greg83pp Posted October 31, 2003 Author Posted October 31, 2003 Witam !Czy Znacie może jakieś strony z ekwipunkiem marynarzy Kriegsmarine , a także jednotek lądowych tej formacji,najlepiej takie od gaci po hełm :)Pozdrawiam i z góry dzięki.Grzesiek
Guest Posted October 31, 2003 Posted October 31, 2003 Na stronie www.germanmilitaria.com znajdziesz informacje na interesujący Cię temat.Pozdrawiam, April.
greg83pp Posted November 1, 2003 Author Posted November 1, 2003 Cześc !Dzięki za linki .Szukam po prostu zdjęć koca z napisem Kriegsmarine - mamtakowy dostać od jednego grzybka" u którego znajomy trzyma samochód - pana " pewnie niedługo będzie suszyć i poszukiwania kocyka ulegną przyspieszeniu -chcę wiedzieć co mam zobaczyć :)pozdrawiamGrzesiek
bjar_1 Posted November 1, 2003 Posted November 1, 2003 Ja mam natomiast szykowny ręczniczek Kriegsmarine".Przywiozła go moja świętej pamięci babcia w czasie powrotu z robót w 1945 roku......teraz ręczniczek wisi sobie nad moim łóżkiem:)pzdrbjar_1
Monsun Posted November 3, 2003 Posted November 3, 2003 Do bjar_1 Masz możliwość wrzycić fotkę tego ręcznika na forum? DziękiOrjętujecie się może ile kosztuje niemiecki worek od niemieckiej poczty. Dodam, że ma on dziurę 8x5cm w lewym dolnym rogu. oferowano mi go w ubiegłym tygodniu. Zastanawia mnie stan, bo oprócz tej dziury wszystko jest cacy. Kolo woła za niego 80 zł, ja uważam, że chce za dużo.Za wszystkie odpowiedzi z góry dziękuję.PozdrawiamMarcin
bjar_1 Posted November 3, 2003 Posted November 3, 2003 Monsun ,w tej chwili niestety nie mogę wrzucić fotki ręczniczka ,ale jak tylko będę miał w ręce cyfrówkę ,to zrobie fotkę na 100% i wrzuce tutaj.pzdrbjar_1
Monsun Posted November 4, 2003 Posted November 4, 2003 Dzięki, jestem ciekaw w jakim jest stanie. Przy okazji gratuluję zdobycia ciekawych fantów podczas wakacji.PozdroMarcin
bjar_1 Posted November 4, 2003 Posted November 4, 2003 Stan ręczniczka jest celujący (żadnych dziurek ,żadnych przetarć...). W rogu jest stempel:1939F.pzdrbjar_1
Guest Posted November 4, 2003 Posted November 4, 2003 Tez sie tym tematem interesuje. Polecam jeden z dzialow mojej strony: www.pefu.prv.plJest tam troche fotek wykopanych militariów made in Kriegsmarine.Pozdrawiampefu
Monsun Posted November 5, 2003 Posted November 5, 2003 bjar_1 - zazdroszczę Ci tego ręczniczka:)Pefu - fajna strona, prezentujesz na niej zarąbiste fanty.PozdroMarcin
bjar_1 Posted November 5, 2003 Posted November 5, 2003 Wiem ,wiem wszyscy mi go zazdroszczą ;)Moja prababcia wzięła sobie go z magazynów Kriegsmarine w Hamburgu. Była koło Hamburga na robotach w miejscowości Pineberg. Przywiozła sobie też niemiecki koc ,którego połowę mam do dzisiaj.pzdrbjar_1
greg83pp Posted November 5, 2003 Author Posted November 5, 2003 Bardzo ciekawy fant - gratuluję !Trudno dziś o takie rzeczy - ja mam ręcznik też w super stanie z przełomu XIX / XX w. z posagu moje prababki - coż niestety pieczątek nie posiada :)PozdrawiamGrzesiek ps. A ma może Ktoś jakieś fotki ręczników WP pre39 - slyszalem że takie były, ale fotek nie mam.
bjar_1 Posted November 5, 2003 Posted November 5, 2003 W najbliższym czasie postaram się zdobyć aparat cyfrowy i zrobić fotki.Dajcie mi czasu ;)pzdrbjar_1
greg83pp Posted November 5, 2003 Author Posted November 5, 2003 Witam !Bjar - ja też bym bardzo prosił o foto Twojego ręcznika , jak zrobisz fotki.Mój mail : greg83pp@wp.plPozdrawiam i dzięki :)Grzesiek
bjar_1 Posted November 5, 2003 Posted November 5, 2003 Spox. Fotkę wrzucę na forum. A jak chcesz to wyslę ci o większej rozdzielczości.pzdrbjar_1
Guest Posted November 6, 2003 Posted November 6, 2003 Jakbyście mieli jakieś niezidentyfikowane niśmierteliniki lub inne tabliczki z nazwami lądowych jednostek (kriegsmarine) to piszcie do mnie. Mam dojścia do materiałow na ten temat.Pozdrawiampefuwww.pefu.prv.pl
bjar_1 Posted November 21, 2003 Posted November 21, 2003 Obiecałem i nareszcie jest ...ręczniczek Kriegsmarine
Monsun Posted November 21, 2003 Posted November 21, 2003 bjar_1 - dzięki za foty, stan bardzo dobry - zazdroszczę:)PozdrawiamMarcin
sturmann Posted November 21, 2003 Posted November 21, 2003 zajrzyj na tę stronkę http://www.lexikon-der-wehrmacht.de/ pozdrawiam
greg83pp Posted November 21, 2003 Author Posted November 21, 2003 Witam !podzielam - SUPER stan ! Świetny egzemplarz !Dzięki za linki !PozdrawiamGrzesiek
bjar_1 Posted November 21, 2003 Posted November 21, 2003 Dobra ,dobra. Nie chwalcie mnie już tak ;)))pozdrawiam-bjar_1
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.