Miczel27 Napisano 5 Marzec 2007 Autor Napisano 5 Marzec 2007 Witam.MOze ktoś mi powie co oznaczają te kody na bagnecie.Fabryka Durkopp Werke to wiem,ale który to rok produkcji może być i ile to jest warte.Proszę o pomoc.Z góry dziekuje
01dalton Napisano 7 Marzec 2007 Napisano 7 Marzec 2007 Wiam .Ten bagnet jest już wystawiany na allegro drugi raz -jak jej nie wycofa znów sprzedający to się dowie wartosci rynkowej tego liściaka .Stan bagnetu niestety nie jest idealny ma delikatną kaszkę na głowni i jelcu. Liczę że góra można dostać 400zł , ale ja twierdzę że realna cena to prędzej 350zł . Przecież bądz co bądz ale S98/05 to popularny bagnet zaraz po S84/98 wśród bagnetów niemieckich - co widać w wystawionych bagnetach na allegro . Pozdr.
Boruta Napisano 6 Marzec 2007 Napisano 6 Marzec 2007 To jest bagnet liść, rok produkcji na grzbiecie - dwe ostanie cyfry np. 14 - rok 1914. Usunięta piła, wartość klilka stówek.Pozdrawiam
Boruta Napisano 7 Marzec 2007 Napisano 7 Marzec 2007 Tu jest widoczny rok (17), co do ceny, to nie powiem, choć bagnet wygląda ładnie. Zdjęcie z allegro.Pozdrawiam
Miczel27 Napisano 6 Marzec 2007 Autor Napisano 6 Marzec 2007 Oprócz tych oznaczeń co widać na zdjęciach nie ma żadnych innych.Gdzie mam szukać tego oznaczenia daty?I czy znaczenie ma gdzie został wyprodukowany.Bo słyszałem ze z fabryki Durkopp Werke mało było takich bagnetów.I czy realna cena którą moge dostać za niego to 400 zł?
Pytanie
Miczel27
Witam.MOze ktoś mi powie co oznaczają te kody na bagnecie.Fabryka Durkopp Werke to wiem,ale który to rok produkcji może być i ile to jest warte.Proszę o pomoc.Z góry dziekuje
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.