greg83pp Napisano 31 Październik 2003 Autor Napisano 31 Październik 2003 Witam !Czy Znacie może jakieś strony z ekwipunkiem marynarzy Kriegsmarine , a także jednotek lądowych tej formacji,najlepiej takie od gaci po hełm :)Pozdrawiam i z góry dzięki.Grzesiek
Gość Napisano 31 Październik 2003 Napisano 31 Październik 2003 Na stronie www.germanmilitaria.com znajdziesz informacje na interesujący Cię temat.Pozdrawiam, April.
greg83pp Napisano 1 Listopad 2003 Autor Napisano 1 Listopad 2003 Cześc !Dzięki za linki .Szukam po prostu zdjęć koca z napisem Kriegsmarine - mamtakowy dostać od jednego grzybka" u którego znajomy trzyma samochód - pana " pewnie niedługo będzie suszyć i poszukiwania kocyka ulegną przyspieszeniu -chcę wiedzieć co mam zobaczyć :)pozdrawiamGrzesiek
bjar_1 Napisano 1 Listopad 2003 Napisano 1 Listopad 2003 Ja mam natomiast szykowny ręczniczek Kriegsmarine".Przywiozła go moja świętej pamięci babcia w czasie powrotu z robót w 1945 roku......teraz ręczniczek wisi sobie nad moim łóżkiem:)pzdrbjar_1
Monsun Napisano 3 Listopad 2003 Napisano 3 Listopad 2003 Do bjar_1 Masz możliwość wrzycić fotkę tego ręcznika na forum? DziękiOrjętujecie się może ile kosztuje niemiecki worek od niemieckiej poczty. Dodam, że ma on dziurę 8x5cm w lewym dolnym rogu. oferowano mi go w ubiegłym tygodniu. Zastanawia mnie stan, bo oprócz tej dziury wszystko jest cacy. Kolo woła za niego 80 zł, ja uważam, że chce za dużo.Za wszystkie odpowiedzi z góry dziękuję.PozdrawiamMarcin
bjar_1 Napisano 3 Listopad 2003 Napisano 3 Listopad 2003 Monsun ,w tej chwili niestety nie mogę wrzucić fotki ręczniczka ,ale jak tylko będę miał w ręce cyfrówkę ,to zrobie fotkę na 100% i wrzuce tutaj.pzdrbjar_1
Monsun Napisano 4 Listopad 2003 Napisano 4 Listopad 2003 Dzięki, jestem ciekaw w jakim jest stanie. Przy okazji gratuluję zdobycia ciekawych fantów podczas wakacji.PozdroMarcin
bjar_1 Napisano 4 Listopad 2003 Napisano 4 Listopad 2003 Stan ręczniczka jest celujący (żadnych dziurek ,żadnych przetarć...). W rogu jest stempel:1939F.pzdrbjar_1
Gość Napisano 4 Listopad 2003 Napisano 4 Listopad 2003 Tez sie tym tematem interesuje. Polecam jeden z dzialow mojej strony: www.pefu.prv.plJest tam troche fotek wykopanych militariów made in Kriegsmarine.Pozdrawiampefu
Monsun Napisano 5 Listopad 2003 Napisano 5 Listopad 2003 bjar_1 - zazdroszczę Ci tego ręczniczka:)Pefu - fajna strona, prezentujesz na niej zarąbiste fanty.PozdroMarcin
bjar_1 Napisano 5 Listopad 2003 Napisano 5 Listopad 2003 Wiem ,wiem wszyscy mi go zazdroszczą ;)Moja prababcia wzięła sobie go z magazynów Kriegsmarine w Hamburgu. Była koło Hamburga na robotach w miejscowości Pineberg. Przywiozła sobie też niemiecki koc ,którego połowę mam do dzisiaj.pzdrbjar_1
greg83pp Napisano 5 Listopad 2003 Autor Napisano 5 Listopad 2003 Bardzo ciekawy fant - gratuluję !Trudno dziś o takie rzeczy - ja mam ręcznik też w super stanie z przełomu XIX / XX w. z posagu moje prababki - coż niestety pieczątek nie posiada :)PozdrawiamGrzesiek ps. A ma może Ktoś jakieś fotki ręczników WP pre39 - slyszalem że takie były, ale fotek nie mam.
bjar_1 Napisano 5 Listopad 2003 Napisano 5 Listopad 2003 W najbliższym czasie postaram się zdobyć aparat cyfrowy i zrobić fotki.Dajcie mi czasu ;)pzdrbjar_1
greg83pp Napisano 5 Listopad 2003 Autor Napisano 5 Listopad 2003 Witam !Bjar - ja też bym bardzo prosił o foto Twojego ręcznika , jak zrobisz fotki.Mój mail : greg83pp@wp.plPozdrawiam i dzięki :)Grzesiek
bjar_1 Napisano 5 Listopad 2003 Napisano 5 Listopad 2003 Spox. Fotkę wrzucę na forum. A jak chcesz to wyslę ci o większej rozdzielczości.pzdrbjar_1
Gość Napisano 6 Listopad 2003 Napisano 6 Listopad 2003 Jakbyście mieli jakieś niezidentyfikowane niśmierteliniki lub inne tabliczki z nazwami lądowych jednostek (kriegsmarine) to piszcie do mnie. Mam dojścia do materiałow na ten temat.Pozdrawiampefuwww.pefu.prv.pl
bjar_1 Napisano 21 Listopad 2003 Napisano 21 Listopad 2003 Obiecałem i nareszcie jest ...ręczniczek Kriegsmarine
Monsun Napisano 21 Listopad 2003 Napisano 21 Listopad 2003 bjar_1 - dzięki za foty, stan bardzo dobry - zazdroszczę:)PozdrawiamMarcin
sturmann Napisano 21 Listopad 2003 Napisano 21 Listopad 2003 zajrzyj na tę stronkę http://www.lexikon-der-wehrmacht.de/ pozdrawiam
greg83pp Napisano 21 Listopad 2003 Autor Napisano 21 Listopad 2003 Witam !podzielam - SUPER stan ! Świetny egzemplarz !Dzięki za linki !PozdrawiamGrzesiek
bjar_1 Napisano 21 Listopad 2003 Napisano 21 Listopad 2003 Dobra ,dobra. Nie chwalcie mnie już tak ;)))pozdrawiam-bjar_1
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.