kamdrum Napisano 2 Marzec 2007 Autor Share Napisano 2 Marzec 2007 Witam!Mam taki oto bagnet mauserowski i chciałbym się tylko upewnić, że okładziny nie są drewnanie. Na 90% wygląda mi to na bakelit, ale szykuję się do elektrolizy i chcę być spokojny :]Z góry dziekuję! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cronos Napisano 2 Marzec 2007 Share Napisano 2 Marzec 2007 Spróbuj naciąć w jakimś niewidocznym miejscu przy brzegu. Wtedy powinienneś poznać. Ale jak dla mnie to wygląda na drewno.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamdrum Napisano 2 Marzec 2007 Autor Share Napisano 2 Marzec 2007 Patrząc na drobne odpryski na okładzinach można dojść do wniosku, że to bakelit. Wątpliwości nasuwają jednak te brązowe, przypominające drewno smugi. Jako, że jest to chyba najpopularniejszy typ banetu mauserowkiego( i zarazem okładzin ) liczyłem na to, że ktoś ,kto takowy bagnet już posiada, udzieli jednoznacznej odpowiedzi. Chyba, że ten sam wzór robiony był i z bakelitu i z drewna... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek Napisano 2 Marzec 2007 Share Napisano 2 Marzec 2007 Jak dla mnie to wygląda na skorodowany bakelit.Znajdowałem takie.PozdrawiamKrzysiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 2 Marzec 2007 Share Napisano 2 Marzec 2007 Drewniane nie miały karbowań.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamdrum Napisano 2 Marzec 2007 Autor Share Napisano 2 Marzec 2007 Dzięki za odpowiedź! Oczywiście jak zwykle przegapiłem podobny wątek poniżej, ale cóż.... :) Mam jeszcze jedno pytanko. Czy ktoś wie czy bagnet, którego zdjęcie zamieściłem w tym poście, miał jakieś inne zastosowania niż ten powyżej? Jest to też bagnet do mausera, ale rękojeść jest mniej masywna, niż tego standardowego i wyprodukowany był przez Robert Klaas, Solingen. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 2 Marzec 2007 Share Napisano 2 Marzec 2007 Jest to bajo paradny (wyjściowy). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.