Skocz do zawartości

Strony z ekwipunkiem Kriegsmarine

greg83pp

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam !
Czy Znacie może jakieś strony z ekwipunkiem marynarzy Kriegsmarine , a także jednotek lądowych tej formacji,
najlepiej takie od gaci po hełm :)
Pozdrawiam i z góry dzięki.
Grzesiek
Napisano
Na stronie www.germanmilitaria.com znajdziesz informacje na interesujący Cię temat.
Pozdrawiam, April.
Napisano
Cześc !
Dzięki za linki .
Szukam po prostu zdjęć koca z napisem Kriegsmarine - mam
takowy dostać od jednego grzybka" u którego znajomy trzyma samochód - pana " pewnie niedługo będzie suszyć i poszukiwania kocyka ulegną przyspieszeniu -chcę wiedzieć co mam zobaczyć :)
pozdrawiam
Grzesiek
Napisano
Ja mam natomiast szykowny ręczniczek Kriegsmarine".
Przywiozła go moja świętej pamięci babcia w czasie powrotu z robót w 1945 roku...
...teraz ręczniczek wisi sobie nad moim łóżkiem:)

pzdr

bjar_1
Napisano
Do bjar_1
Masz możliwość wrzycić fotkę tego ręcznika na forum?
Dzięki

Orjętujecie się może ile kosztuje niemiecki worek od niemieckiej poczty. Dodam, że ma on dziurę 8x5cm w lewym dolnym rogu. oferowano mi go w ubiegłym tygodniu. Zastanawia mnie stan, bo oprócz tej dziury wszystko jest cacy. Kolo woła za niego 80 zł, ja uważam, że chce za dużo.
Za wszystkie odpowiedzi z góry dziękuję.

Pozdrawiam
Marcin
Napisano
Monsun ,w tej chwili niestety nie mogę wrzucić fotki ręczniczka ,ale jak tylko będę miał w ręce cyfrówkę ,to zrobie fotkę na 100% i wrzuce tutaj.

pzdr

bjar_1
Napisano
Tez sie tym tematem interesuje. Polecam jeden z dzialow mojej strony: www.pefu.prv.pl

Jest tam troche fotek wykopanych militariów made in Kriegsmarine.

Pozdrawiam

pefu
Napisano
Wiem ,wiem wszyscy mi go zazdroszczą ;)
Moja prababcia wzięła sobie go z magazynów Kriegsmarine w Hamburgu. Była koło Hamburga na robotach w miejscowości Pineberg. Przywiozła sobie też niemiecki koc ,którego połowę mam do dzisiaj.

pzdr

bjar_1
Napisano
Bardzo ciekawy fant - gratuluję !
Trudno dziś o takie rzeczy - ja mam ręcznik też w super stanie z przełomu XIX / XX w. z posagu moje prababki - coż niestety pieczątek nie posiada :)
Pozdrawiam
Grzesiek
ps. A ma może Ktoś jakieś fotki ręczników WP pre39 - slyszalem że takie były, ale fotek nie mam.
Napisano
Witam !
Bjar - ja też bym bardzo prosił o foto Twojego ręcznika , jak zrobisz fotki.
Mój mail : greg83pp@wp.pl
Pozdrawiam i dzięki :)
Grzesiek
Napisano
Jakbyście mieli jakieś niezidentyfikowane niśmierteliniki lub inne tabliczki z nazwami lądowych jednostek (kriegsmarine) to piszcie do mnie. Mam dojścia do materiałow na ten temat.

Pozdrawiam
pefu
www.pefu.prv.pl
  • 3 weeks later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie