Nie podałeś też namiarów na zakład tego pana więc nawet nie można zweryfikować tych opowieści z mchu i paproci.

Rzekłem.

Przecież, jeśli rusznikarz napisze, że to replika, więc nie trzeba się martwić o deaktywację, bo replik sie nie deaktywuje chyba? Pozyskanie też nie jest ważne, w końcu to replika, więc zrobiona z byle czego, a tu z karabinu, więc hmm, ciężka sprawa, pewnie by się skończyła w sądzie, choć jak będzie papier, to może nie będą docekliwi z czego zrobiona?
Pozdrawiam

Po pierwsze TIX niepodniecaj sie tak ,a po drugie to na replike papier jako obejscie ustawy proponował nie ten gosciu co ma na bródnie warsztat.Jak zrobi fotke to wstawi a napisał ze zrobi to i bedzie.TIX (a teraz za rączke karmelek z kurcikiem i na spacerek. błazny to sami jesteście)mogłes sobie darowac wczesniej czy pózniej sie spotkamy gdzies w terenie.Nieprzypominam sobie zebym ja cos na twój temat napisał a ty na mnie naskoczyłes (a ja to sobie zapamietam)

@ KURT

Bo Ci żyłka pęknie ze zdenerwowania.

Mylisz pojęcia repliki i wykopka albo stosujesz je zamiennie - wiesz o czym w ogóle mówisz? Czytałeś ustawę?

Podaj numer albo adres do tego gościa to sprawdzimy to wasze źródło.

Dalsza dyskusja nie ma sensu bo już dawno przestała być merytoryczna i zmieniła się w pyskówkę.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie