Ryszard Ochucki Napisano 20 Marzec 2007 Autor Share Napisano 20 Marzec 2007 Lemon - było dokładnie tak jak piszesz. We wrzesniu żołnierz często dostawał czystą blaszkę i sam dalej kombinował.Bardzo ładne stany! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ryszard Ochucki Napisano 20 Marzec 2007 Autor Share Napisano 20 Marzec 2007 Mieszko, prosiłem o coś... To zdjęcie nie jest zbyt..Szanujmy Tych co polegli w bezimiennych mogiłach. Mam nadzieję że powiadomiłeś odpowiednie służby. Jeśli nie sprawi to problemu to było by chyba lepiej jeśli Admin usunie to zdjęcie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mieszko_1 Napisano 20 Marzec 2007 Share Napisano 20 Marzec 2007 Niestety nie mam wpływu na serwer Odrkywcy,jeżeli admini forum będzie uważał ze zdjęcie nie pasuje to je usunie...Co do niemca -no cóż sygnał był na hełm-więc wykopałem-to co było w środku nie wypadło ,bo pasek trzymał.Bardzo mi przykro że was zaskoczyłem tak niemiłym widokiem-JESZCZE RAZ PRZEPRASZAM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 20 Marzec 2007 Share Napisano 20 Marzec 2007 Pamietaj o tym, ze ktos czyta to co piszesz i oglada Twoje zdjecia.Czasami warto przemyslec glebiej to co sie wkleja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 20 Marzec 2007 Share Napisano 20 Marzec 2007 mieszko_1 nas nie zaskoczyłeś -ty zaskoczyłeś sam siebie -ale dobrze że przemyślałeś na spoko -każdemu się zdarzy -coś na gorąco chlapnąć -myślę że nie ma tu takiego co by nie dał ciała –pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mieszko_1 Napisano 20 Marzec 2007 Share Napisano 20 Marzec 2007 może kiedyś nas wyłapią-wystarczy że zwrócą się do WASt -tam mają dane ludków którzy jednak przejmuja się losami poległych..niestety nasze hobby wiąże się nierozwiązalnie z takimi odkryciami-niestety e/marki trafiają na allegro,a nie do miłych pań z berlinado wątku dorzucam dwa stare artykuły -warto je przeczytaćhttp://voila.pl/6qjuq/index.php?get=1&f=2http://voila.pl/6qjuq/index.php?get=1&f=1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 20 Marzec 2007 Share Napisano 20 Marzec 2007 Numer poczty polowej tej jednostki to L 30371 (wie ktoś może co to za jednostka?). Odznaki trzymał niejaki Unteroffizier F. Gruber, zachowały się jego listy i.. tekst Lilli Marlen.pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wilhelm6 Napisano 21 Marzec 2007 Share Napisano 21 Marzec 2007 Witam!L30371(8.9.1943-22.4.1944) 3.4.1944 3. Batterie leichte Flak-Abteilung 93 (Sf)Czy w innym okresie ten numer był przydzielony do innej jednostki jak to nieraz bywało nie wiem.pozdrawiamwilhelm6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek102 Napisano 21 Marzec 2007 Share Napisano 21 Marzec 2007 Jeszcze jeden przyklad na oznaczanie FPN Luftwaffe , w tym przypadku Flak literą L .Bartek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wilhelm6 Napisano 21 Marzec 2007 Share Napisano 21 Marzec 2007 Witam!Feldpost Nummer: 13511(1.2.1941-11.7.1941) 1. Batterie Reserve-Flak-Abteilung 336,(27.1.1942-14.7.1942) 1. Batterie schwere Flak-Abteilung 336,(1.8.1943-23.3.1944) 18.8.1943 1. Batterie schwere Flak-Abteilung 336 (v).Jeszcze jeden przykład że nie zawasze pojawia się L. Jest to również przykład z niemieckiego forum. Tego samego co dwa posty wyżej.pozdrawiamwilhelm6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wilhelm6 Napisano 21 Marzec 2007 Share Napisano 21 Marzec 2007 Witam!Rozwiązaniem kwestii L może byc po prostu to że numer poczty polowej jest po prostu niepowtarzalny i odpowiadający zaglądając do spisu nie zawracają sobie głowy literkami. W spisie istnieje poczta o numerze 00001 lub L00001 a nie 00001 i L00001. Rozwiązaniem byłby wgląd do takiego spisu...Nie da się ukryć że 99% numerów poczty związanych z lotnictwem które pojawiają się na forum posiada przed numerem cyfrowym L. pozdrawiamwilhelm6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek102 Napisano 21 Marzec 2007 Share Napisano 21 Marzec 2007 Spróbuj zapytać na innym forum o L13511 a zobaczysz jaką otrzymasz odpowiedz. Litera L jest poprostu przez kolesi pomijana , a jest nierozerwalną częścią FPN . Także MOB i FPN nie mogą być takie same .No to w dyskusji przelecieliśmy się przez 2 wątki :)Bartek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 21 Marzec 2007 Share Napisano 21 Marzec 2007 Dzięki za pomoc...Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OnyX Napisano 21 Marzec 2007 Share Napisano 21 Marzec 2007 super fanty gratuluje!!!! fajny wątek jutro wrzuce cos z moich wykopków !!! R51 super trafienia!!! im starsze tym lepsze!!! Szacun! Pozdro 600 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
generał w. Napisano 22 Marzec 2007 Share Napisano 22 Marzec 2007 Cześć Ryszardzie!Ale się zdenerwowałem" ty oszuście". Patrzę i oczom nie wierzę. Widzę na twoim zdjęciu moją blaszkę. Ładnie to tak koledze odstępować jedną blaszkę, a resztę trzymać po kryjomu i udawać Greka ha, ha... Gdybyś chciał się pozbyć reszty to daj znać. Wrzuć zdjęcie tych Radowskich. Pozdrawiam, bo dawno się nie widzieliśmy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 22 Marzec 2007 Share Napisano 22 Marzec 2007 Niestety jest niemożliwe, aby to był Battr.L.Flak.Abt.93. Będę musiał szukać dalej.dzięki za pomocPozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Igor Grożny Napisano 23 Marzec 2007 Share Napisano 23 Marzec 2007 Mieszko szczery uśmiech widnieje z pod tego chełmu.Zgłoś to administratorowi. Chałerek niczego sobie.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michu-tuna sqad Napisano 23 Marzec 2007 Share Napisano 23 Marzec 2007 Witam wszystkich miłych odkrywców". Dołączam się do prośby generala w. zebyś pokazał jednak te czyste blaszki, które wykopałeś w zeszłym roku Michale a może Galu Anonimie jak wolisz!!! :))) Sprzedajesz miejsca?nieładnie :((( a ja Ciebie... :))) No i specjalne życzenia oczywiście dla fuhrera... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mieszko_1 Napisano 23 Marzec 2007 Share Napisano 23 Marzec 2007 mogę zrozumieć błędy w stylu karzdy/ktury..ale jak juz ktoś pisze hełm przez ceha i to dwókrotnie...ucz sie sam,a nie innych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OnyX Napisano 23 Marzec 2007 Share Napisano 23 Marzec 2007 no no Rysiu a co innych wybijaków niz R A D i cyferek nie miałes ??? niezle tak robic lipy zeby sie dowartosciowac.... Słyszałes coś o krajobrazie księzycowym jaki pozostawiłes w Dolinie radosci ??? Jesli chcesz krytykowac innych to zacznij od siebie.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Igor Grożny Napisano 23 Marzec 2007 Share Napisano 23 Marzec 2007 Sorki za tego orta. Nie miałem zamiaru cię uczyć.Podoba mi się ten hałerek, bo już dawno sam nie znalazłem żadnego.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mieszko_1 Napisano 23 Marzec 2007 Share Napisano 23 Marzec 2007 hełmy -to klasyka zwłaszcza jak niemieckie-niestety na lini Odry większość trafia się z właścicielami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ryszard Ochucki Napisano 23 Marzec 2007 Autor Share Napisano 23 Marzec 2007 Witam Wszystkich:) Generale-blaszki poszły w świat- ale pamiętam.Dziękuję za zainteresowanie tematem. Michu-Tuna- kto jest fuhrerem?, T?? ;) Co by nie mowic-gratuluję rozpracowania J-23! a Wasze miejsca..hmm.. widzę że trafiłem W 10". Studia psychologii dają efekty..W Dolinie nigdy nic nie było poza puszkami po piwie po T :)a ja tam się wychowałem. Michu-T-S powiem Ci tak- nie ciągnijmy tego tematu- po kiego diabła drzeć psy,Wy zakładacie nowy wątek na który zawsze wszystkim jednak miło jest popatrzec ale zezwolcie czasem cos tam napisac lub o cos zapytac- i odpowiedzcie.Kilka razy pisalem i bez echa-tylko na NIE :) Mam nadzieję ze nie myslicie o mnie zle,pozdrawiam (serdecznie i uczciwie),niech bedzie-nie Rychu a Michu.A reszta Panów i Pań do dzieła-dawać zdjęcia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ryszard Ochucki Napisano 23 Marzec 2007 Autor Share Napisano 23 Marzec 2007 Onyx- nikt nie jest doskonały- ja tez.Mam plusy i minusy jak wszyscy ludzie.. Dzis kolega z pracy przyniosl mi obiecana odznakę- stryszkowy mutter kreuz w pudeleczku z baretką wersja zlota.Warto dac za niego litrową flaszkę finlandii? mi się podoba. Panowie-mam dosyc ujadania się i nerwów w pracy (z ktorej przed chwila wrocilem).Proponuję calkowicie zakopac topory wojenne (niech odkopie je ktos inny:)-slowa te kieruję oczywiscie do wiadomej ekipy. Co mogę obiecac-nie bede się wtracał w ten sposób.Na dniach obiecane fotosy.hej! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.