dzidek38 Napisano 15 Marzec 2007 Autor Napisano 15 Marzec 2007 Znalazłem coś takiego. Wykonane z metalu, w środku puste wypełnione jakimś włóknistym materiałe. Średnica ok. 2 cm., długość tego co na zdjęciu ok. 3 cm. Na czole posiada jakiś symbol.
dzidek38 Napisano 15 Marzec 2007 Autor Napisano 15 Marzec 2007 A jeszcze jakby ktoś mógł mi podać, co oznacza ten symbol (to chyba symbol producenta - tylko jakiego?).
Marcin z Lasu Napisano 16 Marzec 2007 Napisano 16 Marzec 2007 Jest to pocisk od broni gładkolufowej (najczęściej strzela się nią z amunicji śrutowej). Bruzdy na brzegu zastępują gwint i wprawiają pocisk w ruch obrotowy.
wolff Napisano 16 Marzec 2007 Napisano 16 Marzec 2007 Witam.Pragnę dodać że amunicja typu Breneka używana jest też prze policję i ochronę w strzelbach typu Mosberg.Policja używa jej do niszczenia celów Technicznych np.zamków w dzwiach zatrzymywania samochodów itp. Ochrona stosuje przy konwojach wartości pienięrznych.pozdr.wolff
Kiler Napisano 16 Marzec 2007 Napisano 16 Marzec 2007 Do niszczenia zamkow w drzwiach uzywa sie zupelnie innej amunicji.
wolff Napisano 16 Marzec 2007 Napisano 16 Marzec 2007 Witam.Piszę to czego mnie uczyli na kursie na licencję pierwszego stopnia SUFO.pozdr.wolff
Marcin z Lasu Napisano 15 Marzec 2007 Napisano 15 Marzec 2007 Dodam dla ścisłości, że to pocisk do broni gładkolufowej (dubeltówka itp.)
dzidek38 Napisano 15 Marzec 2007 Autor Napisano 15 Marzec 2007 Znalazłem coś takiego. Wykonane z metalu, w środku puste wypełnione jakimś włóknistym materiałe. Średnica ok. 2 cm., długość tego co na zdjęciu ok. 3 cm. Na czole posiada jakiś symbol.
danieloff Napisano 15 Marzec 2007 Napisano 15 Marzec 2007 Myśliwska kula breneka z resztką podbitki filcowej.
Pytanie
dzidek38
Znalazłem coś takiego. Wykonane z metalu, w środku puste wypełnione jakimś włóknistym materiałe. Średnica ok. 2 cm., długość tego co na zdjęciu ok. 3 cm. Na czole posiada jakiś symbol.
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.