Klucha 72 Napisano 13 Marzec 2007 Autor Share Napisano 13 Marzec 2007 Czego to w tej ziemi nie ma?Jak myślicie czy to możliwe że był w ziemiance?http://www.allegro.pl/item174942676_citroen_bl_11_auto_frontowe_wykopek_z_ziemianki_.htmlPozdro klucha 72 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr759 Napisano 13 Marzec 2007 Share Napisano 13 Marzec 2007 fajne ma lusterko wsteczne w kabinie - dziwnym trafem identyczne jak w Gazie 69 lub Warszawie M20. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 13 Marzec 2007 Share Napisano 13 Marzec 2007 Myślę że auto nie jest z ziemianki tylko ze stodoły i było mocno zajeżdżone po wojnie – widać naprawy blacharskie ale co tu truć autko fajne [W pierwszej chwili pomyślałem że sprawa modelarza ]-pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 13 Marzec 2007 Share Napisano 13 Marzec 2007 I jeszcze jedno jak można przestrzelić w tylu miejscach reflektor nie robiąc rzeszotu z przedniej maski –myśle że lampa jest od innego autka –naprawdę wykopana –a ma na celu podtrzymanie legendy o pochodzeniu –pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 13 Marzec 2007 Share Napisano 13 Marzec 2007 rzekłeś...karoseria nie była w kontakcie z ziemią...gumy wyglądają jakby pojazd stał na klockach...(?)pojazd nie stał długo pod chmurką... parę(2-5 ?)lat, maksymalnie, od ostatniego malowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ja20 Napisano 13 Marzec 2007 Share Napisano 13 Marzec 2007 jedni stodoła mówią inni ziemianka.ale na wykop to nie wygląda.świetny samochodzik.tylko po co ktoś ściemnia że to wykop?chyba cena auta trzymanego pod dachem jest większa niż takiego z ziemi.a swoją drogą może się myle ale chyba się samochodami do ziemianek nie wjeżdżało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 13 Marzec 2007 Share Napisano 13 Marzec 2007 obiło się" ziemiankę z okopu dla pojazdu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nasciturus69 Napisano 13 Marzec 2007 Share Napisano 13 Marzec 2007 Hahaha, akurat z ziemianki. Już to widzę. Pewno, jak go odkopał, to jeszcze miał włączone światła, choć postrzelane.A poważnie: proszę państwa, za dużo w swoim życiu widziałem takich samochodów, żeby dać się na to nabrać. Citroen został wytachany zza stodoły i tyle. Jest jeszcze jedna możliwość - został znaleziony w ziemiance, ale w 1945 roku, a potem stał lub jeździł, ale więcej chyba stał. Zresztą, na zdjęciach widać, że robił za krasnala ogrodowego na czyimś podwórku.No i cena jest dobra. Za takie pieniądze można kupić BLkę w lepszym stanie. Oczywiście do remontu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pająk Napisano 13 Marzec 2007 Share Napisano 13 Marzec 2007 Taaa... też mam podobnego. Tutaj reflektory z czegoś innego (chyba podziurawione przecinakiem a nie kulami), trąbka na błotniku z Warszawy. Podłoga obsypała się", a że to konstrukcja samonośna to buda osiadła na kołach. Życzę powodzenia w remoncie ewentualnemu nabywcy. Swoją drogą to musiał stać w jakimś paskudnym miejscu, że tak podłogę zjadło, mój stał u poprzedniego właściciela bezpośrednio na ziemi (bez kół)i aż tak nie zgnił. Skąd w ogóle mowa o ziemiance? Facet nic takiego nie pisze (chyba że zmienił opis). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek419 Napisano 13 Marzec 2007 Share Napisano 13 Marzec 2007 Zmienił opis.Było tam coś o SS WIKING.Może nawet gościu jest na tym forum :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klucha 72 Napisano 14 Marzec 2007 Autor Share Napisano 14 Marzec 2007 Zmienił opis na początku było z ziemianki i że należał do ss viking.Pozdro Klucha 72 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablcbr Napisano 14 Marzec 2007 Share Napisano 14 Marzec 2007 Z ziemianki czy stodoły taki samochód to przyjemne wyzwanie dla osoby go odbudowującej. Jak sie takowa znajdzie, ale zobaczyc ten pojazd teraz a w ruchu ( w ładnym lakierze, orginalny stanie itd) to cos pieknego.;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 14 Marzec 2007 Share Napisano 14 Marzec 2007 gostek zmienił cały opis łącznie z wersją utratą podłogi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinek94 Napisano 15 Marzec 2007 Share Napisano 15 Marzec 2007 Z pierwszego zawodu jestem blacharz samochodowy i kłade pusta głowe ze po nawet 10 latach i ziemi ten samochód nie wygladał by lepiej niz 20 letni maluch(wtedy jeszcze nie dodawano uszlachetniaczy do blach) uległ by w 100% biodegradacji i wygladał by podobnie jak to co wyciągamy z ziemi. BRAVO dla kolesia za tworzenie mitów!!! Lem is ded i mamy następce :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
01111977 Napisano 15 Marzec 2007 Share Napisano 15 Marzec 2007 Mity czy prawda autko nadaje się do odrestaurowania dla dobrego kombinatora z warsztatem,spawarką i pomysłami.Cena..Nie wiem.Chyba zbyt wygórowana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iglanadon Napisano 18 Marzec 2007 Share Napisano 18 Marzec 2007 ta cena to NIC w porównaniu z tym ile w to jeszcze trzeba włożyć, sam mam stare auto (opla kadetta-K-38) i powoli zaczynam wymiękać... niestety te 7 tys. to jest i tak mało w porównaniu z tym ile ta zabawa bedzie jeszcze kogoś kosztować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomcat3 Napisano 18 Marzec 2007 Share Napisano 18 Marzec 2007 z tym autkiekm to kit jak beret Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pająk Napisano 18 Marzec 2007 Share Napisano 18 Marzec 2007 Iglanadon, a nie zbywa Ci przypadkiem skrzynia? Albo chociaż sama choinka w dobrym stanie? Mam Moskwicza 400 i szukam. A może Tobie czegoś brakuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.